Herkese merhaba yarın kısmetse 0 km i10 1.0 style otomatik araç alacagim bazi bayiler lpg takmadiklarini bazilari ise taktiklarini ve lpg firmasinin garantiyi devam ettirdigini soyledi bu nasil olabiliyor? Bu garantide 5 yilmi oluyor?yılda yaklasik 20 bin km yol yapiyorum lpg taktirmami onerir misniz bir problem cikarirmi bana simdiden tesekkurler herkese.
Şuan Hyundai tarafından onaylanan YASAL BIR GARANTİ durumu yok. Ancak motor kaskosu vb formüllerle soeunlariniza cözüm bulabilirsiniz.
Anladim hyundainin bana yansitacagi faturayi lpg firmasi karsilayacak sanirim peki siz lpg takimini onerir misiniz?
1.0 otomatik i10, yilda 20bin km yapan birini yakıt olarak uzer. LPG kiti sizin için sart gibi gorünuyor
Şimdi ben de 20bin km yi geçirdikten sonra taktırdım. Ancak bana demişlerdiki bi 10 bin km geçtikten sonra taktırabilirsiniz, motor açılsın demişlerdi. Ben ihtyaçtan dolayı tüp taktırdım. Eğerki sizinki 1.0 motor ise keşke taktırmasanız, zaten az yakıyor, benim tayinim çıktı birde motor 1,4 motor , az yakıyordu , benzinliykende az yakıyordu. Ama taktırmak zorunda kaldım, çünkü çok kullanmam gerekiyor, Motordan anlamadığım için ne desem yanlış olur. Aracınız hayırlı uğurlu olsun.
bazı lpg firmaları "marka motora ne kadar garanti veriyorsa biz de o kadar garanti veriyoruz" diyor. bence hiç düşünmeyin,
Oncelikle tesekkurler.Motor açılsın diyen hyundai miydi? Malesef 1.0 da cok yakiyor fabrika verileri 7.2 lt sehir ici benzinde 5.5 tl olunca mecbur kaliyoruz malesef
Hyundai bayisi landirenzo taktiriyoruz garanti bozulmuyor bu firma garantiyi ustleniyor dedi 3800 tl istiyorlar bu takim islemi icin bu normal mi sizce?
Öncelikle hayırlı olsun. Araba için lpg taktırmanız şart. çünkü bu benzinin pahalılığında lpg olmazsa olmaz. Ben bu forumda yeni olduğumdan bir çok yazıyı okuyamadım. Ama sıfır araba alacak kişi isterse bayinin başka yerde taktırıp bir kaç gün sonra müşteriye verdiğini okudum diye hatırlıyorum. Benim profil resmimdeki araba da 1.2 lt benzinli ve otomatik i10. Tüketim olarak 6.5 litre/100 km gibi bir tüketim görmüştüm diye hatırlıyorum şehir içinde. Ama bizim ülkemizde pahalı yakıt küçük hacimli arabaya bile binemeye korkutuyor insanın gözünü. Eğer almaya niyetiniz varsa lpg kitini daha önceden taktırıp sorunsuz teslim eden bir bayi bulmanız.
Teşekkür ederim birkac bayi mevcut bu isi yapan performansta ciddi bir dusus.varmi aracinizda benim alacagim 1.0 olacak ondan cekiniyorum biraz cok hiz yapmam ancak otoyolda 120 ile yorar diye korkuyorum
Bir yanlışlık oldu galiba.Profil resmimdeki aracı kiralık olarak kıbrısta sürmüştüm. Lpgli değildi maalesef. Fakat az yakan bir aracın benzin fiyatlarına göre çok yakar hale gelmesi sizin için lpgyi zorunlu kılıyor. Lpg kiti için atiker'in eskisi gibi olmadığını okuyorum hep. Landirenzoyu ise çok övüyorlar. Eğer aracı almadan önce bir yerde test edebiliyorsanız test edin derim. Yoksa ben i20 almadan önce i10 düşünüyordum. Ama A sınıfı bagaj bize küçük gelince i20 aldım. Performans olarak düşüş oluyor ister istemez.Ama otoyollarda 120 ile gitmem demez diye düşünüyorum. Fakat motor küçük olduğu için 1.2 motor gibi yakıt tüketimi sergileyecektir.