Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

shell VP Diesel vs. accent crdi yakıt pompası

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda ebaltaci tarafından 10 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. ebaltaci

ebaltaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    öncelikle selamlar herkese
    2005 model accent crdi yaklaşık 133000 kmde ve tüm bakımları serviste yapıldı bunu vurgulamamın sebebi daha önce garantiden yakıt pompası ( deponun içinde olan ) ki ona bagzıları şamandıra da diyor hyundai yetkili servisten değişti
    yaşadığım üzücü problemse 06.02.2010 tarihinde shell de vp dizelle depoyu doldurdum ve el alışkanlığı km sıfırladım ve 52 km gittikten sonra yakıt deposundan ses geldiğini farkettim ve yetkili servisi aradım sesi tarif ettim ve direk kaçak mazot mu aldınız dediler. sonra servise gittim arka koltuğu söküp yakıt pompasını çıkartılarve pompanın "bara" denen şeyin yanmış olduğunu ve bunun nedenininde kullandığım yakıt olduğunu söylediler ve bende rapor verebilir misiniz dedim tabi dediler ve yakıttan kaynaklandığına dair rapor aldım ve shell müşteri hizmetlerini aradım. kalite sorumlusu geldi ve hem depodan hemde yakıtı aldığım yerden 1 lt örnek alıp 10 gün sonra sonucu bildireceklerini söylediler.
    kendilerinden kaynaklanan sebeblerden dolayı olmuş ise tüm masraflarımı karşılayacaklarını söylediler sonucu yazarım sizlere.
    böyle bir sorun yaşayan arkadaşım varsa ne oldu sonuç yazarsanız sevinirim
    kazasız belasız günler dilerim

2. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    hoppala böyle bişey duymamıştım hergün yeni bişey ögreniyoruz ve bende shellden hep yakıt alıyorum ama garip bir olay sonucu çok merak ediyorum

Geçmiş olsun Nasıl yanar hayret yaa

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Benim Pompam Tam Kabinin Arkasında Ve Shellden Yakıt Alınca Gaza Asılınca Cızırtı Yapıyor....Ama Bugün Değişiklik Olsun dedim PO Dan Aldım Ve Ses Kesildi..Psikolojikmi Anlamadım 1-2 Hafta Bi Değişiklik Yapacam Bakalım...Mazot Pompasıda ucuz Bişey Değil Ki Ya Milyar Para...

4. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok

Ersin kardeşim 2004 yılından beri shellden yakıt alıyorum şeytan kulagına kurşun şimdilik bişey yok + olarak yanlış hatırlamıyorsam arka koltugun altındaki pompa orjinalı 350-400 felan yan sanayisi 100 - 200 felan

ama sonucu çok çok merak ediyorum

5. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sizdeki Pompa Ayrı Bizdeki Ayrı Bişey Abihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif Sizdeki CRDİ Bizdeki Klasik Dizel Motor...Ve Öyle Ucuz Bişey Değil 2. Elleri Bile 500-600 Lira... Bendeki Araçda 2005 Sonundaan Beri Shellden Alıyor.... Tabiki Pompanın ARtık Bakıma İhtiyacı Var İçinin Açılıp 5 Senelik Pompa Off Off Çok İş Var Bu Arabada...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif

6. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    kardeşim pompa işi zor içi açılıp ayar kaydımı yakıt tavan yapmasın bende bundan korkuyorum benim ki de 5 sene oldu :)

arızalı olmayan pompaya ne gibi bir işlem yapılıyor ki
    Düzenleyen : Dimitri

7. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben Ayarlatacam Abi İşte Zaten Büyük İhtimal 1 Kerede Tutturamıyolar 2-3 Kez Gitmemiz Gerekiyor..Kıstıracaktık Pompayı Az Yaksın Diyei.. Tolga Hocam Pompanın Kıstırılmasının Zararlı Olduğunu Söylemişti....O Yüzden Vazgeçtik...

8. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    kardeşim boş ver kıstırmayı açtırmayı orjinali gibi yapsınlar bıraksınlar sen ayak gazı ile az yaktır :D

9. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Abi Ne Yapsam Az Yakmıyohttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif Zam GEldi Kırsala Döndüm Yine Yakıyo Yine Yakıyo Bakımı Yaklaştı Ya Çekiyo Eşşek Sıpasıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

10. ebaltaci

ebaltaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    vallahi bana pompa + yakıt filtresi + işçilik kdv dahil 600 tl dediler gerçi acizane görüşüm bunlar yakıtların donmaması için bir katkı maddesi koyuyorlar bence depoda o yoğunlaştı ve pompa arıza çıkarttı tabi buna ek olarak deponunda temilenmesi gerekir dediler + 200 tl
    aceba çıkması falan var mı bunun

11. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    yav dizel araç aldım ama, turbo, yakıt pompası ve enjektörlerin bir gün arızalanağı düşüncesi benim canımı sıkıyor:)

12. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    dizel araç iyidir güzeldir az yakar ( gerçi bu zamlardan sonra espriside kalmadı ) ama işte çok sorun çıkarır..çıkardımıda tam çıkarır :( maalesef.

