19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Severek Aldığım Araç Hüsranlık Yarattı (yeni I20)

'İ20 Forum - Club' forumunda Miles50 tarafından 11 Ağustos 2016 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. Miles50

Miles50 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Selim Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    50-NEVŞEHİR
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Merhabalar değerli hyundaiclub üyeleri.
    Sırf 2. elin problemleriyle uğraşmamak adına sıfır araç aldım. Sıfır araç dediğim aracımda ki sorunlar ise;
    1-Ön kaputun sağ ve sol çamurluk arasındaki mesafe birbirinden farklı. Bir tarafı çok dar, diğer tarafı parmaklar girecek kadar geniş. Kaputta sallanma oynama olmuyor Allahtan.
    2-Arka sol kapıdan hava ve ses geliyor.
    3-Navigasyonlu büyük ekranda kendi başına parlaklığı arttı. Bu durum gündüz iyi olsa da geceleri parlaklığın fazla olmasından kaynaklı yazıları okuyamıyorum. İlginç olan ise ayarlarda ki parlaklık kısmından o ortaya çıkan aşırı parlaklığı ayarlayamıyor genel parlaklığı ayarlayabiliyorsunuz.
    4-Ön konsolun sağ kısmından tıkırtı sesler geliyor, ön konsol gözünde bir şey olmamasına rağmen.

Bunda şükür deyip servis randevu gününü bekliyorum umarım bahaneler uydurmazlar.
    Bazen çok merak edenler oluyor yakıt konusunda 100/7.2lt bu normal kullanımda. Daha sakin ve 100 km/sa hızı geçmezsem 6.0 lt' ye kadar düşebiliyor.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. cenker_baba

cenker_baba Guest

bahsettiğiniz şeyler sizde hüsran hayal kırıklığı yarattıysa bence satın o aracı
    çünkü o araç sizi mutlu edemez. anladığım kadarı ile aşırı titiz ve takıntılısınız.

yazdığınız şeylerde birtek navigasyon parlaklığı belki tamir veya değişim gerektirebilir.
    diğerleri basit ve çözülecek şeyler.
    1- ayarlanması lazım
    2- kapının izalasyonu çıkmış sıyrılmış olabilir kapı pandizotunu açı yaparlar
    3- incelenmeli belkide farklı bir ayarı var
    4- sağ tarftaki kapı içinden de gelebilir klima motorunun olduğu kısımdan da. oda çözülür.
    dert etmeye değecek birşey yok aracınızda bence sağlıkla keyifle sürün

Murat, gogo46, Asel Kaan Efe ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  3. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Bir arkadaşım 8 ay önce sıfır km olarak aldığı C180'i geçen hafta bitmek bilmeyen arızaları yüzünden iade etti. Sizin problemler çözülemeyecek şeyler değil. Sıkmayın kendinizi bu kadar.

Sabahattin, Asel Kaan Efe ve Hakan07 bunu beğendi.
  4. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Valla çok ince detaylara takılmışsın, benim mercedesde de aklıma takılan var bir- iki, hele bisde düzgün bir yeri yok amaaaan diyip geçip gitmek en iyisi... zira yaşadığınız problem motor veya güvenlik aksaklığı değil yani...

Asel Kaan Efe ve Duygu bunu beğendi.
  5. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    C serisine binilirmi ya sıfır C alacağıma 2. el S yadaE serisine binerim daha iyi :)

Sabahattin bunu beğendi.
  6. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    zaten çok pişman olmuş aldığına.

Fatih_Arslan ve Tilki bunu beğendi.
  7. Duygu

Duygu Guest

Katılıyorum yorumunuza ... Sanırım ben saymaya başlasam , arabalardan komple soğurlardı :))

Asel Kaan Efe ve Tilki bunu beğendi.
  8. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Geçmiş olsun.
    1. Benim erada da vardı böyle birşey ama elletmedim hiç kaputuyla oynanmış vs denmesin diye bu bence yerli üretim hyundailerdeki kalite kontrol eksikliğinden kaynaklanıyor. Kalite kontrole önem verilmiyor benim görüşüm yurtdışına olsa göndermezler o aracı.
    2. Kapı ayarındandır büyük ihtimal yada fitilden kolay hallolur.
    3. Bunu bilmiyorum ama servis halleder sorun varsa.
    4. Tıkırtı çok değilse bence elletmeyin daha beter olabilir tıkırtı sesi hemen her araçta oluyor hassas kişileri rahatsız ediyor malesef.

9. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    kaputtaki sorun ayardan kaynaklıdır, fabrika çıkışında düzgün ayarlanmamış olabilir.

bu tip bir sorun başka hiçbir arızaya sebep olmuyorsa, yani sadece kozmetik bir hataysa kalite kontrol süreçlerinden daha kolay kaçabiliyor.

navigasyondaki sorun aslında cihazın kendisinden kaynaklanan bir arıza. birçok marka gibi hyundai de uzakdoğuda üretim yapan bir multimedya üreticisinden teyp alıyor ve sonradan takılıyor. bu ikinci işlem olduğu için hata ihtimali oluyor. ya takılan cihaz bozuktur(garantiden değiştirirler) ya da teybin aydınlatma dimmer kablosunu bağlamamışlardır(yetkili servisin tamir edebileceği birşey).

tıkırtı konusu ise doğal olabilir, bu sınıfta birçok araç kullandık tıkırtı gelmeyen b sınıfı araç ben bilmiyorum. tıkırtının şiddeti önemli. yetkili servis tıkırtıyı çözemezse ve sizi çok rahatsız ediyorsa aracı satmanızı öneririm.

10. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,117
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Cenker , benim 2013 i20 de de arkadaşın şikayetini hatırlatan bir durum var , motor kaputunun sağ taraf fazla sıkı ve kaputun uç kısmı neredeyse fara temas edecek , sol taraf ise kitap gibi , servise gösterdim ve bunun ancak kaputtaki ayarlı tampon lastikleriyle yapılabileceğini ancak ayarı arttırdıkça tampon lastik dişi sona geldiği halde bu kez ara biraz açılıyor ama kaput kapanmıyor ve dengesizlikler oluyor bu haliyle kullanmanın en ideali olduğunu söylediler , ayrıca servis kitapçıkta da kaportadaki saclar arası dengesizlik , açıklık veya sıkışmaların garanti kapsamı dışında olduğunu söyledi ve evet öyle yazıyordu okumuştum , sanayi kaportacısı da tampon lastikleri oynamaya gerek yok kaputun uç kısmının kaldırılması gerektiğini ( altına takoz koyarak) bunda da boya çatlama tehlikesi bulunduğunu ve hiç dokunmamam gerektiğini söyledi , şimdi nerede kendi arabamdan bir araba görsem gözüm orada , bazıları dengesiz bazıları normal , ben de bıraktım artık.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Unicorn bunu beğendi.
  11. cenker_baba

cenker_baba Guest

abi kul yapısı illa hata oluyor. tamam sıfır araç alındığında beklentiler farklı oluyor haklısınız. ama bence orta sınıfın en kalitelisi gene hyundai diyebilirim.
    benim araç sağ taraf komple değişti kapılar dahil maksat dert etmemek bana göre kısmet buymuş diyip geçiyorum ben

12. scream3057

scream3057 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    207
    Ad Soyad:
    Selim Yetim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bence konuyu serviste çözmezler ise, kesinlikle hyundai genel merkeze taşıyın. Ne demek ya sıfır arabada şöyle oldu böyle oldu, ayrıca güvenebileceğiniz bir yerde aracınızın boyasını da ölçtürüm derim. Sağındaki solundaki kusurları görmezden gelecek olsa, 2nci el alırdı beyefendi. Sıfır aldıysam, kaputun ayarı da bozuksa ben bozarım, kapının fitilini de ben sökerim icabında ama o şekilde gelmiş bir aracı kabullenmek doğru gelmiyor bana.
    Sonra hyundai dandik deyince "ooooooooo"

Bize her sevdadan geriye kalan,
    Sadece GALATASARAY!!!

13. HakanTorbali

HakanTorbali Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    182
    Ad Soyad:
    Hakan Akcay
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Insanlar bu tarz sorunlarla ugrasmamak icin 0 km araba aliyorlar,aldirma denmesi cok manidar☺Nekadar 0 km aracta olsa baslangic seviyesi bir araba,sorunlari servis halledecektir.

14. cenker_baba

cenker_baba Guest

sıfır km yani garantili arabada hata kusur çıkamaz mı? illaki çıkar ve yukarıda yazılan kusurlar halledilemeyecek birşey değil. servis halledecektir. biz bunu dedik. her markanın sıfır araçlarında dahi bu tip sorunlar yaşanıyor arabalar kul yapısı hatalı olabiliyor yani. önemli olan bunun servis tarafından telafi edilmesi değil mi?

15. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    bir arkadaşım 0 km. i20 otm. panoroma almayı düşünüyor.esasen aklına ben soktum.polo,fabia,micra,corsa elendikten sonra i20 de karar kıldık.eger bahsettikleriniz i20 deki sorunlarsa.dogru karar vermişiz gibi :)

16. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  17. HakanTorbali

HakanTorbali Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    182
    Ad Soyad:
    Hakan Akcay
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Elbetteki hakli konusuyorsunuz.

18. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    kaput kapı ayarlanır onemli şeyler değil takmayın , navigasyon en kotu garantiye gonderilir elektronik alet sonuçta

torpido ve çevresindeki ses için ise servis danışmanına ozellikle belirtin testte incelesinler gevşek birşey vardır , ama genel anlamda i20 de ufak tefek trim sesleri vardır buna alışın derim

ben trim sesleri ve iç kalite farkı yüzünden leon almadım mesela sadece i20 ye ozgu birşey değil

19. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Öncelikle hayırlı olsun...

Yaptığınız eleştirilerde haklı olabilirsiniz. Kimse 0 km araçta kusur istemez. Kimileri bunları kusur kabul eder kimileri de olur o kadar diye dert etmez...
    1. sorunuz nerdeyse tüm i20 ler ve Era larda mevcuttur diyebilirim. Araç üretim esnasında kalıbın çıktığı sacın belli bir burulma neticesinden, sökülme yerinden, form vermeden, kalıptan ayrılışından vb. durumlardan olabilir. Ama bana göre araç kaputunu kaldıran kaput içersindeki dayama var yaa temel sebep bu. Neden dersen araç üretim esnasında sürekli kaput açık ve bu çubuğa yük binerken öteki taraf ağırlığını salıyor hali ile de bir miktar çap lık oluşabilir. Benim i20 Troy da da mevcut... Ve aracı ilk aldığımda doğrudan bayiye söylemiştim. Kaput yamuk diye... Ara mesafe çok fazla göze çirkin görünmüyorsa dert etmeyin. Eğer ki rahatsız edici ise servis düzeltebilir.

2. Hava ve ses gelmesi doğru değil... Belki fitil belki çıtalar belki de başka şey servise gitmekten çekinmeyin.

3. Navitech marka navigasyonum sıcakta kullandığım da ekran hassasiyeti problemi oluyor kendi kendine adres giriyor kullanılmaz oluyordu. Garantiye gönderdiğimde ekranı değiştirdiler. Sizin navigasyon içinde benzer durum olabilir. Gece yolculuğunda gözüne gözüne giren ışık gözlerin odaklanmasına zarar verirken çabuk yorulma olur... İhmal etmeyin servisden değişim talep ediniz...

4. Ön konsol sağ kısımdan benden de ses gelmişti... sağ torpido ve teyp gibi bir yerden nadir de olsa çıtırtı şeklinde gelmişti. benim araç 2012 model ... Servise öylediğimde teybi sökelim bakalım diye tornavida ile açmaya kalkında aman aman deyip gerek yok demiştim... Çünkü ön konsolu söküp teybi söküp bir şey var mı yok mu diye bakacaklar... Hiç gerek yok dedim... Belki hava yastığının ordan geliyordur bu sesler... Dert mi değil... Çok rahatsız edici değilse sorun olmaz... Çok rahatsı oluyorsanız yine servis baksın....

Haa unutmadan size empati kurmadan pervasızca eleştiri yapanlara kulak asmayın...
    Siz aracınızdan memnunsunuzdur sadece içinizi dökmek üzere buraya yazdığınızı düşünüyorum...
    Size pervasızca eleştiri yapanlar 500-600 liraya aldıkları cep telefonunun ekranında küçük bir çizik çıksa garantiden telefon değişimi isterler...
    Siz 50 Bin TL para verip aldığınız aracınız için bunları talep etmeniz gayet hakkınız...

güle güle kullanın...

20. cenker_baba

cenker_baba Guest

bu konuda pervasızca yorum yapan kim sizce?
    birkaç kez okudum konuyu acaba konu sahibine karşı ters bir cümle mi kurdum diye düşündüm.

Bu Sayfayı Paylaş