arkadaslar hem yaz geldiği için hemde bırazdaha az eksıltır dıe aracıma 15 40 yağ koydum .shell hx5 . ancak tam olarak kacbin km sonra değişecegı hakkıında pek bılgım yok ? kullanan varsa yardım cı olabılırmı acaba ?
sureklı lpg de kullandıgım ıcın 10 40 da bıraz eksıltme yapıodu ,ınternetten de okudugum kadarı ıle de kış ıcın ıncelıge ıdeal olan bu yağın yerıne yazın daha kalın yağ konulabılecegını okudugum ıcın 15 40 ı tercıh ettım . iteceklerden kastınız ne tam olarak ? Düzenleyen : i_zec
<TD ="er14"> <DIV id=pnlChipRewards> <TD ="er14"> <DIV id=pnlChipRewards> Arkadaşlar hepsiburada.com da Formula Shell 10W 40 Api Sm Sınıfı - 5 Litre Benzinli Motor Yağı 47,19tl. Bana çok ucuzmuş gibi geldi. Gerçektenmi ucuz yoksa kalitesizmi anlayamadım. Sizlerin fikrini almak istedim. http://www.hepsiburada.com/formula-shell-10w-40-api-sm-sinifi-5-litre-benzinli-motor-yagi/productDetails.aspx?categoryid=26005&productid=otbt10w40 Düzenleyen : mcoskun38
Konuyu hortlatmak istemezdim ama yeni başlık açmamak için burdan sorayım dedim. Aracımın lifter sesi nedeniyle deneme amaçlı kalın yağ koyacağım. 15W/40 düşünüyodum ama arama yaparken 20W/50 lpg'li araçlara özel yağlara denk geldim. Bunu deneme amaçlı yapacağım. Sizce hangisini tercihmetmeliyim.
Sizin araciniz icin 20w 50 olmaz lifter sesini kesicem diye daha ciddi sorunlar cikar basiniza. Orjinal yag filitresi lifter sesini keser yok kesilmedi devam ediyor o zaman itici degisecek 20w 50 arabaya yazik
15w40 yarı sentetik 10000 km lik olamsıgerek Lakin iticilerinize yağ kalın gelebilir. Ses yaparsa Önlemini alın. İdaali 10w40 tır. Araç yağ eksiltiyorsa sebeplerini araştırmak gerek.
20w 50 o arabaya zift gibi gelmezmi yahu, bu sefer bence başka sorunu tetikler.... Al Elf Evolution 15w/40 geç....
Sesi kesmek için kalın yağ deneyeceğim. İnternette bir sürü örnekleri var 15/40 koyunca kesildiğini söyleyenler var bizim forumda da mevcut.