Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sıfır araç tescilide artık noterden yapılabilecek!

'Kasko, Sigorta, Muayene ve Devir İşlemleri' forumunda Coşkun Özcan tarafından 9 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu

  1. Coşkun Özcan

    Coşkun Özcan Vip Üye

    Yaş:
    44
    Katılım:
    26 Mart 2009
    Mesaj:
    4,837
    Alınan Beğeniler:
    67
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    <DIV =haberBaslik id=HaberBaslik>Sıfır aracın tescili de artık noterden yapılabilecek!
    <DIV =haberOzet id=HaberOzet>Sıfır araç satın alan vatandaşlar, araçlarına ait tüm bilgileri elektronik ortamda trafiğe gitmeden görebilecek; tescil işlemlerini trafik şubesine gitmeden veya iş takipçisine vekalet vermeden gerçekleştirebilecek.
    <DIV =haberOzet>
    <DIV =haberOzet>Başbakanlık ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün işbirliğiyle hazırlanan ASBİS (Araç ve Sürücü Bilgi Sistemi) projesi ile sıfır araç satın alan vatandaşlar, araçlarına ait tüm bilgileri elektronik ortamda trafiğe gitmeden görebilecek; tescil işlemlerini trafik şubesine gitmeden veya iş takipçisine vekalet vermeden gerçekleştirebilecek. Sistem sayesinde kayıp ve kaçağın önüne geçilirken, araç alımsatımı daha güvenli olacak.

    1 Mayıs 2010 tarihinden itibaren uygulamaya geçen ikinci el araçların trafik tescil işlemlerinin noter aracılığıyla yapılması uygulaması şimdi sıfır kilometre araçlar için de geçerli hale getiriliyor. Başbakanlık ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdikleri proje kapsamında; ikinci el araç satış işlemlerinde olduğu gibi tek noktadan hizmet felsefesiyle, yeni araç satın alanlar, tescil işlemlerini araç bayileri aracılığıyla gerçekleştirecek; trafik tescil kuruluşlarına gitmelerine veya takipçiye vekalet vermeye gerek kalmayacak.

    SİSTEM NE GETİRİYOR?
    * Bütün işlemler aracın satın alındığı bayide, tamamen elektronik ortamda sonuçlandırılacak.
    * Tescil ve trafik belgesi, araç sahibinin adresine posta ile gönderilecek.
    * Türkiye’de üretilen veya ithal edilen araçların teknik özelliklerini içeren araç uygunluk belgesi bilgileri, ASBİS’e elektronik ortamda, e-imzalı ve zaman damgalı olarak iletilecek. * Bilgi ve belgelerin elektronik ortamda sağlanmasıyla sahtecilik ortadan kalkacak; çalıntı veya ruhsatında oynanmış araçların tescili de önlenecek.


    <DIV =haberOzet><a href="http://ekonomi.haberturk.com/otomotiv/haber/645060-sifir-aracin-tescili-de-artik-noterden-yapilabilecek" target="_blank">http://ekonomi.haberturk
     
  2. banistercaq

    banistercaq Kayıtlı Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2010
    Mesaj:
    298
    Alınan Beğeniler:
    2
    Şehir:
    Türkiye
    Kesinlikle büyük kolaylık olacaktır, en azından aradan muameleciler çıkmış olacak.
     
  3. munlu

    munlu Kayıtlı Üye

    Katılım:
    5 Ağustos 2011
    Mesaj:
    9
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    Güzel bir uygulama. Bakalım öncekiler gibi kaç yıl ertelenecek?
     

Bu Sayfayı Paylaş