Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sevgi, Barış, Hoşgörü Diyarı Konya' mızdan Sizleri Sevgi İle Selamlıyorum :) Bir Bakın :)

'Otomobilinizi Tanıtın' forumunda m.calsr tarafından 18 Nisan 2014 tarihinde açılan konu

1. m.calsr

m.calsr Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet Çalışır
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Merhabalar Arkadaşlar. Hyundai 2000 Model 1.3 LX MPI Ay Grisi Aracımla aranıza yeni katıldım. Sizlere selam vermek istedim. :) Bir de aracıma yapılabilecek güzelleştirme tavsiyelerini paylaşmanızı dilerim.

Bu güne kadar yaptıklarım:

Aracı ilk aldığımda yağını, yağ filitresini, bujileri, buji kablolarını ve triger seti' ni değiştirdim.

Benzinde çok yaktığı için Atiker Sıralı LPG sistemi taktırdım.

Üzerinde orjinal teybi vardı. Teybi değiştirdim. Sadece sağ arka hoparlör çalışıyordu. Ön hoparlörleri söküp yerine Pıoneer Komponet Mid takım yerleştirdim. Sesi biraz düzeldi.

Üzerindeki sarı halojeni söküp xenon far takmak istedim. Ama far bağlantıları değişik olduğu için beceremedik, beyaz halojen taktım.

Yapmayı Düşündüklerim (YARDIM)

İlk olarak bir pasta, cila, boya koruma, motor yıkama, ve iç detaylı temizlik.
    Farları xenon yapmayı düşünüyorum. (Ama nasıl bağlanacağını bilmiyorum, yaamadım)
    Sis Farları xenon
    Far Temizliği
    Birisi solmuş olduğundan arka stopları değiştirmeyi düşünüyorum.
    Sustalı İmmoblizer' lı anahtar
    Arkalar 2, ön camlar 1 numara film
    195/45/15 R Çelik Jant & lastik
    Direksiyonu söküp Admire (Airbag'li) direksiyonu takmayı düşünüyorum (Görsel Açıdan)
    Gösterge paneline şerit nikelaj, ışıklarını da beyaz yapmayı düşünüyorum.
    Göğüs, tavan, plaka, bagaj, cam açma düğmeleri vb. ışıkları mavi led yapmayı düşünüyorum.
    Arkalara iki tane kaliteli oval hoparlör almayı düşünüyorum.
    Spoyler düşünüyorum fakat görüntüyü bozar mı bozmaz mı bilemedim.
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Aklıma geldikçe yazarım sizlere. Ve de bunlar hakkındaki görüşleriniz benim için gerçekten çok önemli arkadaşlar.

Daha fazla fotoğraf çekecektim. Özellikle içini ama şarjım yetmedi arkadaşlar kusura bakmayın. :)

Selametle :)

2. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ve Aleykum selammmm gardaşım... Bende konyadayım eski milenyumcuyum.... Hoşgeldin foruma...Valla xenon işini bence milenyumda işin profesyoneline bırak ben eski sanayide elektrikçiye taktırdım, bi arkadaşım ise tuttu az buçuk bilen biriyle yaptılar bu işi, sonuçta aracın fan müşürü ve müşür tesisatını yaktılar... O yüzden benden tavsiye iyi bir oto elektrikçiye taktır... Ben şimdiki aracıma da taktırdığım ustamı sana istersen tavsiye ederim. git yardımcı olur... 195/45/15 R Çelik Jant & lastik demişsin ama sana tavsiyem 1.3 araç... bu ölçüler özellikle konforunu , yakıtını, ilk hızlanmasını, etkiler... ama şuda var 14" iyi bir jant bulursanki o da azcık gezmen lazım 14'e yüksel derim nacizane... Yok illa bu ölçüye geçeceksen kampanalarda aldırım lastikleri içeri göm zira çamurluklara sürter...Spoyler sız bu araçlar daha tatlı duruyor inan ama illa yaptıracaksan kendi orjinalini değilde, Angarada subaru tarzı azcık kaslı olandan yaptır bari... Ön panjuru petek panjur yap be açık hava filtresiyle panjurdan hava alışı yap 1.3 motor için hem tatlı bir ses hemde iyi performans alırsın...

