2012 Blue kronik sorunlarından anahtar tuşlarının yırtılması ve zıplatma sorunu bende de mevcut. Anahtar ortada olunca garantiye yazdılar ve değişim onayı geldi, servisin aramasını bekliyorum ama süspansiyon için ikna edemedim. Süspansiyon patlak vs değil çalışıyor, gerçi patlak olsa garantiye girmez, 2012 modellerde ki bu zıplatma sorununu daha test şürüşüne bile çıkmadan, servis sorun yok diyip kestirip attı. Sanırım servis böyle rapor edince merkezden de bir sonuç alamadım. Ne yapmalıyım, ne önerirsiniz?
Merhaba Başka bir konu altında şu amortisör konusunu konuşmuştuk. Bizim 2012 blue'yu da servise gönderdik amortisör için. Başta ücretli değişim yaparız denildi , kronik problemi kabul etmediler. Daha sonra forumdaki konunun linkini gönderdim , arkadaş göstermiş servis danışmanına. Sonrasında evet ya haberimiz var denilmiş Kontrol edeceklerini belirtmiş. Amortisör patlak ise garantiye girmez demiş. 4-5 gün sonrası için randevu verdiler kontrol için. Randevu günü hemen kontrol etmediler aracı bırakın dediler arkadaşıma. Neyse arabayı bırakmış akşama yakın çağırmışlar gitmiş. Başka şeyler için 3500 lira masraf çıkarmışlar amortisörlerde de problem yok denilmiş. Tabi klasik bir erdemir vakası ama vakit olmadığından arkadaşım oraya götürdü. Ilerleyen zamanlarda Aşiyan a götürüp baktıracağız. Istanbulda alternatif var. Kafana yatmazsa başka servise gidebiliyorsun ama küçük yerde yaşayan arkadaşlara başka servise git demek doğru olmuyor. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çevre illeri deneyeceğim, illaki bir iş için gidiyorum, aracı biraz kullansalar, teste çıksalar, tamam diyeceğim ama garanti talebinde bile zor bulundular oda benim zorumla.
Yıl faktörü araç 2012 model olunca biraz ayak direme olabilir... ama şunu söyleyim... ben hep aynı servise gittim ve bakımlarını hep aynı yerde yaptırdım... garanti konusunda pek sıkıntı yaşamadım... son 1 ay kala yolcu koltuğu güneşlik değiştirildi...
Aracı ikinciel aldım ve alıralmaz bakımını yaptırdım, bakım yapılırken süspansiyon değişimi daha önce yapılmamasına ve kronik bir sorun olmasına rağmen derdimi anlatamadım.
başka servise gidin, olmadı amortisörn üzerindeki parça kodunun fotoğrafını çekin ve revizyonlu kod olup olmadığının teyidini isteyin servisten.