Arkadaşlar aklıma takılan bir soru hakkında sizlerinde fikirlerini almak istedim.Hepimiz herhangi bir yolculuk esnasında yada sonrasında petroldeki yıkama makinasına yada petroldaki tazzikli su makinasına girmişizdir.Şimdi sorum şu.Seyir halinde diyelimki freni bazı nedenlerden dolayı cok sık kullandık.Doğal olarak balatalarla kampanalarısındı ve girdik petrole arabayı yıkatırken doğal olarak ısınan balatalara ve kampanalarada soğuk su değdi bu durum sakıncalımıdır???
tam olarak bilmiyorum ama metal işleriyle uğraştığım için mantıken ısmış bir metale soğuk su uygulaması zararlıdır dediğim gibi benim fikrim bu belkide yanlış olabilir disklere göre )
biz öyle memlekete gidince yıkatmıştık sıcak sıcak ertesi gün de sanayinin yolunu tutmuştuk diskler için https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
diskler yamulur.Araç balataları yüzeyi tam tutmadıgı için saglıklı bir şekilde durmaz.Firen mesafesi uzar.Araç firene basıldıgında titreme yapar.Biraz dinlendirdikden sonra sokun hemen sokarsanız bunlar olur. 2000 senesinde 98 model tipoda başımıza gelmişti sinir bozucu bir durum. Düzenleyen : Koruycu
Evrende bilinen tum maddeler, yapılar soguk ve sıcaktan etkilenir. Ama fren diskleri sizin dediğiniz kadar etkilencek kalitesizlikte uretilmiyorlar. Diskin ısıya direnci kullanılan hammade, diskin kalınlıgı, buyuklugu ve dizaynı ile alakalı bir durum. Kolay kolay ısıdan dolayı ezilip buzulecek bir sey değil bu diskler. sıcak herhangi bir maddeye sogutulursa hasar alır ama emin olsun o su ile sogumasından bir zarar gelmez. Lastiklerin takılı oldugu kara jantlar disklerden 10 kat daha fazla ısınır. siz 500km yazın erimiş asfaltta yolculuk yaptıktan sonra bir yaz yagmurunda ıslandıktan sonra jantlardan cıkan dumanı gordunuz mu? O kara jantlara bişi olmuyorsa disklere kolay kolay bişi olmaz. Birde aklınızda bulunsun. Bir tandık soyledi. CNC makina satıolar. bu diskler CNS de uretilio. elle değil. bilgisayar otomatik kesiyor. Siz bu disklere daha sonra torna yaparsanız, orjinal kalibrasyonu yakalayamazsınız. asıl onun zarar daha buyuk bence.