Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

servisler arasındaki fiyat farkı.

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda gececi28 tarafından 19 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. gececi28

gececi28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    kenan dönmez
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    herkese merhabalar 3-4 ay önce bende aranıza katıldım aracım 15,000 e yaklaştı giresunda oturduğum için ordu kayahan dan fiyat aldım bana rutin bakım olarak 320 tl dediler ama trabzon çakırlar aynı bakımı 220 tl ye yapabileceklerini söylüyor.
    şimdi kafama takılan bu aradaki 100 liralık fark neden kaynaklanabilir?https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif işçilik aynı değilmidir?https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif eğer aynıysa kayahan bizimi yemeye çalışıyor?https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif
    Firma ismi verdim kusura bakmasınlar eğer yasaksa mod lar bi zahmet siler artık görüşlerinizi bekliyorum.

2. evet servisler farkı fiyat oluyor ama 100 tl cok.ben de en fazla 50 60 tl olsun okadarcık oynuyor bu işin içinde baska bir iş vardır ne gibi?? pahalı veren servis baska bir işlme daha yapacaktır belki araca..

3. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Senturkler'in verdiği fiyat
    Ön fren Diskleri 150*2 : 300 TL
    Balata takım : 80 TL
    İşçilik: ????belirtilmedi

TOPLAM :işçilik hariç 380 TL

Ufuk otoda yaptırdığım fiyat

Ön fren Diskleri 45*2 :90 TL
    Balata takım :35 TL

İşçilik:30

TOPLAM : 155 TL

Kıyaslamayı siz yapın arkadaşlar...

4. gececi28

gececi28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    kenan dönmez
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    50 den fazlası bence çok ayrıca neler yapacaklarını tek tek söylediler
    (yağ+yağ filtre+hava filtre+polen filtre+rot ayarı+balans ayarı+fren ve balata kontrolleri+hidrolik seviyeleri)
    ikiside aynı şeyleri yapacaklar acaba işçilikmi farklıdır?

5. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    yağ ve yağ filtresi hariç diğerlerini 30,000 bakım sırasında yaptırdım... 110 TL para ödedim... sanırım almış oldukları bakım işçilik ücretleri fiyat farkını oluşturuyor..

6. Misafir

Misafir Guest

Her türlü isim vermekte serbestsizin...problem yok..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

7. gececi28

gececi28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    kenan dönmez
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    ya hocam zaten kıl oldum ordu kayahan a aracı satarkende bi ara yan aynaları vede kapı kollarınızı ücretsiz boyarız diyorlardı şimdide kıvırıyorlar aslında trabzon çakırlar 400 de dese onlara gideceğim

8. burhany

burhany Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    1.6 era benzinli aracıma bugün 45000 bakımı yapıldı.bursa şentürklerde indirimli 165 TL ödedim. yanlız yapılan işe baktım bu kadar etmez bence.esas parayı 73+kdv işçilik yazarak almışlar yuh yani. zaten garanti bitsin servise gitmem arkadaşşş

9. ottoman24

ottoman24 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Arkadaşım özellikle Hyundai servislerin fiyat ve uygulamalarını maalesef pek denetlemiyor.Bu yüzden de servisler kafalarına göre fiyat uygulaması yapıyorlar.Bu konuda da müşteri hattını aradığınızda ya telefonları açmıyorlar ya da başlarından savıyorlar.

Ben görevim gereği Erzincan'da ikamet ediyorum,buradaki servisin tutumu ve fiyatlarını defalarca şikayet ettiğim halde maalesef geri dönüş olmadı ben de TrabzonÇakırlar'a gittim.Gayette memnun ayrıldım,tavsiye ederim.

Buradaki servis 45 bin bakımı için 300 tl.nin üzüerinde fiyat çıkardı ve kullandıkları yağdan da memnun olmadığım için yağımı kendimin getirmesine saygısızlığa ve terbiyesizliğe varan oranda karşı çıktılar,Trabzon Çakırlar'ı aradım,randevu alıp gittip(sizede tavsiyem randevu almanız çok yoğunlar).Bu arada Ramazan Bayramının ertesi günü işlem yaptırdım.Yapılanlar ve ücretleri şunlar:
    1-Yağ filitresi
    2-Hava filitresi
    3-Balata ve kampanaların temizliği
    4-El freninin ayarlanması
    5-Farların ayarlanması
    6-İşçilik.

Toplamda 105 tl verdim.Yağımı kendim götürdüm 6 lt.Castrol Edge Turbo Dizel 5/40 yağı da 100 tl.ye aldım.Gidiş geliş 70 tl.lik mazot yaktım.

Toplamda 45 bin bakımı bana 275 tl.ye mal oldu.Erzincan servisinden çok daha uygun bir fiyata yani.

Bu yüzden siz de tüm çevre illeri tarayın derim.

10. ottoman24

ottoman24 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Bu 5 yıl/100 bin km. garantinin en kötü yanıda bu ya,Hyundai'nin kalitesiz servislerine (genelleme yaptım,işini gerçekten çok güzel yapan servisler de var) mahkum kalıyorsunuz.

Zaten servislerde dikkatinizi çektiyse garantisi dolan araçları göremezsiniz.

11. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA

ufuk oto yu tavsiye ederim...

12. gececi28

gececi28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    kenan dönmez
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    evet haklısınız bende çakırlar ı tercih edeceğim

13. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Siz 100 lira farktan bashesiyorsunuz. Birbirine hemen hemen komşu 2 yetkili servis arasında bile 200 lira fark oluyor.

Arkadaşın 2006 Admire 1.3 otm. arabasının 60 bin km bakımı için Hyundai Erk 700 lira derken aynı işlemi Hyundai Ekolde 500 liraya yaptırdık... 500 nere 700 lira nere...

