Arkadaşlar merhaba; 02-12-2013 tescil tarihli aracımın mtv sorgulamasında 2013-2. taksiti gözükmekte bu taksiti bayinin ödemesimi gerekiyordu? aracını 0km alan arkadaşlar bu konuda tecrübelerinizi paylaşırmısınız. Olması gereken bayinin ödemesimi benim ödememmi,aracı teslim aldıktan sonra bir hak talep edebilirmiyim?
2013 ün 2. taksitini bayi öder, ödenmemiş görünüyorsa toptan yatırıyoruz biz sizinkini de yatırıcaz derler muhtemelen.
bayi öder sizden parası çıkmıştır ama. siz aldıgınız döneminkini ödersiniz. Mesela 2012 yılında 2011model bayinin elinde kalmış mitubishi lancer aldık 2011i bayi ödedi aldıgımız ay bize ait olur.
Ben de aracımı aldığımda aynı durum söz konusu olmuştu, aradan da 3-4 ay geçmişti. Ben ilk taksidi ödedim. Bayide o zaman bizde ikinci taksidi ödeyelim dedi. Bu şekilde anlaşmıştık.
Siz ile bayi arasındaki anlaşmaya bağlı. Eğer anahtar teslim anlaştıysanız bayi ödemesi gerek. Ben kendimden örnek vereyim. 26 Aralık 2010 da aracımı Maslak Hyundai ( https://maslak.hyundaiplaza.com.tr ) den aldım. Normalde işlemler1-2 güne hallediliyordu fakat aracımı 07 Ocak 2011 de teslim aldım. Sebebim Ocak MTV sinin Hyundai tarafından ödenmesiydi. Zaten MTV yi yatırmadan satışını yapamazlar diye biliyorum Bu işte bir cinlik var gibi...
Bunu bayi ödemez kardeşim bir şekilde size ödetir anahtar teslimi falan hikaye son bir pazarlık yap mtv bende olsun de bak bakalım nekadar indirim yapıyor.
Bayii ile görüştüm ödenmiştir sisteme düşmemiştir dedi,araştıralım trafikçi arkadaşa soralım eğer ödenmediyse ödenmesini sağlarız dedi. Birkaç gün geçsin olay netleşecek. Şimdi sorguladım mtv'yi ödemişler,rahatladım.
Aslında işin özü siz ödüyorsunuz. İndirim - bindirim, ayna, kolçak, 300 peşin falan derken o fiyatın içerisinde zaten MTV var oluyor. Soru şöyle olursa daha güzel olur, ilk ödeme için ben mi işlem yapıyorum, aldığım bayii mi? Bu sorunun cevabı "Bayii" Hayırlı olsun.