Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sıfır I20 Alınır Mı?

'İ20 Forum - Club' forumunda arenas tarafından 2 Temmuz 2017 tarihinde açılan konu

1. arenas

arenas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mustafa Ziya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar selamlar.Halihazırda 100000 km ye gelmiş,en boş versiyon dizel manuel puntomu satıp,babamın ötv indirimiyle sıfır i20dizel elite artı smart paketle almayı düşünüyorum.
    C sınıfı boş araç almaktansa,B sınıfı ve rakiplerine göre nispeten geniş i20 düşündüm.Hangi yetkili satıcıya gittiysem,benzinli otomatik aracı test ettirdiler.Anadolu yakasında dizel test aracı yok herhalde.
    Puntoda en çok konforsuzluktan rahatsızım.Tüketim iyi de keşke 1 lt fazla yaksa da daha konforlu olsun diyorsunuz.
    Sorularım olacak
    1-vites geçişleri ,debriyaj kavraması nasıl?puntoda vites yolları belirsiz ve geçişler sanki bi eşik atlatıyormuşsun gibi
    2-klima soğutması,klima açıkken içerdeki gürültü seviyesi nasıl?puntoda sanki bir motor daha çalışıyor gibi içerde,soğutma yetersiz.
    3-5 yıl garanti olayı,gerçekten garanti mi?yoksa hikaye mi?Fiat servisinde garantiden tamir etmemek için bin takla atan servis anlayışı,hyundaide de var mı?
    4-yıl oldu 2017,belki i20 1-2 yıla kasa değişecek (kia-hyundai biraz çabuk kasa değişiyor),5 yıl binmemiz gerekecek,hala alınabilir mi?

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

2. albatros50

albatros50 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    kadir yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    2014i 20 eski kasa var bendeki araçta klima sesssiz 40 derce adana osmaniye gaziantep gibi yerlerde gayet yeterli 120 de bile araçta ses yok titreme yok vitesler rahat geçiyor 1.2 benzinli benim araç garanti işini bilmiyom benden önceki hiç götümemeiş ben 42binde ladım 45 binde götürdim 700 tl çıkarttılar ben biraz kurcalattım 1000tl ye tamamladım servisi :D oto banda 140 150 dede hiç zorlanmadıgını görüyorum hararet gibir derdim yok daha bugun yoldan geldim 380 km yolda 80 tl benzin harcadım evden çıktım depoyu fulledim 380 km sonra eve gelince benzini fulledim 80 tl tuttu.

arenas bunu beğendi.
  3. ozgurcan333666

ozgurcan333666 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aldim yine alirim pisman degilim gozun kapali al kardesim... Ben de clio 4 den gectim ve resmen eziyet cekmisim hele hele dizel alacaksan cok sessiz bir arac hizlandikca motor sesi azaliyor merette :) konfor desen zaten heryerde yazar c ile b arasinda kalmis bir arac ... Daha once hyundai kullandinmi bilmiyorum babamda 97 model gls var vites hidrolik ordan biliyorum bunda da ayni resmen yag gibi tik tik tik geciyor ;) suspansiyonunu cok begendim uzun yol otobusleri gibi yaylaniyo :) ben cok memnunum 5 ay oldu 11.500 km yaptim trim sesi neredeyse sifir hatta hic yok... Smart i bilmiyorum ama okuduklarimdan navi ekrani pek begenmiyorlar dokunmatik ve donma sıkıntısı oldugunu soyluyorlar kullanan varsa aydinlatsinlar ben android navi taktirdim dehset guzel android disinda navi cihazlar bir halta yaramaz... Koltuk baslarina da ekran taktirdim hanimla cocuk arkada egleniyolar ;) klima yeterli sessiz ama clio ile kiyaslayacagim klima konusunda ses olarak i20 onde ama sogutma olarak bence clio bir tik daha onde ama oyle hissedecegini sanmiyorum 50 derece sicaklikta geziyorum 1 haftadir magdur etmedi.... Arkadasin dedigi gibi 150-160 bas arac ruzgardan etkilenmiyor saga sola atmiyor.... Tank gibi oturuyor servia konusuna gelince servisten servise degisir bu is ... Basima geleni soylim... Navi ekrani taktirdigimda giruntu kablolari asagi sarkmis ve klimayi sicaga aldigimiz dugme ortadan sonra sga ilerlemiyor o kablolar araya girip tikamis servise goturdum kablolar araya girmis bu senden kaynaklaniyor yaotirmasaydin bu sorun olmazdi dedi ki hakli ama yarina randevu verdi yapacaklar simdilik servisten de memnunum

SM-A810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme: 2 Temmuz 2017
    Duygu ve arenas bunu beğendi.
  4. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Az kullanilmis ikinci el daha mantikli olabilir. Hyundailerde ikinci el fiyatlari ilk elde fazla dusuyor. Ben benimkini alirken oyle yapmıştım. Sifir alsanizda pisman olacaginizi sanmiyorum.

