Arkadaşlar merhaba, Ağustos ayı başında inşallah sıfır aracımı alacağım. Ancak bir kaç konuda beni aydınlatırsanız memnun olurum. Bilhassa sıfır araç alan arkadaşlar tecrübelerini paylaşır ve dikkat edilecek hususları belirtirse çok faydası dokunacak. 1-) Aracın 2011 model olabilmesi için Ağustos ayını bekliyoruz. Ancak bayi ödemenin erken yapılması için ısrar ediyor. Banka ile kredi için görüştüm. Onlarda görüştü. Banka erken ödeme yapabilirim. Ancak 10 gün içinde rehinli ruhsatı görmem lazım diyor. Bu durum hiç başınıza geldi mi? 2-) Erken ödeme yapılmasının mahzurları var mı? 3-) Satış sözleşmesinde nelere dikkat etmeliyim? 4-) Ruhsat ve diğer resmi işlemler için yetkileri çok geniş bir vekaletname istediler. Avukat arkadaşımla konuştuğumda alacağın araca özgü bir vekalet vermende fayda var dedi. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? 5-) Avukat arkadaşımın dikkat etmemi istediği hususların bazılarını bayi ile paylaştım. Kendisi vekaletin ya Trafikte kalacağını (araç dosyasına koymak için) ya da kendilerinde kalacağını ifade ettiler. Eğer kendilerinde kalırsa bana verebileceklerini belirttiler. Aracı teslim aldıktan sonra vekaleti nasıl iptal edebilirim? 6-) Vekalete süre koydurmamız mümkün olabilir mi? 7-) Ruhsat çıkmadan aracı teslim ederler mi? https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Forumda aradım, ancak doyurucu bilgi bulamadım. İnternette bulduklarımda bir kaç yıl öncesine ait. Sanırım bu konuda kaygısı olanları da sayenizde aydınlatmış oluruz.
Merhaba arkadaşım. Aracını galiba Ertuğrul plazadan alacaksın ve seni bu konuda biraz uyarmak isterim. Neden diye soracak olursan Ertuğrul Plaza dan ciddi kazık yedim, o bakımdan seni uyarmak istedim.Yazdığın maddeleri okudum. Erken ödeme yapıyorsam makbuzunu kesinlikle al. Vekalet konusunda kuşkun olmasın, özel plaka iste yapmak zorundalar. Bu plaka ve ruhsat işleri zaten 1 gün falan sürüyor. Ben de temmuz vergisinden yırtmak için 1 temmuz günü almıştım 2009 da...Ama banka kredisiyle alıyorsan aracı plazadan çıkarmadan kasko yaptırmış olman lazım.Onlar bana 800 TL fiyat çıkarmıştı, ben başka yerden 550 TL ye yaptırmıştım Gelelim seni uyarmak istediğim konulara. Bak bu konuya dikkat et ve özen göster. Aracını teslim almadan önce araca ait fren muayenesi dökümanı istiyorum diye söyle. Nedenin açıklıyorum : Aracım daha 4200 KM de iken LPG taktırmıştım ve malum yeniden muayeneye girdim ve daha 7 aylık aracım bu fren muayenesi yüzünden 1. seferde muyeneden kaldı, servise getirdim aracı ve tamam sorunu giderdik dediler ama olmamış çünkü 2. kez muayene istasyonundan yine kalınca benim şarteller attı. Muateneye ödediğim 130 TL para yandı. 3. kez bu parayı tekrar yatırarak geçtim. Benim araba Getz seninki ne bilmiyorum ama bu fren muayene dökümanını almadan aracını alma. Aracıma LPG taktırmasam frenleri sorunlu bir araçla 3 yıl geçirecektim...Eğer bunu neden istiyorsun diye sorarlarsa internetten bir şikayet okuduğunu söye, kafanın rahat olması için bunu istediğini belirt. gerekirse plakamı ver 01 ts 751... Zaten serviste fren muayene cihazı olmadığı için Arpel oto da bu işlemi yapacaklar... Düzenleyen : DaMdaKi_KeMaNCi
merhabalar, biz takasla 0 aldıgımız için bizde çok geniş kapsamlı bir vekaletname verdik ama başımıza da bir iş gelmedi. Suan arabanız varsa kaskosunu 0 araç üzerinden devam ettirebilir, hasarsızlık indiriminizi devam ettirebilirsiniz. Ertugrul plazazede olarak benim arabada da klima gazı yoktu klima sogutmuyordu 2 gün sonra farkettik bizde. Paspaslarınızı, trafik setinizi de sakın unutmayın. Park sensörü varmıydı anlaşmanızda bilmiyorum ama eger yoksa kesinlikle ısrar edip onu hediye ettirin çünkü ediyorlar
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Ertuğrul'dan az daha bende kazık yiyordum. Uzun hikaye ... Ama kısaca özetlersem otomatik istediğim halde bana düz vites satmaya çalıştılar. Bankadaya gönderdikleri proforma fatura hatayı fark ettim. Bu nedenle aracımı Tarsus Derya Otomotiv'den alacağım. Orijinal paspas, trafik seti ve park sensörü verecekler. Bunları sipariş formuna yazdılar. Aracı test etmek için ısrar ettim. Kısa bir tur attık. Sağolsunlar iyi niyetliler. Ertuğrul'dan bu ilgiyi görememiştim. Kısa turun sonunda klimayı kontrol ettiğimde yeterince soğutmadığını fark ettim. Yetkiliyi uyardığımda son kontrollerde (PDI) bir çok test yapıldığını ve mutlaka klimalarında kontrol edileceğini belirttiler. Aracımda kasko yok. Krediyi kullanacağım bankadan %30 indirim aldım. 535 TL'ye kaskoyu yapacaklar. Üstelik 10 taksit yapacaklar https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Düzenleyen : Adana
Özel plakanın ücretli olduğunu söylediler. Bu nedenle çok ısrar etmedim. Etmelimiyim? Aracıma sıfır iken garantiden BRC LPG takılacak. Ruhsat LPG'li olarak çıkacak. Ertuğrul ile ilgili anımı az önce kısaca paylaştım. Bir daha tövbe bir şey almam oradan. Fenni muayanede kontrol edilmesi gereken bir sürü işlem var. Acaba aracı aldıktan sonra başka bir servise de mi göstersem?
