Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sıfır Era 15 dakikada servislik oldu

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Nerkanzo tarafından 28 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. Nerkanzo

Nerkanzo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Herkese merhaba...

20 Nisan gibi 6 yıldır kullandığım 99 Clio HB aracımı sattım ve 4-5 haftalık bir arayışın ardından gidip Hyundai Eccent Era Yeni Select 1.4 Otomatik sıfır bir araç aldım. Daha doğrusu teorik olarak aldım ama pratik olarak hala alamadım.
    12 Haziran'da 24 bin 650 TL'yi Hyundai'nin Bursa Bilim Oto bayisine peşin ödedim. Bir hafta sonra 19 Haziran'da "Aracınız geldi" dediler ve o gün trafik tescil işlemlerini yaptılar. Ertesi gün 20 Haziran Cumartesi günü eşim, iki çocuğum, ağbim ve yeğenim neşeyle ilk kez sıfır bir araç almanın mutluluğuyla bayiye gittim. Rutin dış kontrollerin ardından teslim belgesini imzaladım. İlk kez otomatik araç kullanıyor olmanın da heyecanıyla ailecek doluştuk araca.
    Boş depoyla yola çıktık ve ilk benzinlik olan evimin yakınındaki BP istasyonuna kadar 1-2 kilometre ve ağır ağır yaklaşık 10-15 dakika yol katettim. Araç yeni ya 50 TL'lik 97 kurşunsuz aldım ve hareket ettim.
    Derken o da ne, göstergede bir uyarı ışığı yanıyor: "Check"...
    Bir anda keyimiz kaçtı. Araç daha birinci saatini doldurmadan önce aldığımız bayiye gittik ve bize "kusura bakmayın araç bizden çıktı artık işinizi servile göreceksiniz" dendi. Sonra Bursa'da Şentürkler Servis'e yönlendirildik. Hız ve elektrik sensörlerinde şüphelendiler ama şanzımanda sorun var dediler... Aracımız o gün bayiden alıp, bir saat içinde servise teslim ettik!..

Bugün 28 Haziran ve ben 12 Haziran'da peşin ödediğim aracımı hala alamadım...

15 dakika kullandığım sıfır araç servislik oldu!...

Şimdi merak ediyorum; dolaylı olarak sordum ama aracı yenisiyle değişmeye yanaşmıyorlar; bu aracı nasıl yenisiyle değiştirebilirim?

Fabrikadan yeni şanzıman göndermişler (henüz ulaşmadı), bu değişim benim aracın orjinalliğini ve değerini nasıl etkiler?

Bu konuyla ilgili bir blog site açtım, http://hyundai-tr.blogspot.com isimli...
    Orada içimi döküyorum; biraz daha ayrıntıyı orada bulabilirsiniz...

Sizce ne yapmalıyım; benzer tecrübesi olanlar görüşlerini paylaşırsa sevinirim...

2. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    geçmiş olsun inşallah kısa zamanda çözümlenir..

3. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    çok geçmiş olsun işallah biran önce sorununuzu çözerler.

4. Nerkanzo

Nerkanzo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu arada, eklemeyi unuttum, olayın yaşandığı gün yani 20 Haziran'da Hyundai Müşteri Hizmetleri'ni aradım, karşıma telesekreter çıktı, cumartesi-pazar hizmet vermiyorlarmış; isim ve telefon bıraktım. Sonra salı günü aynı işlemi bir kez daha gerçekleştirdim. Yani hafta içi de telesekreter çıktı. Ertesi gün (çarşamba) bir kez daha aradım. Arzu Hanım telefona çıktı. Üzüntü ve kızgınlığımı ilettim. "Servis'le görüşüp gerekirse size döneriz" dendi. Ve bugüne kadar ne arayan oldu ne soran!...

Beni esas kızdıran da Hyundai'nin müşterisine karşı bu tutumu oldu. Markasına ve müşterisine sahip çıkmayan firma mı olur?

