Bilmem konu açılmış mıydı ama ben yazayım arkadaşlar , arabamın aliminyum sibop kapakları 1 haftada 2 kez çalındı , 10 numara açık anahtarla sıkmıştım oysa , canım sıkıldı 4 adet siyah plastik kapak alıp taktım , acaba çalınmayı önleyecek bir kapak yada önlem ne olabilir ? iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Çocuk işi oluyor genelde. elantrada vardı benim 2 sene boyunca hiç ekleyen olmamıştı. 1 tanesi sanırım lastikçide kayboldu ve o lastik sibop u dondu ve havasını kaçırmıştı D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
abi hepsini sök kapaksız gez kafan rahat olsun diyeceğim ama bunu söylemeye korkuyorum Şimdi böyle metrik 4-5mm lik imbus başlı vida ile allen anahtarıyla yandan sıkılan metal tipte kapaklar var önce kapağı çevirerek aynen takıyorsun sonra yanındaki vida deliği var ona ufak vidayı allen anahtarı ile takıp sıkıştırıyorsun anahtarsız hayatta sökülemiyor ama hava basmak isteyeceğin zaman sana eziyet birde bu özel vidalı kilitlemeli kapakları anca internetten alabilirsin. Bu icat el yordamı ve alet edevat ile bile yapılabilir aslında torna lazım, supap vidasına ve metrik 5 vidaya uygun vida dişi çekme kılavuzu lazım, malzeme olarak işlemelik 10mm paslanmaz saplama lazım, yada çinko falan kaplatmak gerek
Takın plastik kapagı geçin çocuklar ellemez bile bir daha D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynı durumdan bende şikayetçiyim şu kilitlemeli sibop kapağını deneyeceğim, benimde 1 ayda 3 takım sibop kapağı çalındı ne diye yapıyorlar bunu anlamıyorum şimdi plastik taktım buna tenezzül eden yok Sent from my iPhone using Tapatalk
Kargaburun ile dolaşıyor herhalde bi alyen de atar ağır gelmez söker gider şerefsiz ...! Başkasının malına zarar vermeme koruma insanın içinde olacak!
Kardeşimin golfüne de ben almıştım. Krom çok güzel bişey. Bir hafta sonra bi baktım bi tanesi eksilmiş. Ertesi gün geri kalanları da gitmiş. Bizim hırsız insafli çıktı yine. Önce bi tanesini alıp prova etti. Baktı yakışıyor geri kalanları da aldı. Keşke yakışmasaymış ama oldu olan.
Yazık diyorum başka birşey demiyorum kaç kuruşluk şeyler ya bu kadar mı düştük Sent from my iPad using Tapatalk
şerefsizler benimde özel hyundai logolu sibop kapaklarını haftasonu çalmışlar müsait bir yerlerine takarlar artık.. hakkımı helal etmiyorum zaten...
benimkiler plastik geçen hafta 2 tanesini almışlar, ben de kapaksız kullanıyorum. şimdi de supap ın kendisini sökerler herhalde
Hocam konuyu ben açmıştım kısa sürede 2 takım çalınınca çok canımı sıkmıştı , daha sonraki günlerde sibop kapaklarının çalındığı yere ısrarla yine park ettim , arabanın kamerasını da bir yanını rahat görecek şekilde ayarladım ve kayıtta bırakıp gitti yaklaşık 4 saat kadar sonra geldim tabii son taktığım kapaklar yerinde birde görüntülere baktım , iki çocuk 13-15 yaşlarında üstlerinde okul kıyafeti var önce aracın ön sonra arka tekerlere dalmışlar sibop kapaklarını zorlarlarken alarm çalınca bırakıp kaçmışlar , karşıda yorgan atölyesi var oradaki bayana da sordum ve buradaki araçların sık sık bir şeylerinin çalındığını söyledi , maalesef iş eğitime gelip dayanıyor. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.