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

arenas bunu beğendi.
  5. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    ben 2012 model i20 kullanıyorum... vites geçişleri sınıfının en rahatı... kendiliğinden yolunu buluyor sanki... debriyajı pamuk gibi... sertleşme olmuyor...klima sesli değil... yani normal... üfürmesi de yeterince tatminkar... ford ve reno lara göre oldukça sessiz klima sistemi... punta ya binmediğim için yorum yapamıyorum...
    5 yıl garanti servisten servise değişiyor... Ben şu ana kadar 1000 liralık garantiden işlem yaptırdım... park sensörüm, baskı balatam, benzin hortumum, vb. küçük büyük işler yaptırdım... Ama bunlar servisin bakış açısı ile alakalı... 1.2 motor biraz yakar diye düşünüyorum... Forumda da konuları mevcut... kasa büyük motor küçük kalıyor... siz dizel alacaksanız sorun olmaz diye düşünüyorum... ama mutlaka dizel araca binin ve test edin...

ozgurcan333666 ve arenas bunu beğendi.
  6. cenker_baba

cenker_baba Guest

param olsada sıfır beyaz i20 alsam

Halil KURT, arenas ve bekobey bunu beğendi.
  7. ozgurcan333666

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Biraz once servisten aracimi aldim benden kaynakli olmasina ragmen ucret almadilar saolsunlar ;) hala servisten memnuniyetim devam ediyor :))

arenas bunu beğendi.
  8. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    şu donemde dizeli hala çok mantıklı , çunku sınıfındaki rakiplerinin fiyatları yüksek donanımla en az 10bin fazla çıkıyor hiç gerek yok ki sorunsuzluğu ve servis çeşitliliğide ekstrası

arenas ve ozgurcan333666 bunu beğendi.
  9. ozgurcan333666

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ya ilk defa dizel aldim her markayi gezdim bir toyota nin en bos dizeli 80-90 binden basliyor !!!! Renault a zaten bulasmam isterse 2 litre yaksin... Honda dusundum tamam guzel araba genis konforlu goruntu sahibi o da lpg lisi 100-110 binden basliyor fiat desen kapisindan gecmem en mantikli ve ucuzu hyundai nin dizeli ve gerek konforu gerek cekisi motoru cok tatminkar ben cok begendim ki seleflerine gire ic mekan da genis ... Clio 4 arkada resmen iki buklum oturuyorduk bunda diz koltuga degmiyor bayaa mesafe bile var kesinlikle bu fiyata tavsiye ederim

arenas bunu beğendi.
  10. Duygu

Duygu Guest

Vallahi 2,5 yıl öncede sıfır aldım, şimdiki aklım olsa yine 0 i20 alırım, hatta ömür boyu sıfır i20 alabilirim .

Canarslan006, arenas ve rpurcek bunu beğendi.
  11. tafo0911

tafo0911 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    69
    Ad Soyad:
    tevfik ışık
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Eski bir grande punto multijet active 2007 model kullanicisi olarak 4 ay once 2015 model i20 style 1.2 pan.acililr cam tavan modelini satin aldim.
    Aracin klima sistemi gayet yeterli, uflemesi cok iyi ve sessiz. Puntoyla kiyaslanmaz.
    Vites gecisleri degil puntodan bir suru marka ve modelden iyidir.
    Puntonun tek artisi yakit tuketimi ve torku sayesinde rampadaki cekisi. Fakat siz dizelini alacaginizdan bunun eksikligini hissetmeyeceksiniz.
    Kisaca yeni i 20 sinifina ve fiyatina gore cok basarili bir arac. Hatta c sinifi bircok modelden de daha iyi(tabi ki bana gore).

