Son zamanlarda aracım seyir halinde iken stop ediyor. Birkaç kez yaşadım ve hepsinde de vites küçültürken denk geldi. Bu hata tahminimce benim debriyaja tam basamamadan veya gazı az vermemden kaynaklanabileceği gibi soğuk havalardan kaynaklanan motorun tam ısınamamış olmasından da olabilir diye düşünüyorum. Sizce önemli bir sorun varmıdır, yoksa her bindiğimde yapmadığı için saydığım sebeplerdenmidir? Yani kısacası; acilen servise gitmem gerekir mi? https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
İyiakşamlar. Öncelikle aracınız karbüratörlü mü enjeksiyonlu mu? Ayrıca LPG sistemi var mı? Soğuk havalarda genelde gaz yememe gibi sorunlar ile beraber stop etmeo da motor soğukken olur.
iyi akşamlar, aracım 2001 Accent LX sıralı LPG li. Stop ilk hareketten sonra ve ilk 2-3 km. içinde meydana geldi hep...
Gaz geçişinizi çok düşük derecelerde ayarlatmışsınız. Özelikle 20 derece civarında benzinden gaza geçiş işlemi ayarı yaptırdıysanız, sizinde belirttiğiniz gibi soğuk havalarda hemen gaza geçen aracınız, yeterli gaz basıncını sağlayamadığı için stop ediyor. Gaz geçiş sıcaklığınızı en az 40 dereceye ayarlatın...Bu motor sağlığınız açısından zaruridir..
Bugün dikkat edince farkettim; TÜP'e geçene kadar herhangi bir dalgalanma ve titreme yok, rölantide çalıştırıpTÜP'e geçmesini bekledim, TÜP'e geçişten sonra motor sesi bariz değişiyor ve hafiften -kaba bir- titreme başladı. Sonra hareket ettim ve STOP sorunu yaşamadım.
LPG ayarlarınızı tekrar kontrol ettirin. Muhtemelen ya buharlaştırıcı basıncı düşük ya enjektör hortumları uzun, yada (o da sadece soğukken yapıyorsa) geçiş sıcaklığı düşük. Titreme yada gaz yememe sorunu sıcakken de var mı?
Bu sorunları hep ilk kalkıştan sonra yaşıyorum. Belirli bir miktar gittikten sonra yaşamıyorum. Sıcakken hiç yaşamadım diyebilirim.Takan usta LPG geçiş sıcaklığının 35 olduğunu söylemişti. Titremeyi de dün si buraya yazdıktan sonra bugün özellikle dikkat edince farkettim. Normalde hiç böyle şeylere dikkat etmiyorum aslında. Çalıştırıp direk harekete geçiyorum.
Geçiş sıcaklığını tekrar kontrol ettirin ve mümkünse 40 dereceye ayatlatın. Sorununuz kalmayacak. Bu sorunu yazın yaşamazsınız. Zira motorunuz 35 dereceye geldiğinde ortam sıccaklığı da en az 20 derece olduğu için zaten gaz basıncı ideal seviyelerde olacaktır.
Peki, çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. LPG yeni takıldığı için zaten bir süre sonra ilk kontrol için gidecektim. Bu esnada ustaya tekrar söylediklerinizi ileteceğim. saygılar...
merhaba benımde aracım 2010 era crdi team.59000 km de.tüm bakımları zamanında yapıldı.fakat son 15 gün .çerisinde çalıştıktan sonra 100-150 metre ilerdikten sonra stop etti.park yerınden tam da anayola girişte stop etmesi çok tehlikeli durum yarattı. depoyu totalden fulledim şu an yarıda acaba yakıttanmı ve ya başka nedeni ni vardır.özellikle bu durum aracı çalıştırıp hemen kalkış yaptıktan sonra oluyor. yardımcı olaca arkadaşa çok teşekkür ederim şimdiden
aracınız dizel galiba... bu durum sizin kullanımızdan da kaynaklanabilir. İllaki araçta sorun var manasına gelmez. Ama yine de debriyaja tam basmıyorsanız, gaz/rölanti ayarınız yeterli gelmiyorsa, motor ile ilgili bir sorun benim ilk aklıma gelenler. Öncelikli olarak bu sorunun sizin kullanmınızdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını tespit edip, sizden kaynaklanmıyorsa sorunu derhal bilen bir kişiye hallettirmenizi tavsiye ederim. Bu durum şakaya gelmez...
Gecenlerde Benimde Başıma Geldı Eger Aracınız Dizel İse Depodan Kaynaklanıyor Deponun İçerisindeki boya Tabakası Kalkıp MAzot Fıltresını Tıkıyor Yolda Giderken İstop Ediyor Depoyu Temizlettim ve Hiçbir Sorunum Kalmadı
aracım daha 1 yaşında depo kirlenmiş olabilirmi ki ...yinede bi baktırmak gerek tabi. ilgilenen arkdaşlara teşekkür ederim
ihmal etme, olmadı yakıtı aldığın yeri değiştir, mazoot filtresini değiştir, ayrıca sabah hareket etmeden öncebiraz aracı ısıt, soonra hareket et
arkadaşlar bi yerde okumuştum seyir halinde giderken stop ediyosa sebebi şamandıradanda olabilir uzun süre soruna çare aradıktan sonrabi lehimle işi çözdüğünü söylemiş bence bi elektrikçiye de sorunu anlatın