Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Servisler Çok Mu Yoğun?

'Sohbet' forumunda TolgaB. tarafından 26 Eylül 2017 tarihinde açılan konu

1. TolgaB.

TolgaB. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    326
    Ad Soyad:
    Tolga B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Servisler aşırı yoğun mu? yoksa hafta sonu müşteri mi istenmiyor anlayamadım.

Burada konusunu açmıştım, ama sorunun ne olduğuna dair bir bilgi edinememiştim, sanırım ilk defa oluyor bu sorun. Aracımın şanzımanından gelen sesten dolayı garanti kapsaımnda servise götüreyim dedim. Aracı da satın aldığım ve evime yakın olan İstanbul Ataşehir’deki servisi aradım. Bugün 26.09.2017 Salı, ben ise 30.09.2017 Cumartesi günü için sabah mümkünse ilk randevuyu talep ettim. (Gerek babamın Opel’inin gerekse daha önce sahip olduğum Honda ve Renault’da da servisler ile tüm ilişkim Cumartesi günü oluyor. Hafta için gidemiyorum, malum, iş yerinden izin vs almak zor)

Bir bayan ile görüştüm, sanırım randevuları ayarlıyor. Ne için geleceksiniz dediler, dedim ki şanzımandan bir ses geliyor, araç da garanti kapsaımnda onu gösterecektim. Bu arkadaş, bu cümlem üzerine bu hafta dolu olduğunu söyledi servisin, dedim ki 7 Ekim nasıl ? (bakınız neredeyse 15 gün sonrası için randevu almaya çalışıyorum), bu sefer de hafta sonları yarım gün çalışılıdığını, aracın sorunun çözülemeyebileceğini söyledi, ve bana hafta içi getirmemi önerdi. Dedim yok, gelemem, akşam bırakın güvenliğe sabah arakdaşlar baksın gibi akla zarar bir öneri getirdi, hala sakin bir şekilde, şanzımandan gelen ses için tespit sırasında usta ile muhatap olmak istediğimi, ama sonra gerekirse aracı servise bıralabileceğimi söyledim. Ve tekrar ettim, sabah mümkünse ilk randevu olsun. Cevap olarak saat 10 için verebilirim dedi. O zaman 14 Ekim için randevu isiyorum dedim.

Tek derdim, Cumartesi sabah ilk randevuyu almak, ve usta ile kendimin muhatab olması, gerekirse daha sonra akşamdan güvenliğe aracı bırakırım, ama ilk tespit sırasında ben de bulunmak istiyorum. Bu kadar basit bir iş için randevu alamıyorum, ve üstüne bu işi ayarlayacak şahıs atarlı giderli konuşuyor bana telefonda.

Dedim ki “hanfendi, eğer böyle bir yoğunluk varsa, ve hafta sonu için müşteri istemiyorsanız başka bir bayii ye gideyim ben, sizin yeriniz evime yakın işime uzak, hafta için gelmem mümkün değil, siz de bu konuda ısrar ediyorsanız, ben iş yerime yakın başka bir servisi arayayım”. Bunun üzerine, 07 Ekim için saat 0830 da randevuyu yazdırabildim.

Daha önce Renault’da, sonrasında ise Honda da ve hali hazırda Opel de her zaman yaptığım şeyi Hyundai de nedense yapamadım. Hafta sonu yoğun olabilirler, kabul ama 4 gün önceden randevu istiyorum Hayır diyorlar, 10 gün sonraya istiyorum saat 12.30 kapanacak yer için saat 10 da randevu veiryorlar, sonra başka yere giderim dediğim anda saat 830 a okey diyorlar.

İlk servis denemem için umarım tek kötü yön bu olur. Ama 7 Ekim için tereddütler ile servis yoluna çıkıyorum. Acaba diyorum, neden hafta sonu müşteri istemezler. Hizmet sektörü olarak Cumartesi tam gün çalışıp da hafta için başka bir gün izin yapmak çok mu zor. Benim gibi bir sürü insan var ki, sadece Cumartesi arabasını servise bırakabiliyor.

Belki göremediğim, düşünemediğim bir sebebi vardır. O yüzden çok da şikayetçi olmak istemem, ancak randevu veren kıza gıcık oldum, o ayrı. Ben sakin konuştukça, tepeme çıktı.....

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

VVadam ve Halil bunu beğendi.
  2. cenker_baba

cenker_baba Guest

hafta sonları genelde yağ bakımı gibi işler alıyorlar. hafta içi arıza kaza vs işlerine bakıyorlar bende bu durum ile karşılaştım.

TolgaB. ve Roadrunners bunu beğendi.
  3. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,193
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Resmen çalışan arkadaşla yokuş inip çıkmışsınız...

VVadam ve TolgaB. bunu beğendi.
  4. Açıkel

Açıkel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Ahmet Açıkel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ya Hande ya da Handan olması lazım o bahsettiğiniz bayanın adı. Bende kendisi ile muhattap olduğumda benim de şirazemi kaydırmayı başarmıştı. 3 kişi var orada, Furkan Bey var ki ne sorsan ben yeniyim diyor. Ama bir İbrahim Bey var ki sağ olsun çok yardımcı oluyor. Tavsiyem eandevuya gittiğinizde direkt onunla muhattap olun. 3 kişiden ortada oturanı. Hele ki ben bir de ufak bir kutu çikolata götürmüştüm; %2 ihtimal yetişir denen arabamı 20dk da çıkartmıştı servisten:)

Asel Kaan Efe, Coolwhisper ve TolgaB. bunu beğendi.
  5. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Hyundai de durumlar nasıl bilemem ama abim ford aracını servis e kaza için bırakacaktı. Dosya açılınca aracı alırım 15-20 gün sonra başalayabilirim dedi. Toplamda 25 günü bulut dedi. Hayırlı işler dedik dışarıda 1 günde cebimizden para vererek yaptırdık.