arenas ve ozgurcan333666 bunu beğendi.
  12. ozgurcan333666

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben clio4 e gore kiyasladim siz puntoya gore ikimiz de i20 nin daha iyi oldugunu soyluyoruz ;) herkes eski araciyla kiyaslarsa yeni arkadaslarin daha iyi bir dusunceye sahip olmasimi saglariz ki bence gerek bile yok gercekten i20 - i30 bu araclar kendi klasindaki araclara gore cok basarili bir sonuc cikaracaktir keske az daha param olsaydi i30 alabilseydim ama buna da sukur bir dahakine hyundai in cross araclarina yonelecegim ;)

arenas bunu beğendi.
  13. Bossanova

Bossanova Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    U.S
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    2017 1.2mpi i20 Elite Pan sahibiyim aracım henüz 1500KM daha önceki aracım da 2011 model sıfır km Hdi Peugeot 207 idi şunu baştan söylemek isterim ki85hp ve 120nm tork bu aracı yürütmeye yetmiyor hele ki araçta ikici bir kişi varsa durum daha vahim bir hal alıyor maalesef gerçi siz CRDi alacağınız için performans daha makul ve yeterli olacaktır.Ben şahsen aracın süspansiyon sistemini sert buluyorum kasis ve çukurlarda sert tepkiler veriyor, tam bir otoban arabası izlenimi veriyor. Aracın ses yalıtımı başarılı özellikle motor sesi yok gibi , trim parça ve işçilik Fiat benzeri sınıf araçlardan fersah fersah önde , vites geçişleri çok direkt ve sessiz , kısa yollu ve bu da keyif veriyor. Clio 4 e kıyasla iç mekan çok daha geniş ve kalite algısı yüksek. Kliması sessiz ancak soğutma performansı ne öldüren ne güldüren cinsten .

arenas bunu beğendi.
  14. muyar

muyar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    44
    Ad Soyad:
    Mustafa Uyar
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Eğer araç alacaksınız aracın donanımı olduğu kadar teknik aksaklıklarda sizi üzmeyecek detaylar da önemli. Ben 2012 model i20 dizel sahibiyim. Araç için 2013, 2014 model navigasyon ekranlıları vardı. Fakat ülkemiz yolları bozuk olduğu için navigasyon ekranlı olanlardan uzak durdum. Sonrasında ise bilmeden öğrendiğim bir şey oldu.
    Aküyü söküp takınca radyo kodu filan istemedi. Hatta her ihtimale karşılık akü takviye cihazı ile enerji verip bir olumsuzlukla karşılaşmak istemedim. Ama takviye pensesine elim çarptı ve takviye enerjisi kesildi. Ben şimdi radyo kodu isteyecek derken aküyü taktım. Doğrudan çalıştı. Sadece değerler sıfırlanmıştı.

Bir de i20 ile fiesta araç arasında kalmıştım. Özellikle 1.6 dizel fiesta olanlar. Donanım olarak onlarla aynıydı. Yıl olarak daha yeniydi. Ama modelli araçlarda dizel partikül filtresi olan olduğu için ford sahibi(Connect, mondeo gibi) olanlar bunun illet olduğunu söylemişlerdi. Bilinen markalar dışında alırsak partükül filtresinin tıkandığına şahit olduk demişlerdi.(Gerçi onu diyenlerin de hepsi kısa mesafe gidiyordu.) Ben ise kadoil, aytemiz, Türkiye Petrolleri'nden alıyorum sadece.(Özellikle aytemiz. Bulamazsam Türkiye Petrolleri.) Bir sıkıntı görmedim. Hem aynı yakıyor onlarla hem de ucuz alıyorum onlara göre fiyat olarak.

Son olarak ise i20 araç 6 ileri. 5 ileri olanlara göre 6. vites 2000 devirde 110 km hız ile gidiyor. Bu hızla eğer konya ovasında dümdüz ilerlersen 4.0 gibi bir yakıt tüketimi çıkıyor ki; dci motorlar bu değerlerin altında değer vermesine rağmen 110 kilometre hıza dci motorla çıktığında, 6 ileri aracın yakıt tüketiminin üzerine çok az farkla çıkıyor. Hele hele 140 km hızla gidersen dci motorlarla 4,5 litre görülebilir. Ama 6 ileri bir motorda 6. vites bu oranı aşağıya çekiyor. Yani 6 ilerinin bir avantajı da oluyor diğer araçlara göre.