OGS sanırım sadece İşbankası, Garanti ve Ziraat tarafından veriliyor. Ben krediyi Halkbank'tan kullanacağım. Banka yetkilisi tanıdık yine de sorarım.
Derya otoya hiç gitmedim ama ertuğrul gibi olmadıklarına eminim. Bu arada cumartesi saat 20 : 30 da mendereste bici yemeye gidiyoruz, sen de gel tanışmış oluruz. Sosyal Aktiviteler bölümüne konuyu açtık, burdan herkese duyrulur. Düzenleyen : DaMdaKi_KeMaNCi
Hmm ertuğrul plazanın vukuatları çokmuş bizde diyorduk bu kadar aksilik sadece bizim mi başımıza geldi diye. bizde yakın zamanda oradan araç aldık burnumuzdan geldi. fiyatta anlaşıp, teslimatı 1 hf sonra olmak üzere anlaştık. işlemler kapora imzalar vs derken bankadan kredi çekildi bize 4 gün bir süpriz yaptılar; "araç plakalı yalnız " ne demek plakalı kardeşim biz sıfır araç konuştuk plaka nerden çıktı dediğimizde araçın 0 km, biz kota doldurmak için kendi adımıza aldık, araç 0 km ama dediler. dolayısıyla kabul etmedik bu sefer işi yokuşa sürdüler o zaman gemiyi beklersiniz, peki gemi ne zaman gelecek? biraz zaman alır... kısaca 1 hf da teslim edilecek aracıda 15 günde teslim ettiler, aracıda plakalı 2.EL olarak aldık krediyi proformadan eksik belirtip eksik çektiler ekstradan nakit ödedik vs vs. Sonuçta ilgili bayiiden sıfır güven ile Hyundai satın aldım. Tabiki bu konuda gerekli girişimi başlattım, öncelikle Hyundai türkiye merkeze yeterli yanıt almazsam bir ingilizce maille uluslararası siteye ondanda birşey çıkmazsa Allaha havale edeceğim. bu 3. sıfır km aracım şuana kadar, bir çağırıldım imza attım ikinci çağırıldım zamanında anahtarı teslim aldım. bunlar biraz başka markalar bu işi nasıl yapıyor diye görmeleri lazım. Düzenleyen : erbt
arkadaşlar benim hyunda i aaccent 2004 model var 250 binde maşallah bakımlı ve temiz diye aldım öyleydi 10 bin km devirdim bakıma gidecek ertuğurul plazaya bu bakım masrafları ne kadar tutuyor neler yaplıyor bundan önceki bakımda hava yağ yakıt filtresi değişmis şimdi muhtemelen aynısımı mı olur ilk defa götürecem ne tavsiye edersiniz... lütfen
Vekaleti süreli, sadece size belirtilen kişilereve sadece araç alım satımı için çıkartın. Bunun dışında satıcı ne derse desin lafı güzaf. Zaten gittiğiniz notere konuyu anlatırsanız sizi yönlendirirde.
Unutmadan sözleşme yapmakta fayda var tabiki, gerçi bayiler bu konuda pek hevesli değiller. Zaten sıfır araç satış işlemleri artık sadece bankalar aracılığıyla yapıldığı için tatmin edici bir sözleşme yapılmasa bile banka kayıtları delil teşkil edeceği için sorun olmaz. Bayiler sözleşme yerine basit bir araç sipariş formu düzenliyorlar ve banka kayıtlarının temel teşkil ettiğinisöylüyorlar. Elden para vermemeye özen gösterin. Verseniz bile makbuz alın, ben kaporayı kredi kartıylaödemiştim mesela.
kardeş hayırlı olsun ben de Tarsus Deryadan 2010 getz aldım. Yalnız kaskoyu 650ye yaptırabildim FİBA sigortaya. DAha doğrusu onlar ayarladı kasko işini . seninki bayağı düşükmüş hangi sigorta firması ?
Benimki 2010 Getz oto. vites.Kaskoyu 850 ye yaptırdım.Kaskoda araç 22400 Lira görünüyor.Sizinki kaç lira görünüyor?Sizin kasko fiyatı iyi.
arkadaşlar ben sıfır aldığım getz start otom. +brc lpg aracıma kaskoyu 540 tl ye yaptırdım nasıl harika değilmihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
tabiki benim aracım 23 plaka daha ucuz oluyor galiba kaskosu.. trafik sigortasınıda 120 tl ye yaptılar..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif