2 gün önce bagajı temizlerken yedek lastiğin olduğu bölmede pas izleri gibi lekeler gödüm. Haliyle sıfır araçta pas olamayacağını düşünerek (masumca) nemli bir bezle zorlayarak ve iyice bastırarak silmeye çalıştım, çoğu gitti ama daha büyük lekelerden izler kaldı, özellikle girintili kısımlardaki izler daha derindi.Anlayacağınız izler gerçektende pasmış!! servise gittim, görevli arkadaş nazik bir şekilde karşıladı, durumu anlattım, hemen ustayı çağırdı, bagajı açıp lastiği çıkardık...Usta gülümseyerek hiçbişey olmaz hocam, bu araba seni eskitir dedi..daha önceki arabam 2001 model 8 yaşındaki Fiestanın bagajında en ufak paslanma olmadığını neden sıfır araçta bu durumun olduğunu merak ettiğimi söyledim, açıklayıcı bir cevap alamadım, karşılamadan sorumlu arkadaş isterseniz yarın getirin arkadaşlar temizlesin dedi..bende çıktım ve evin yolunu tuttum. Gayet normal gibi karşılanan bu durumda sizce bir tuhaflık yokmu arkadaşlar? yani pas 2 aylık sıfır araçta olabilirmi, bu normalmi? pasın silinip temizlenmesi çözümmüdür? sıfır aracında bu durumu yaşayan oldumu?
Kesinlikle kabul edilebilir bir şey değil, bu konu daha öncede konuşuldu, detaylı bilgi almak isterseniz arama butonunu kullanabilirsiniz...
Evet Hocamın Dediği Gibi Kabul Edilir Sey Değil Benim Arkadaşımın wolksvagen Borada Anı Şey Başın Geldi Araba 2 Yaşındaydı Ve garanti Devam Ediyordu Doğuş Otomotiv Aracı Yüksek Değerde Geri Aldı Arabanın Piyasası 24000 tl İdi ^32000 Tl takasta Saydılar Ve Yerine Panelvan Aldılar Arkadaşım Sen Davana Devam Et Sana Sıfır Araba Bile Verirler Bilgine Hakkını Ara Gerekirse Bizim Olayı Refarans Olarak Gösterelim Belgeler Duruyor..
KH240 arkadaşım, Wolkswagen Borada aynı şey oldu demişssin. ondada bagaj içi paslanmamı vardı, biraz detay verirmisin, teşekkürederim..(adamlar arabayı geri almışlar, bizde bir sorun olduğunu bile tam kabul görmedi henüz.)
Arkadaşım Onun Bagaj Değildi Ama Tavanda Paslanma Ve Catlama Vardı Kılcal Catlamalar Dikkatli Bakıldığında Anlaşılıyordu Servise Gidildi Durum İzah Edildi Araç 2 veya 3 gün Serviste Kaldı Servis Expertizi Böle Karar Verdi Düzenleyen : KH240
abi hyundai aracı maracı değiştirmez ümitlenme bagajı komple boyar eder değiştirir bişey bulur ama o araç değişmez
bence normal bir şey çünkü aracın bagaj kısmına vernik atmıyorlar onun içinde paslanmalar oluyor servise gösterdim bizim elimizde olan birşey değil dediler ve onlara katılıyorum.Ha ayrıca bu sadece hyundai de olan birşey değil diğer marka araçlarda da bu sorun var.
vernik atılmadığından dolayı pas izlerinin oluşması normal de, bunun yeni bir araçta meydana gelmesi normal değil. size zarar verecek birşey değil gibi duruyor ama yine de uğraşmaya hakkınız var.
Era'da bu problemi fanatik... her 0 aracın hemen hemen çoğunda war... *Bagajında *Ön Kaputta *Kapı eşiklerinde boyalar sarımsı her araçta war bu genel de..... arabayı iyi güzel yapıyorlar da bir de boyayı sağlam yapsalar ne güzel olur...
evet benim erada 10 aylık oldu ve bagajın suyu tasfiye eden kanalında pas izleri var bakalım 30 bin bakımına gidince bu durumu belirticem, inşallah bize de gülüp boyarız geçer demezler, insan aracını koruyup kollarken böyle olayların yaşanması üzücü
sanrıım su tamamen tahliye olmuyor o kısımda. ben aracımı her yıkadıktan sonra mutlaka o su kanalını hep kuruturum
arka cam la bagaaj arasındaki yağmur oluğunu senede 2-3 kez cilalayın..bende de oldu..kimi yerlere rütüş yaptım..sonra cilalamaya başladım artık sorun yok..benim servis istersen bu bölgeyi boyarız demişlerdi..hyundai den 2 kere aradılar bu sorunu 2 kerede söyledim ama değişen birşey olmamaış anlaşılan..3-5 araba değiştirseler mahkeme kararı ile o zaman önlemini alırlar..hele yedek lastik bölgesi..imkansız bir şey..olmaması lazım..
İyi Akşamlar Suat Bey, Anlattıklarınızdan pasın boyanın altından gelmediği, tam aksine pasın boyanın üstünde olduğu anlaşılıyor. Çıkmayanlar da herhalde boyanın üstünde kalanlar. Çünkü pas boyanın altında kalsa yani oradan gelse o zaman boyanın metal üzerinde durması söz konusu olamaz. Fabrikada üretim bandında anlaşılan çok temiz bir ortam yok, demir tozları veya çapaklar boya sonrasındaki işlemlerde orada kalmış ve daha sonra onlar paslanarak boyayı lekelemiş. Ilık suyla yıkayın/silin derim. Geçmiş olsun. Selam ve Saygılarımla