Benim araçta beğenmediğim tek yön ise yol bilgisayarı yatay olarak bir çizgi şeklinde uzayıp kısalıyor. Sayısal gösterge yapmamışlar.(Bir de ortalama hız, ikinci bir mesafe sayar yok maalesef. Ama çok da kafaya takmıyorum.)

arenas bunu beğendi.
  15. ColoneL

ColoneL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Merhaba arkadaşlar, ben de konuyla alakalı olabilecek bir şey sormak istiyorum. Dizel era sahibiyim, araç yenileme düşüncem var. Era'dan buna geçmiş olsak, beygir gücü, tork değeri gibi çok düşük gelme durumu olur mu? (gidiş, hızlanma vb.)

16. trsenatese

trsenatese Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    serkan ali veli
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Selamlar.
    2015 1.2 motor i20 elitblue sahibiyim.3 aydir kullaniyorum.
    Eski aracim 2004 model opel corsa 1.2 enjoy idi.
    İ 20 opele gore daha genis daha sessiz daha,bagaj hacmi daha buyuk,yol sesi daha az,vites gecisleri normal diger araclara gore daha iyi,navigasyonunu daha kullanmadim ama kullanisli degil gibi geliyor (haritasi guncel olsa kullanilabilinir sanirim.)cam tavan ve sunroof olmasi,arka camlarinin siyah flimli olmasi ayri bi ozellik ayri bi hava katiyor.yakitida opele gore daha az (100 km de 2 litre gibi bir fark var sanirim),klima performansi ikisininde ayni,yani normal diyelim.
    Fakat
    Yol tutusu ,fren mesafesi abs devreye girisi ,hizlanmasi ,cekisi,seriligi opelin daha iyiydi.tabi bunda opelin i 20 ye gore daha hafif olmasi ve daha dar ve kisa olmasida buyuk etkendir.
    Tabi donanim,ic hacmi,cam tavan ve sunroof goze alininca i 20 opele gore cok daha onde.
    Nacizane degerlendireyim istedim
    Saygilarimla.

ASUS_Z00LD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

arenas bunu beğendi.
  17. sabany

sabany Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    88
    Ad Soyad:
    Sinan Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    açıkçası eşim için ben de aracı değiştirmek istiyorum, otomatik i20 düşünüyoruz ama haftada bir gün kullanacağım araca 60+ bin tl vermek zor geliyor. Yakın zamanlarda otomatik alan varsa kaça aldığını yazabilir mi mesaj olarak?

18. mehmetalagöz

mehmetalagöz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    98
    Ad Soyad:
    mehmet alagöz
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    ötv indirimi ile birlikte alacaksanız; ötv si yüksek oranlı almanız daha mantıklı diye düşünüyorum. çünkü 5 yıl sonra satma hakkınız doğduğunda piyasa değerine göre satabiliyorsunuz. daha karlı olacaktır. i20 alırken %45 ötv var. daha pahalı arabalarda motor hacmine göre %180 lere kadar çıkıyor. eğer yinede bu değerde ve segmentte araç alacaksanız kesinlikle i20 alın derim. ben sıfır aldım geçen hafta. 1 haftadır kullanıyorum. her kullandığımda iyiki i20 almışım diyorum. kullandığım kadarı ile sorularınız yanıtlıyayım. benim aracım otomatik, ama düz viteslisinide kullandım bir süre.
    1- vites geçişleri: manul aracın vites geçişler çok başarılı buldum. vites aralıkları kısa ve rahat.
    2-kliması özellikle çok sessiz çalışıyor. arabanın yalıtımıda iyi zaten.
    3- garanti olayını ve hyundai servislerini kullanmadım ama garanti kapsamına giren bir durum olduğunda hangi marka olursa olsun söke söke alırım.
    4- i 20 nin bu kasası çok tuttu. en az 3 yıl kasa değiştireceğini sanmıyorum. i30 un 2. neslinden pay biçebilirsiniz. kasa değiştirme durumu tamamen arabanın tutulup tutulmamasıyla ilgili bir durumdur.

arenas bunu beğendi.
  19. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    i20 Makyajlandi aslinda, ön panjur yeni i10, i30 sekline büründü.
    Muhtemelen Avrupanin ilk Uluslararasi fuarinda (Cenevre falan) tanitilir. 2018 başına kadar da satisa sunulur.

20. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ötv indirimi ile alınacaksa şartlar zorlanabilirse c sınıfı bir araba almak daha mantıklı olur. max nokta anca b sınıfı oluyorsa i 20 alınabilir. icon paket clio da alınabilir tercih meselesi dci motor üzmez

Bu Sayfayı Paylaş