Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sıfır araç alacakların dikkatine..ÖNEMLİ.

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Misafir tarafından 13 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Bu aralar sık sık karşılaşmaya başlayınca hatırlatayım dedim, araç için pazarlık yaparken MTV'yi muhakkak konuşun ve açıklığa kavuşturun, özellikle Ankara ve Bursa bayileri fiyat verirken düşük göstermek içinMTV'yi hesaba katmayıp alıcıya bırakıyorlarmış....

2. Sovyet

Sovyet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    gerçekten önemli bir mevzu
    300-400 lira para az değil

3. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    coşkun abi ben bursadan aldım biliyorsun,
    şu an faal satış yapan 3 bayii var, 2si aynı firmanın
    benim aldığım bayide bu ikisinden biri, ve anlaşmada mtvyi bayi ödeyecek
    geçen test sürüşüne gittiğimde sordum, geçte olsa ödenir merak etmeyin dediler,
    aslında gözünü karartacan bütün işlemlerini kendin yaptırıcan, plaka ruhsat vergi falan derken aslında karlı çıkarsın, çünkü bayi o işlerdende kar sağlıyor

4. Hakan Duman

Hakan Duman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende bu ikisi dışında diğğer bayiden yani Bilimden aldım. Benimde aldığımdan beri Myv ödenmedi ama geçte olsa bana da ödenir, 1 temmuza herşey toparlanır dendi.
    Demekki bayiler ayrı olsa da işleyişleri benzer. 24 Marttan beri hersorduğumda ödenecek dediler, bekliyoruz ödemelerini.

Bursa da Mtv bayi tarafındanödeniyor ama sanırım geç ödeniyor.

5. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aracı teslim alırken sordular bana isterseniz siz yatırın isterseniz biz yatıralım diye !!! Bende siz yatırın demiş oldum bi kere :(

Birde yeni araç alacak olan arkadaşlara bir tavsiye olsun !!! Alacağınız aracın proforma faturasını alırsanız araç ücretine nelerin eklendiğini detaylı olarak görebilirsiniz ! Ve buradan tasarruf yapmak isterseniz (ve vaktiniz varsa kesinlikle tavsiye ederim) öncelikle plaka ruhsat işlemlerini kendim yaptırmak istiyorum derseniz buradaki ücret sizin cebinizde kalır !!!

Yani 600 TL civarında bi ücret ekliyolar oraya ama kendiniz yaptırırsanız işlemleri bu para cebinizde kalır !!! Bu işlemler için cebinizden çıkacak ücret illere göre değişiklik gösterebilir ama ortalama 100 - 200 TL arasında kalacaktır !!! Bu da en az 350-400 TL gibi bi farkın cebinizde kalması demek :)

Bir artısıda istediğiniz plakayı seçebilme şansınız olur en azından emniyette çıkma plakalardan bir plaka isteyebilirsiniz (mevcut seri den değilde önceden kullanılan fakat araçların hurdaya çıkması veya başka nedenle tescilinin iptal edilmiş olmasıyla iptal edilen plakalar) bilginize :)

6. Misafir

Misafir Guest

Mesajınızı bu konunun altına taşıdım...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

7. 10numara

10numara Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    haklısınız kendimiz yatırsak bayağı para cebimizde kalabilir

(konu dışı: benim araç 20400 tl idi ama faturada 18100 tl yazıyor ötv ve kdv dahil )

Mesajınız bu konunun altına taşındı...

Düzenleyen : 10numara

8. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Teşekkürler Coşkun bey daha uygun olmuş :)

10 Numara nickli arkadaşıma , bahsettiğin tutar bayinin aracı almış olduğu teslim tarihleriylede alakalı !!!

Yani aracı eğer bayi 2 ay önce almış ve faturasındaki tutar 18000 TL ise o geçerli yani bayi gelen zamlardan ekstra gelir elde eder !!! Yani daha iyi anlaşılabilmesi için örnek vermem gerekirse ; Diyelimki satıcı bayi şubat ayında fabrikaya sipariş vermiş olsun , fabrikada bu siparişlerin haricinde bayi kotası olan diğer araçları yollamış olsun ileriki süre içinde bayinin siparişini de yollamış oluyor tabi !!! Sonuçta satıcı bayinin elinde olan araç son kullanıcı olan bizlere maliyeti o gün ki ücret ile satılıyor fakat bayi aracı teslim aldığı tarihteki ücret üzerinden teslim almış oluyor !!!

Bu durum fabrikanın elinde olan veya kasıtlı yapılan bir durum değil !!! Fakat bayiler her ürünün satıcısının yaptığı gibi daha fazla kar için aracı ellerinde kalmamış gibi gösterebilirler ve gelecek zamları müşteriye yansıtarak biraz daha fazla para kazanabilirler , maalesef buda işin acı tarafı !!

Sonuç:

Bayi size satmış olduğu aracı mart ayında 18000 'e aldı ,
    siz bu aracı haziran ayında üreticinin üç ay süre içinde yaptığı zamlarla birlikte 20000' e aldınız ,
    Aradaki 2000 TL fark da bayinin cebine kaldı,
    Birde normal satış karı eklenince bu fark 4000 TL civarında,
    tabi bandrol ve diğer masraflardan elde edeceği yan gelirler ile bu fark 5000 TL'ye kadar çıkıyor maalesef !!!

Ama biz iyimser olup bu karı 3000 TL düşünelim en azından canımız fazla sıkılmasın :(

9. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    yanlız şunu ekleyeyim, bayiler satmadan ellerinde tuttukları her araç için günlük stok parası gibi bir ücret ödüyormuş fabrikaya, yani bayii aracı ayırttımı satması gerekiyor, elinde gereksiz araç tutarsa zarar yazıyor
    bu olayı daha ayrıntılı bilen arkadaşlar varsa bilgi verebilir

Düzenleyen : Coşkun Özcan

10. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bildiğim kadarıyla böyle birşey yok !!! Ama kesin konuşmaktanda kaçınıyorum tabi ! Muhtemelen bahsettiğiniz durum belli markalarda olbilir fakat böyle bir şeyin olması demek satılmayan araçların bayiye yük olması anlamına gelir !!!

Yani bayi ne yapsın 1 sene boyunca araç satılmadı elindeki 10 tane araç için adam cezamı ödiycek zannetmiyorum ama yinede dediğim gibi kesin konuşmuyorum !!!

Birde şu var büyük galerilere giderseniz dikkat edin yüzlerce araçlık otoparkları vardır hemde tıkabasa araç dolu birkaç marka da örnek verebilirim hatta !!!

Audi , volkswagen , ford , fiat , renault , honda , bmw , dacia gibi markaların özellikle istanbul bayilerini bir gezin çoğunun (büyük galerilerden bahsediyorum) otoparkları doludur!!!

Dediğinizin doğru olduğunu varsayarsak Kartaldaki VW bayi yandı , veya kadıköydeki RENAULT bayii duman oldu , yada YALOVA'daki Ford bayi hem ticari hem binek gırtlağına kadar araç var öyleki YALOVA hyundai bile araç gelse yığacak parkına ama gelenlerde çok kalmıyo çoğuda yoldayken satılmış en dolu halinde 8 tane getz 10-12 tane era 4-5 tane santafe ve tucson ve en az 25-30 tane diğer modellerin toplamı araç vardı parkında gerisini siz düşünün , ben aracımı almak için tam 3 ay uğraştım bunda bayinin biraz kendi çıkarına görede hareket ettiğini biliyorum ve enayi değilim elbette ama sesimi çıkarmadım biraz kişiliğimden kaynaklı olarak!

Bi muhabbet esnasında satışlar iyi heralde dedim , iyi olmasına iyide dedi zaten en çok satılan araçlar satılıyor dedi diğerlerine bakan yok aylardır bir tane 4X4 sattım iki tanede coupe dedi !!!

Ama elinde var adamların otoparkları araç kaynıyor ???

11. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yazınızı tekrar ouyunca aklıma şu soru geldi , Acaba bahsettiğiniz stok parası bayilerin araçları fabrika parkında bekletirken ödedikleri bir ücret olabilirmi ???

12. 10numara

10numara Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    peki şöyle bir laf vardı
    '' Stoktaki araçların masrafı ''
    bu masraf nedir peki MTV mi ?
    Düzenleyen : 10numara

13. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    bu olayı satış temsilcisinden duydum, bende ayrıntılı bilmiyorum yanii
    bunun amacı bayilerde araç birikmesini engellemekte olabilir
    az satan bayiler fabrikadan çok araç çekmesin diye olabilir

birde dediğiniz gibi ayırtmadan dolayıda alabilir o ücreti, hani bir an önce sat, garanti değilse ayırtma, belki o aracı başka bayi satar mantığı ile de çalışıyor olabilirler, günahı onların boynuna

14. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

Yanlış anlamayın sizinle tartışmak veya sizin söylediklerinizin yanlış olduğu yönünde bir yazı yazmadım lütfen kızmayın !!!

Benim demek istediğim eğer böyle bir ücret alınıyorsa bayilerin zora girecekleridir !!!

Ayrıca bahsettiğiniz "stoktaki araçların masrafı" Bu yazıyı nerede gördünüz ?

Acaba dediğim gibi olabilirmi ? Yani fabrikada bekletilen araçların masrafı olabilirmi ? Veya ayrıca kiralanmış bir alanda bekletilen araç masrafları olabilirmi ?

Bunu ilk defa duyuyorum stok masrafı ?? Hangi markaya ve bayiye ait olduğunu belirtebilirmisiniz , araştırayım !!!

15. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    bir araba alacaksın, bayii aracı senin için rezerve ediyor, sonuçta bunun makul bir süresi olması lazım, ne için beklenecek, mesela kredi diyelim
    kredi çıkana kadar araç size rezerve edilecek, satılma yok henüz, araçta fabrikanın stoğunda mesela, bu süre içinde veya bu süre uzadığında bayiden ücret alıyor fabrika sanırım. bunun gibi birşey yanii
    bursadaki bayide duymuştum bunu, hyundai için söylenmişti
    belkide bir şehir efsanesi gibi birşeydir

ayrıca size neden kızayım, güzel güzel konuşuyoruz, kötü bir söz yok, hakaret yok, böyle tartışmaya can kurban https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

16. 10numara

10numara Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    haziran ayında bayi bir araç satarsa sadece 1. mtv yi ödüyor

peki temmuzda satarsa hem 1. hem 2. mtv taksidini mi ödüyor ?

17. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Coşkun bey bende servis için bursayı düşünüyorum !!! Tavsiye edermisiniz memnunmusunuz servisten ?

Benim bi arkadaştada getz var buradaki servise götürmüyomuş memnun değilmiş yani !!! bende bursaya getirecem galiba !

Ayrıca bu stok mevzu biraz uzadı konu dışına çıktık gibi , affoluna site yöneticilerinden :D

18. yunafaniem

yunafaniem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Yunus İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Bence trafiğe çıktığı gün baz alınır. Yani araba ne zaman üretilirse üretilsin. temmuz 1 den önce trafiğe çıkarsa ilk taksit ödenir. temmuz 1 den sonra çıkarsa 1 taksit ödenmeyip 2 nci taksit ödenir.....

19. Hakan Duman

Hakan Duman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar peki sizin fatura ile satış ücreti arasında ne kadar fark vardı ?

Ben aracı 18900 e almıştım, faturada yaklaşık 17800 tl ye gözüküyordu.

Geri kalan 1100 lük kısım ise proforma faturada 1000 tl olarak gözüken sigorta, bandrol, plaka tescil vb masraflar olarak gözüküyordu.

Sizde durum nasıldı ?

20. sehzade30

sehzade30 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bizde de aynı yaklaşık 1100 tl fark ediyor

Bu Sayfayı Paylaş