3. m.calsr

m.calsr Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet Çalışır
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Allah razı olsun kardeşim. Aracın sesi çok az. Sokak aralarından falan gecerken belli olmuyor. Farketmeleri için korna çalıyorum hep kardeşlerime. Anca öyle çekiliyorlar. Xenon için bi elektirikçiye gittim. Ama beceremedi o da. Bu hyundailerin elektrik tesisatı çok farklı. Diğer arabalar nötr ü şaseden alır, pozitiflerden de kısa uzun açılır kapanır. bunda ise pozitif daimi gelir, nötr den uzun kısa yapar gibi bişey dedi, beceremedi. bunlara zenon olmaz dedi küstahça, ben de iyi dedim çıktım tartışmamak için. Kim yapar bilemiyorum açıkçası. Öneri verirsen sevinirim kardeşim

4. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    maşallah aracınız diri duruyor güle güle kullanın... ilk etapta jant lastik şart bence 14 inç daha iyi olur.

5. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Nedir bu Xenon Far merakı merak ediyorum... Kendinize, soyunuza sopunuza, 7 ceddinizi, güzelce hayırlıca anmamızı mı istiyorsunuz yoksa birilerinin ölümüne sebep mi olmak istiyorsunuz...

6. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Xenonlar çok göz alıyor bende şikayetçiyim. Hoşgeldiniz bu arada. Benim bu forumdan öğrendiğim Klişe şeyleri yapıp gösteriş yapmaktansa arabada donanım olarak yükselmeyi sağlamak. Örnek ısıtmalı koltuk ayna, mercek bi xenon far tertibat, ses siatemi, arıza giderme gibi.
    Direksiyon olayı kolay çıkma direksiyon iş görür. Farlar temizlenirken karartma yapabilirsiniz.

Yanma odasından gönderildi.

7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    hoşgeldiniz, bu aracın 2000 model ilk kasasından accent eskittik sattık, ilk güzel sürüşlerimi bu yeni kasa accent ile yapmıştım bizdeki gls 1,5 idi ve araç bence efsane, arka süspansiyon bağımsızdı ve dingil mesafesi olarak şehir içi dönüşlerde ve şehirlerarası yollarda stabilite olarak güzel bir şasiye sahip

yapılabilecek iyileştirmeler olarak aynaları kapı kollarını ön panjuru ve bagaj çıtasını aracın kendi rengine boyatabilirsiniz, küçük bir spoyler iyi olabilir ancak arka tarafın görüş açısı sizin geri görüşten beklentiniz bakımından sıkıntıya sokmaz ise büyük spoylerde olabilir seçiminize kalmış, 195 / 45 /15R jantların ön takıma ilave yük bindirerek sıkıntıya sokmaması açısından o konuda biraz daha araştırmakta fayda var jant offseti uyumlu olmalı ince yanak lastiklerde yolların çukur tümsek gibi bölümlerinde lastik baloncuğu tel kırma gibi risklerle karşı karşıya ancak direksiyon tepkileri bu tip jantlar ve lastiklerle daha çabuk ve keskin oluyor hem lastik değişimlerinde 14 ve 15 inç lastikler arasında ciddi fiyat farkı var aynı marka ve model 14 inç lastikler çok daha ekonomik,

xenon kit olarak orjinal 9000K beyaz ışık set halindeki trafolu beyinli kitlere bakmalısınız, aslında xenon farlar gözü almaz ama yolu iyi aydınlatır xenon kiti bu tarz bir seçim olmalı fakat bakıyoruz bazı xenon kitlerde yada beyaz farlarda yolda karşımıza çıktığında insanı kör edebiliyor, yinede farların arka kapaklarını kesip kablo geçirmek su ve toz gibi sızdırmazlık gerektiren bir yerde pek olumlu hareket değil elektrik tesisatıda titizlikle yapılmalı, burada iyi bir işçilik şart,

arkadaki pandizot iki oval hoparlör için güzel bir boyuta sahip ortasına da ufak bir amfi konulabilir

8. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hoşgeldiniz

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

9. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Kardeş, ağır ol ! Bende xenon kullanıyorum, far ayarımı yaptırdım... Şimdiye kadar hiç kimseden uyarı almadım... Xenon yiyip kim ölmüş !

10. dincercolak

dincercolak Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    86
    Ad Soyad:
    Dinçer ÇOLAK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Ben kullanmıyorum zenon ama duyduğum kadarı ile mercekli olursa eğer çok sorun çıkartmıyor sanırım, yolda risk oluşturup tehlike arz edenler, merceksiz olup etrafı bembeyaz ışığa boğup göz alıp görüşü etkileyen tipte olanlar sanırım. Yanlış ta biliyor olabilirim.

11. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Bende Era'da 4 yıl boyunca hep xenon kullandım ama 1 Allah'ın kulu şikayet etmedi. Kaç kere polis çevirmesine girdim Allah bilir, genellikle o zamanlar babamı işe bıraktığım için gece kullanıyodum ama bi tane bile polis bu farlar ne bile demedi. Bilmiyorum piyasada çok adi markalardan mı ama bazıları gerçekten göz alıyo o kesin. Peki normal farı olupta ayarlamayanlar,onlar göz almıyo mu?

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

12. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Farın mühendislik yapısına göre değişiklik gösteriyor göz alma durumu mesela şahin farı lanet linea lar doblolar ona keza,

Yanma odasından gönderildi.

13. m.calsr

m.calsr Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet Çalışır
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    tavsiyelerinize uyacağım efendim :) Teşekkürler :)

14. exuberant43

exuberant43 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    541
    Ad Soyad:
    Coşkun ALTAY
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hoşgeldiniz Maşallah aracınız hoş duruyor

15. admiracı

admiracı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    murat çankaya
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    kazasuz belasiz bin kardesim maasalah

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

16. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Mesela bizim bravaların farı yere doğu eğik ve dar yapıdadır... o yüzden, yola dağıtır ışığı ve karşıdan geleni rahatszı etmez, ayrıca far ayarı var onu en aşşağıya eğdim... kendim karşıdan baktım bi sorun yok... Ama mesela büyük farlı ŞAHİN, DOBLO gibi araçlarda hakkaten rahatsız ediyor... Ama bu kadar ana avrat sövdürecek kadar bilmiyorum... kolaymı hemen birine ana avrat sövmek !?

17. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    yazdım sildim... öfkelendim yazdım sildim... sonra aklıma çoşkun hocanın imzasındaki bir söz geldi...

Çalıda gül bitmez CAHİL e söz yetmez...

Anlamayana ben daha ne anlatayım...

STOP.

18. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Hos geldiniz araciniz hayirli olsun. Xenon aracima dusundum lakin d2s mercek uygulamasi ile bixenon yapmak ustune angel eklemek hatta amerikan park da koyayim dedim. Koksal da arabayi satarken farlari alayim dedim ama bir sekilde kaldi. Ama hic bir zaman 80-90 lira verip duz far canagina h7 ampul xenon takmayi dusunmedim.

Pek cok arkadasim gece arac kullanirken xenon farlilardan dert yanar haklilarda. Dun adapazarinda bir sahin gordum farin on cami free form yapmis dev gibi angel eklemis icine kapak onunda icine bixenon u koymus. Yani mesele araba degil biraz saygi biraz bilgi.

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

i20 Troy bunu beğendi.
  19. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Anlatmak istediğim bu... Teşekkür ederim Murat Bey... Usulune uygun far a değil usulsuz fara karşıyım...

20. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ah bide bunu ilk mesajınızda belirtseydiniz Selim bey direk sövmeden... !!!

Bu Sayfayı Paylaş