Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sıcakta Benzinde Çalışıp Gazda Çalışmama Sorunu

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda gnsecer tarafından 18 Haziran 2016 tarihinde açılan konu

1. gnsecer

gnsecer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Güneş ECER
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Excel (1985-1994)
    Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba ve günaydınlar. Forumda yeniyim. 4 5 gündür forumlarda aradığım fakat tam olarak kendi sorunuma denk gelemediğim bir problemim mevcut ne yazık ki. Kısa kesip konuya gireyim;

94 Hyundai Excel LPG'li araca sahibim.

Arkadaşlar bugün Eskişehir'de hava 32 derecelere çıkacak, Ben sabah kalkıp aracımı çalıştırmaya insem, tüm gece de gölgede kaldığı için ve henüz hala üzerine güneş düşmediği için şu anda pek rahat bir biçimde çalışır aracım. Fakat öğlen 13.00 , 14.00 gibi aşağı inip arabayı çalıştırsam(sabah çalıştırmadığımızı varsayarak) sıcaktan dolayı araba çalışmaz. Marşa basıyorum defalarca fakat çalışmıyor. Marş basıyor fakat gaz yemiyor. Sorunum bu arkadaşlar. Aracım sıcakta bekleyince çalışmıyor. saat 15.00 da insem arabaya,gazda çalışmaz benzine alıp pompalayınca araba çalışıyor daha sonra ''0'' konumunda karbüratör deki benzinin bitmesini bekliyorum, araba kapanmaya yakın gaza geçiyorum ve çalışıyor. Fakat direk gaz dayken asla çalışmıyor. Serinde olsun araba veya akşam olsun veya en temiz örneği, yılbaşı gecesi hissedilen -18 idi. Bir çırpıda çalıştı. Fakat sıcakta çalışmıyor. Araştırmalarıma göre kesin bir çözümü olmamakla birlikte, ustalar sürekli bu sorunu yaşayan arkadaşlara çeşit çeşit çözümler uygulayıp başarısız olmuşlar o yüzden bende forumda sormak istedim ustalara götürmeden önce. Çünkü deneme yanılma yoluna başvurup öğrenci halimle ekonomimi dibe çekebilirler.

Yazı biraz uzun oldu şimdiden affınıza sığınıyorum.

2. bbygt

bbygt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Eren Babayiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    benzer bir durum benimde başıma gelmişti renault 19 europa kullandığım zamanlarda. lpg beyni (regülatörü) arızalı olabilir. kontağı kapattıktan sonra gazı kesmesi gereken regülatör kesmeyip bir süre daha gaz göndermeye devam ediyor ve sonraki çalıştırmada araç fazla yakıttan boğuluyor ve çalışmıyor. sizinkide benim arızaya çok benziyor lpg regülatörünü değiştirin büyük ihtimalle düzelir.

3. Halil5759

Halil5759 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    747
    Ad Soyad:
    Halil KURŞUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    PSA
    Sizin LPG sıralı sistem olmadığı için deneme yanılma yoluyla değiştirilecek fazla parça yok, ya regülatör yada LPG tankı veya şamandırası, onun için fazla dert etmeyin en kısa zamanda iyi bir LPG ustasına gidin

Tapatalk for windows phone

4. gnsecer

gnsecer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Güneş ECER
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Excel (1985-1994)
    Peki neden sadece sıcakta yapıyor bunu ?

5. gnsecer

gnsecer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Güneş ECER
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Excel (1985-1994)
    Neden LPG tankı veya şamandırası olarak düşündünüz. Bende fikir sahibi olayım diye sordum kafayı yiyorum çünkü bu problem neyin nesidir diye ?

6. 23korg23

23korg23 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    79
    Ad Soyad:
    yasin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    ya ayarlar cok zengin karisimda kalmis ondan oluyor yada gaz kesici gaz kaciriyordur.. regulatorlu sistemi cok bilmem o yuzden ya gaz kesici ya da regulatorden silindire gaz kacagi var... sorunun esas nedeni arac sicakken silindirin icerisinde olmamasi gereken fazla bir gaz olmasi ve aracin bogulmasi.. yukarida yazdigim gibi eger arizali bir parca yoksa ayarini cok acmislar ondandir

Lenovo P70-A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. gnsecer

gnsecer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Güneş ECER
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Excel (1985-1994)
    Teşekkür ederim kardeşim sağolasın