İnanılır gibi değil!...

Özcan YAZICI

5. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    geçmiş olsun kardeş
    keşke şentürklerden alsaydın, ben yalova yolu şentürklerden aldım
    2 ay oldu ve bir sıkıntı olmadı çok şükür
    ama oranın servisi iyidir, umarım bir an önce hallederler

6. Nerkanzo

Nerkanzo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Şentürkler'de maalesef istediğim donanımdaki modeli bulamadım. 1.5 dizel Team ABS ÇHY modeli vardı yalnızca.

Benim daha çok merak ettiğim, serviste yeni şanzımanla değiştiğinde aracımın orjinalliği ve değeri ne olur ve bu aracı bu koşullarda reddetme şansım var mı?

Özcan YAZICI

7. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    benim bir arkadaşımdan duyduğum sıfır toyota ilk haftasında yolda kalmış,
    adamlar tamir edip geri vermiş ve değiştirmemiş
    değiştireceklerini sanmam, değişim şartları için araştırma yapın bence

8. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Pes yani. Hyundai eski Hyundai. Bunlardan bi .ok olmaz. Lanet ediyorum aldigim gune. Keske arabamin markasi Hyundai degil Cherry olsaydi. Yeterki karsimdakiler adam olsaydi. Mecbur kullanacsksiniz araci. 2. Elde bir problem olabilir. Ya sisteme gecmesinler. Yada siz aradaki farki talep edin. 5 kezde ariza verse o aracinuz degismez. Cok gecmis olsun.

9. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Abi araba işi biraz şans işi amcam geçen sene sıfır km passat aldı bayiden çıktı daha köşeyi dönmeden motor yaktı,hemen servise çekildi.Almanyadan sıfır motor geldi 2 ay araç serviste kaldı...Her markada böyle şeyler olabiliyor.

Şanzuman yenisiyle değiştiğinde aracın değeri düşer veya orjinalliği bozulur diye bişey yok....Hiç kendini üzme,herşeyin hayırlısı,bundada vardır bir hayır....

Check lambası sadece motordaki arıza (küçük veya büyük arıza) yüzünden yanar.Bir anlık yakıtı yakamayışı veya bir sistemin gecikmeli çalışmasından kaynaklanan bir anlık arızadan dolayı bile yanar.Belkide aracında hiç bir sorun yoktu....

Aracı yenisiyle değiştirme hakkın hukuki olarak tabiki var.Tüketici mahkemeleriyle uğraşman lazım.Ama bence hiçmoralini bozma dediğim gibi orjinalliği falan bozulmaz merak etme.Benimde erayı ilk aldığımda arka amortisörleri fabrika çıkışı patlak gelmişti hemen serviste değiştirdiler.Şimdide aldığım vw marka araçta bir sıkıntı var halen bulamadılar.Aldığım günden 1 gün sonra araba duman atmaya başladı ve sanki avansı düşmüş araba gibi titremeye başladı,bilgisayara bağladılar falan geçmedi 3 hafta içinde 5 kere daha aynı sorunu yaptı birisi acil servis olmak üzere toplamda 7 kere aynı sorun yüzünden gittim.Her defasındada sorun yok denilerek gönderdiler....Şimdide araba 120 yi geçtikten sonra sallanmaya başlıyor balans ayarı rot ayarı yapıldığı hale geçmedi devam ediyor,ne çözen var nede ilgilenen......

10. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    İkinci elde hiç bir problem olmaz,çünkü aracın şanzumanı yetkili serviste sıfırıyla değişmiş görünecek.Eğer öyle olsaydı benim aracı alan adam cayardı 3 kere eps 1 kere turbo cam kumanda düğmeleri 4 amortisör gaz pedalı v.s değişmişti garantiden,ama hepside benim hatamdan dolayıydı:)

11. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Bu arada blogada burayada eccent yazmışsın abi accent olacaktı:)

12. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    geçmiş olsun.2. elde sorun olmaz gibime geliyor.olabilir arada böle.