Servislerdeki fiyat farkı bir yere servis ve servis çalışanları denetlenmiyor bile.

Düzenleyen : GRAFTT

14. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ben sık sık bakım yaptırdığım için servis fiyatlarını ezberledim.1.5 yıl önce ERA'nın 75000 km bakımında bakım+ön arka balata+baskı balata seti v.s yaptıracaktım.Ankarada tüm servisleri aradım,neziroğlu 700 tl fiyat verdi,akbak 620 tl fiyat verdi yıldırım 640 tl fiyat verdi kuruçayırlı 580 tl fiyat verdi.En son sürekli gittiğim servise telefon ettim AKİD PLAZA 450 tl fiyat verdi.Gittim herşey yapıldı dört dörtlük oldu,teslim alırken faturaya baktım söyledikleri fiyatın daha altında rakam çıkartmışlar.hatta arabanın patlak ampüllerini v.s değiştirmişler faturaya yazmışlar ama iskonto olarak geri düşmüşlerdi...Ödediğim tutar çok iyi hatırlıyorum 389.45 tl idi.....Yapılan işlere bakım birde fiyata sanayide bile bu fiyata zor çıkar.

Bu arada Ankaralılarada duyurulur....

15. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    İşte bu servisine bağlıdır.Ben hyundaı servisinde defalarca 91 94 exceller 95 97 elantralar gördüm.yumurta kasları milenyumları saymaya bile gerek yok.Adamlar 97 model kamyoneti bile yetkili servise getiriyorlar...Eğer hyundaı kullanıyorsam aracım 90 modelde olsa yetkili servisten başka yere kesinlikle gitmem.Tabiki burdaki servis dört dörtlük bu yüzden böyle söylüyorum başka ildekiler bu kadar şanslı olmayabilir.

Şuan vw kullanıyorum servise gitmemek için araçtan gelen seslere göz yummaya başladım.İlgisizliğin daniskası saygısız tavırlar telefonda ücrete 320 tl diyip gidince 480 tl fatura çıkartmalar ses geliyor deyince abi boşver bişey olmaz deyip pişkin pişkin gülmeler yani ne ararsanız var vw servislerinde....Düşmanıma bile tavsiye etmiyorum......

En son vw servisine gittiğimde km'ye baktım arabayı teslim ettim,bakımı yapıldı bana hiç söylemeden habersizce test sürüşüne gittiler birde gidişleri vardıki ben bile kendi arabama kıyamazken adamlar patinaj çektire çektire gittiler,15 dk geçti yoklar 25 dk geçti yoklar tam 45 dk sonra geldiler hemen gittim km'ye baktım 48 km yol yapmışlar...

Bakımdan sonra test sürüşü yapılır ama en fazla 5-6 km yapılır.48 km test sürüşümü olur?İşte vw servisleri hep böyle içlerinde istisna olarak iyi bir servis yok....Memnunmusunuz diye aradılar birde takır takır lafı yiyince yetkililere ileticez dediler 2 aydır ne arayan var ne soran......

Servis konusunda ve her konuda hyundaıyı sattığıma tam anlamıyla pişman olmuş durumdayım.Bu arabanın ömrü kısa artık her an i-30cv veya era ile tekrar hyundaıye dönüş düşünülüyor....

iyi geceler....

16. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    arkadaşım 15000 km yaptıktan sonra 165 tl servis ücreti adama lokum parası gibi gelir.Sanki sanayide bedava yapacaklar,yan sanayi parçayla,işini bilmeyen ustayla yapılacak bakım bi halta benzemezhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifyan sanayi olarak aldığın 7 tl lik hava filtresinin orjinali 10 tl'dir...Yan sanayi 3 tl ucuzdur fakat bu senden kat kat çıkar,filtrenin ömrü daha kısa olduğu gibi aracını daha fazla yaktırır.

Sanayidede usta zaten 50 tl işçilik alır yağ+filtreler(benzinli) yan sanayi olkları halde 80 tlden aşağı tutmaz yani 130 tlye zor çıkarhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

17. ottoman24

ottoman24 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sayın mmt.88 arkadaşım,doğru servisten servise fark ediyor ancak,servislerin büyük bir bölümü berbat durumda siz şanslı azınlıktansınız anlayacağınız.İşi öğrenen ustaların büyük çoğunluğu ya kendi yerini açıyor ya da özel servisler ile anlaşıyor.Ortalıkta çoluk çocuğa veya dışarıda iş yapamayan adamlara kalıyor.
    Dizel era nın hava filitresi yanlış hatırlamıyorsam servislerde 20-22 tl arası idi.Dışarıda aynısı en fazla 17 tl.kalitesizi 11-13 tl arası idi.

18. hakan1717

hakan1717 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Servislerin farklı fiyat uygulamaları bence lehimize bir durum tek bir fiyata mecbur olmamak servisler arasında rekabet olması her zaman iyidir. 3 farklı servisin 300 TL dediği 30.000km. bakımını 190 TL. ye yaptırdım öteki türlü 300 TL verecektim.

19. burhany

burhany Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    kampanya falan yok bindirim peşine de indirim var.Ağır bakımlar dışında servise garanti dışı araç götürmek mantık dışı

20. gececi28

gececi28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    kenan dönmez
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    arkadaşlar en sonunda 15.000 bakımını yaptırdım rutinler+rot+ balans 235 lira nasıl çokmu ödemişim sizce ayrıca karadeniz bölgesinde trabzon çakırlar gerçekten her anlamda iyi

Bu Sayfayı Paylaş