Asel Kaan Efe ve Coolwhisper bunu beğendi.
  6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    çok istiyorum, sanayi bakanlığı doğru düzgün bir kanun çıkartsın, rekabet kanunları gereği her şehirde, hatta ilçede yetkili servis açma zorunluluğu gelsin. tamirhaneler nasıl para kazanıyorsa bu adamlar da "normal" para kazansın.servis açmanın amacı yatırımcı zenginlerin daha çok para kazanması olmasın. ustalar kendi işlerinde kendileri çalışsın.

7. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Yani bir şehirde 1000 dükkan işlerken neden 1 servis işletilemez bu kadar mı AÇ olur insan.

8. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Sanırım servislerin ilk masrafları çok oluyor. Makinalar vesaire ve firmaların standartlarını yakalamak için bir sürü extra masraf yüzünden ilk yatırım maliyeti yüksek oluyordur. Daha sonra tabii bu masraflar kullanıcılardan çıkıyorda zaten.... bu aletleri almak ve standartları yakalamak sanayi ustalarının bütçesini zorladığı için servis açamıyorlardır. Ben böyle tahmin ediyorum

Asel Kaan Efe ve Coolwhisper bunu beğendi.
  9. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    o da bir şey mi ben randevu aldım alırken aracımın lpg li olduğunu da belirttim hiç sıkıntısız tamam dediler randevuyu verdiler randevu tarihi saatinde gittim hafta içi işi gücü bırakıp.. neyse sıkıntımı anlatırken lpg ile hiç bir alakası yok sol arka tekerlekten bir ses geliyordu çukur ve tümseklerde test sürüşüne çıkalım dediler neyse tam test sürüşüne çıkacaz aracın lpg li olduğunu gördüler daha sonra bu servise lpg li araç girişinin yasak olduğu falan vs bir sürü yalan zırvaladılaar aynı araçtan kuzenimde de var kuzenim lpg yi serviste bağlattı ve lpg li olduğu halde o yetkili serviste 2 kere işlem yaptırdı , ayrıca randevu alırken aracımın lpg li olduğunu belirttiğim myopel sisteminde de gözüküyordu ordan baktılar tekrar işten izin alıp geldiğimi söyledim hiç bir şekilde söylediklerime cevap veremediler farklı konularda saçma sapan cevap vermeye çalıştılar beni insanların hayatını tehlikeye atmakla suçladılar resmen araca bomba muamelesi yaptılar yarım saat tartıştık en sonunda bunaldım lanet olsun deyip çekip gittim daha sonra izmir genel merkeze şikayette bulundum ama kimi kime şikayet ediyoruz burası türkiye bizde 3.sınıf dünya ülkesi vatandaşıyız

10. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    sikinti servislerde degil calisanlarda vw de 3 kere servis degistim 2 senede sonuc cozum yok

mini de cok sukur ctesi dahil tam gun calisiyorlar ve ilgililer bmw servislerinde

Coolwhisper bunu beğendi.
  11. Coolwhisper

Coolwhisper Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    516
    Ad Soyad:
    ramazan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Maalesef Hyundai nin elit servisleri de dahil olmak üzere hepsi bu şekilde cumartesi zor arıza tamiri istemiyorlar.

Redmi Note 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

12. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    1- Cumartesi arıza tamiri çok zor... herkes cumartesi getirdiği için arıza tamirlerini haftanın ortasında yapıyorlar...
    2- garanti vb. işlemler ücretli işlemlerden 1 tık geriye atılıyor...
    3- şanzuman gibi 3-4 saat alabilecek arızalar hafta sonu yapılmıyor araç bırakılması isteniyor...
    4- güvenliğe anahtar bırakma durumu oluyor... her ne kadar saçma da olsa riskleri de olsa yapmak yada yapmamak size kalmış... ev yakınsa araç tamiri bitince arabayı parka çeksinler mümkünse evden biri gidip anahtarı alsın ve akşam siz parktan çıkartın aracı...

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  13. TolgaB.

TolgaB. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    326
    Ad Soyad:
    Tolga B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Normal gelmiyor bana. Ama eğer dediğiniz gibiyse fenaymış.

14. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Fiat ve Ford servisleri daha ilgili, Ford için bir tek Adıyaman servisini kullandım, çok ilgililerdi, Fiat için Ankara Birmot, Adıyaman ve Maraş servislerini kullandım, hepsi çok iyiydi. Hele ki en son Maraş Fiat servisi çok iyiydi, sorunun araçtan olamayacağına kanaat getirinceye kadar tüm basamakları, yapılması gerekenleri uyguladılar ve sorun lpg kaynaklı çıktı, ne aracı oradan aldım, ne daha bakım yaptırdım ne de kimseyi tanırım, daha ne olsun. Her araçta sorun çıkabilir, mühim olan malın arkasında durulması.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  15. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)

malesef öyle...