13. Nerkanzo

Nerkanzo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle tüm "geçmiş olsun" dilekleri için teşekkürler...

Servis yetkilileri bana "İş Takip Formu" açtıklarını ve aynı sorunun bundan sonra 3 kez üst üste tekrarlaması halinde dördüncü de aracın yenisiyle değiştirileceğini söylediler. Genel uygulama böyleymiş...

Hani aracı bir iki ay, hadi bundan da geçtim, bir hafta kullanırsınız da bir arıza, sorun olur bu prosedürü uygularlar. Daha 15 dakika önce aldığım araç arızalı çıkıyor!

Bir gömlek aldığınızda bile 15 gün içinde iade edebiliyorsunuz...

Bu arada, "mmt.88" yazım hatası uyarınız için de teşekkürler. Düzelteceğim...

Özcan YAZICI

14. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    prosüdür o ama,teslim aldıktan sonra aracınızda çıkabilcek tğm arızalar size aittir,ve kurallar geçerlidir.biz,aracı teslim alırken,teslim belgesini imzalamadan 15dk lik test sürüşü yaptık.ayrıyetten,ve bir arıza olsaydı değiştircektik,keşke sizde öyle yapsaydınız.

0 araç alcaklar benim dediğimi yapsınlar.

15. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Plaka çıktıktan sonra iade nasıl alsınlar.Gömleğe plaka takmıyoruzki:D

Ama dediğiniz şey her araç için geçerli 3 kere arıza yaptıysa ve hepsinin iş emri nüshası sizde varsa hiç uğraşmadan 1 hafta içinde araç değişiyor.Ama bununda uyanıklığını yapanlar var.İş emrini bahane uydurarak vermiyorlar veya sistemde 2 kere gördülerse 3.kez yazmıyorlar...

16. Nerkanzo

Nerkanzo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Açıkçası tam net hatırlamıyorum ama ben aracı bayiden teslim alıp yola çıktığımda bir ışık yanmıyordu. Yakıt alıp, kontağı çevirdikten biraz sonra ışık yandı. Ve aracın kalkarken biraz silkelediğini hissettim.

Serviste bana bilgisayar kontrolleri sonucu sistemin 1 ve 2. vitesi görmediğini, direkt 3'le kalktığını söylediler...

17. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    öncelikle geçmiş olsun..merak etmeyin orjinalliğine falan hiç bir şey olmaz..yeterki bir daha basınız ağrımasın..

18. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Geçmiş olsun. Olacağın önüne geçilmez. Kusursuz bir araba alıp başka bir kazada geçirebilirdiniz. Önemli olan cana gelmesin. Aracınızın orjinalliği yan sanayi parça takılmadığı sürece bozulmaz. Müsterih olun, kayıtlarda kaporta ve şase ile ilgili bir işlem olmadığı sürece aracınızın değeri kesinlikle düşmez. Selamlar.

19. serkanmaçat

serkanmaçat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sizin adınıza çok üzüldüm gerçekten aracınızın orjinalligine birşey olmaz zaman sizi daha fazla üzmüş sanırım benim de 2 konuda magduriyetim oldu 1 ni hallettiler digeri için 3 defa mail gönderdim cevap bile yazmadılar sag ön çamurluktan ses geldi ben de 3 günlüktüm serviste hemen hallettiler plastik aksam esnerken bir yere sürtüyormuş ama mp3 çalar ve usb girişi yok benim aracımda sadece cd çalr var aracın özelliklerinde internette görülüyor bayii oralı olmuyor öyle bir durum geçmiş olsun inşallah kısa sürede sonuç alıp bir daha başka arıza yaşamazsınız

20. Misafir

Misafir Guest

Çok önemsemeyin derim ben. Halledilecek bir problem sonuçta ama araçsız kalmak kötü tabii. birkaç güne biter işiniz.

Bu Sayfayı Paylaş