13. ebaltaci

ebaltaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    kesinlikle her cümlesine katılıyorum.pek bir espirisi kalmadı 2009 4 ayda 99 tl ye full oluyordu şimdi 140 tl ye ve yine 600 ila 700 km arası yapıyor

14. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    arkadaşım geçmiş olsun bendeiki kere yaşadım mecbur kaldım BP'den mazot aldım ertesi gün yakıt filtresinin ışığı yandı yani mazot sulu çıktı servise sordum hemen getir dediler ama ben uzakta olduğum içino şekliyle 50-60 km daha gittim.Serviste depoyu indirelim dediler zamanım olmadığı için arka koltuğun altını açarak süngerle idareten temziletip filtreyi değiştirdim aradan 1 ay geçti mecbur kaldığım için bp'den farklı istasyondan tekrar mazot aldım ve yine ertesi gün filtre ışığı yandı bu sefer şehir dışındaydım 100-120 km ye yakın o şekilde yol yaptım tekrar servise girdim.Bu sefer servisteki arkadaşım sen istesende istemesende ben depoyu indiriyorum dedi.Peki indir dedim sabah 8:30da başladılar depoyu indirdiler boşaltıp yıkadılar ve kuruması için güneşe koydular.Bu arada filtre değişti ve borular komple boşaltılıp kurutuldu akşamüstü depo takıldı mazot totalden fullendi.Teste çıktık bilgisayara takıp enjektörlere falan bakıldı (bende şüphelendim çünkü o şekilde çok yol yaptığım için mutlaka enjektöre zarar gelmiştir diye düşündüm)Ama enjektöre bir damla bile su gitmemiş ve dördüde çok sağlıklı şekilde çalışıyor dediler.

Ogünden bugünede herhangi bir enjektör veya pompa arızası yaratmadı.Bu konuda öncelikle hyundaının dayanıklı motoruna daha sonrada orjinal yedek parçanın önemine vurgu yapmak istiyorum.Filtrenin o kadar suyu yemesi ve şişmesi üzerine birde bu kadar km yol gidilmesi ve filtrenin suyu bırakmaması gerçekten helal olsun dedirtiyor.Eğerki o filtre yan sanayi olsaydı kesinlikleo kadar yol gidemezdim yolda bırakırdı.....

Bp ile görüştüğümde ise çok seviyesiz cevaplar aldım adamlar sorunu çözmedikleri gibi birde telefonda nerdeyse annenizin kızlık soyadı nedir gibi sorular yönelttiler.Bende uğraşmak istemediğim için konuyu kapattım.

Şu an sürekli total kullanıyorum araba hem fazla km yapıyor hemde eurodieseli çok güzel tüm istasyonlarıda aynı kalitede satıyor.Sizlerede tavsiyem en başta BP olmak üzere diğer petrollerden pek mazot almayın derim...Bu kadar fazla km yaparak çok mazot tüketen birisi olarak aracınızın sağlığı için benim tavsiyem totalden eurodiesel almanızdır...

Ayrıca sakın korkmayın dizel araba aldım sorun çıkarmı?Masrafı çok olurmu? gibi konularda takıntı yapmayın.Ben kullanıyorum işte başka marka bir araç olsa bende şüphe duyarım ama Hyundaı gerçekten bu işi en iyi yapan firmadır.Ben bu kadar dayanıklı ve masrafsız aynı zamanda yüksek kmlerde bile ilk günkü performansını aratmayan bir dizel motor görmedim.İstesenizde arıza yaptıramazsınız bu yüzden içiniz rahat olsun.Hyundaı dizel motorlarını herkesin kullanmasını tavsiye ederim...

15. ebaltaci

ebaltaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hyundaı_era_06 teşekkür ederim arkadaşım tecrübeni paylaştığın için. bende orjinal hastasıyım herseyi orjinali olsun isterim o yüzden garantisi bitmesine rağmen servise gidiyorum senin tavsine uyup bende total kullanacağım bundan sonra

16. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    geçmiş olsun..eger iki numunede aynı ve pis, kacak yakıt ise vay o istasyonun haline..bence istasyon önemlidir..bir firmanın tüm istasyonları aynı değildir..bende hep shell den alırım 15.000km de usta yakıt filtresini değiştirmedi temiz dedi 30.000de değiştik..

17. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Ersin senin düldül 2.5 TCI değilmiydi ?

Eğer bu ise yakar kardeşim yakar. Ne yaparsan yakar.

2.5 TCI Açık kasa, 2.5 lt Turbo Dizel Intercooler, Maksimum Hız (km/h)
    130 ,Yakıt Kapasitesi (lt) 65, Uzunluk x Genişlik x Yükseklik (mm) 4795
    x 1740 x 1965 ,Dingil Mesafesi (mm) 2430 ,Boş Ağırlık (kg) 1805,Taşıma
    Kapasitesi (kg) 1520 , Direksiyon Yükseklik Ayarı ,Fasılası
    Ayarlanabilir Cam Silecekleri ,Hidrolik Direksiyon,Merkezi Kilit ,
    Oturma Kapasitesi 6 ,Devir Saati , Açık Kapı Uyarı Işığı , Darbe Anında
    Katlanan Direksiyon Mili ,Torpidoda Soğutmalı Bölme (Klima ile Birlikte
    Geçerlidir) ,Ön ve Arka Sis Farları ,Kumaş Koltuklar ,Dijital Saat
    ,Koltuk Arkası Konsol, Kontak Anahtarı Aydınlatması ,Elektrikli Camlar
    (Sürücü Tarafı Tek Dokunuşlu) ,Bardak Tutacakları ,Renkli Camlar ,Gece
    Gündüz Ayarlı Dikiz Aynası ,Çamurluk Paçalıkları ,Jant Kapağı Darbe
    Emici Tamponlar, Radyo CD MP3 Çalar standart donanım , Klima
    opsiyoneldir.

18. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    tüm bu yazılan mazot tecrübelerinden yine şu sonuca ulaşıyoruz:önemli olan shell,bp,opet,total vs olması değil,istasyonun güvenilir olması..

19. ebaltaci

ebaltaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    haklısınız galiba

20. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    ben shellden alıyorum 15000 km yi geçti belki 100 tl lik dışarıdan almışımdır. gayet memnunum Allah bozmasın.

Bu Sayfayı Paylaş