Arkadaşlar merhaba, 1.5 Accent GLS 1998 model (sıralı sistem) sıcak havalarda zor çalışma problemi var. Sabahları yada kış mevsimlerinde -20 derecelerde tek marşta alıyor. Yaz mevsimlerinde yada araba güneşte kaldığından 3-4 saat sonra gidip açıştırmaya çalıştıgımda 4-5 saniyede çalışıyor. Marş basıyor ama sanki benzin gelmiyor gibi. Çalıştıktan sonrada hiç bir sorun yok. Tekleme vs. hiç bir sorun olmuyor. Araştırmalarıma göre benzin geri dönüş valfinden bahsediliyor. Bizim araçlarda bu valf varmıdır? Varsa aracın neresindedir? Bilgilerini rica ediyorum. iyi forumlar.
Sıcakta, Benzin buharı yoğunlaşıyor. Geri dönüş valfi, depo havalandırma sistemi, kanister gibi parçaları kontrol ettirin. Tam yerlerini bilen arkadaşlar yazarlar. SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Uzun zaman devam eden bir sorun. 1 hafta oldu benzin alali. SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@ai_torcuk tşkler. Ustada ondan şüphelenmişti, değiştridik. ama değişen bir şey olmadı. ateşleme sisteminde olabilir mi aceba? Ateşleme bobini mesela? Ama tekleme vs. hiç bir şey yok. yakıt tüketimide oldukça iyi. çözemedim durumu Biraz önce tavsiye üzerine direkt gazda çalıştırdım aynısı oldu. Yani benzin valf işlemlerini elemiş oldum.
Şu durumda bobinde olma ihtimali olabilir. Ancak parçaları direk olarak değiştirmek yerine ölçüp, kontrol edip bakmak daha iyi olacak.
Sıkinti orda bunu olcumlerle yapacak usta yok. Getir yeni takalim derler SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
TR de maalesef eline tornavidayı yada anahtarı alan ustayım diye dükkan açıyor, 1986 dan beri tamircilerle uğraşan biri olarak söylüyorum işini hakkıyla yapan motorcu ustası yok buna yetkili servislerde dahil.