1 ay önce i20 Elite Plus aldım Adana'dan. 1000 km olunca getir genel bir kontrolünü yapalım ücretsiz demişlerdi. Şu an 2500 km oldu yeni götürebileceğim, dikkat etmem gereken şeyler var mı ilk kez serviste araç bakımı yaptıracağım. Randevu oluşturdular, o saatte gidersem ne kadar sürer işlemler? İlk bakımın diğer bakımlardan bir farkı var mı, değiştirecekleri bir şey olacak mı? Bir de bagaj dolu olacak, bagajla işleri yoktur sanırım? Son sorum ise aracı yıkıyorlar mı, yıkamalarını istemiyorum çünkü eğer yıkıyorlarsa belirteyim yıkamasınlar.
Öncelikle aracınız hayırlı olsun diyorum. Bazı servislerde yıkama yapılabiliyor bu nedenle yıkanmasını istemediğinizi belirtin. 1000 km.sonunda bakım değil de genel bir konrol yapılır aslında. Bir sorun yoksa değişen bir parça vs. olacağını sanmıyorum.
Aracınız hayırlı olsun. Değişen bir parça yok. Yağ, sıvı, kayış vs. kontrolleri yapılıyor. Varsa şikayetinizi servis giriş formuna bildirmeyi unutmayın. Yazılı kalsın sistemde. En son genelde yıkama yapıyorlar. İstemiyorsanız onu da belirtin.
Hocam aracınız hayırlı olsun , arabanızı Adana’da hangi bayiden aldınız bilmiyorum , birden fazla bayi olabiliyor. Bahsettiğiniz 1000 km bir bakım değil aracın lifte kaldırılarak genel bir kontrolü , biz Toyota Corolla Hibriti götürmüştük Mıçılara bir çay içimi falan en fazla 30 dakikada 1000 km kontrolü bitti. Size sadece bir tavsiyem olacak , Mersin çıkışında Ertuğrul Plaza var oraya arabanı getirme , onlara gavur parasıyla tek kuruş bile nasip etme , 2018 de Adana’dan Tarsusa geliyordum uğradım ,i20 nin arka sileceğinin durumunu gösterdim , “ önce araba -2 ye inecek orada arıza tesbiti yapılacak ( 100 TL tesbit ücreti)sonra saat ücretiyle aldığınız parçayı değiştirecekler” demesin mi ? Size kesin tavsiyemdir , Ertuğrula gitmeyin , icab ederse Mersin Mezitliye Deryaya gelirsin.
İşte ben de , bu işin tam burasını anlayamıyorum ...özellikle Hyundai servisi için konuşuyorum ; bu kadar çok Satılmış araba var ,ve de satılması düşünülen büyük miktarda arabalar var ...bu sayının büyük çoğunluğunu servislerin pahalı olmasından dolayı kaçırıyorlar ... halbuki servisi uygun tutsan, parçayı uygun tutsan , bu büyük çoğunluğu kaçırmasanda sana gelse , sen de kar etsen onların da içi rahat olsa daha uygun değil mi ?acaba başka bir satış politikası var da biz mi göremiyoruz?
Ben gecen gün tucsonu götürdüm, bizim arabada 2200 km deydi genwl bir kontrol tahmini 1 saat gibi sürdü
15 sene önce bir hyundai servisine girince aynı bu dediğiniz yaşanırdı. fiyatlar uygundu. tıklım tıklım olurdu içerisi. zaten o durumda servis de çok para kazanırdı
Tam da dediğiniz Ertuğrul'dan aldım ve oraya götürecektim. Ücretsiz dediler o yüzden bu bakımda götürüyorum, diğer bakımlarda sizin tavsiyenizle götürmem artık zaten Ankara'da olacağım ondan sonraki bakımlarında.
Hayırlısı olsun , inşaallah servisbastı parası diye bir ücret icat etmemişlerdir henüz. Tapatalk kullanarak iPhoneX aracılığıyla gönderildi
Servise ihtiyaç duymadan her ay aracın suyuna fren yağına ve motor yağına bakın ben hep bakarım çok yararını gördüm.mekanik ve elektroniğe ne marka olursa olsun güven olmaz.
Doğru diyorsunuz ama bunların hepsi Hyundai Yetkili Servislerinde tam tersi durumda. Fiyatı bile bi nebze sineye çekersiniz belki ama aldığınız hizmet yerlerde, çalışanların bilgisi yetersiz, işçilik berbat! Bu dediklerim kaliteli olsa fiyat ikinci plana geçebilir ama ne yazık ki hepsi kötü. Bulunduğum şehirde ki bi Audi bi VW yetkili servisi ile Hyundai yetkili servisi arasında dağlar kadar fark var hizmette ve işçilikte. Aslında Hyundai'nin dünyadaki durumu Audi ve VW'den çok geri değil ama ülkemizde servis anlamında çok geride, tecrübe ile sabittir.