Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

servise artık güvenemiyorum.Yakıt aldı başını...

'Accent Forum - Club' forumunda goyildirim tarafından 6 Eylül 2008 tarihinde açılan konu

1. goyildirim

goyildirim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar. Size aracımdaki bi sorunu uzun ama anlatmak istiyorum.
    Aracımı mayıs ayında 60.000km bakımını yaptırmak için ertuğrul plazaya (adana ) götürdüm. Neyse değiştirdiler değiştireceklerini ve 500 Ytl ödeme yaptım. Buraya kadar bi sorun yok.
    Asıl sorun araç servisten çıktıktan sonra başladı.
    Bakımdan sonra aracım çok yakmaya başladı. Yol bilgisayarı 6/100lt hiç geçmiyorken yolda bakımdan sonra 6/100lt nin altına hiç düşmedi ve performansında bi düşüş vardı.
    Haziran ayından tekrardan servise gittim. Durumu anlattım bakımdan sonra çok yaktığını ve performasının düştüğünü söyledim. Saolsun arkadaşlar o çok güvendikleri makinaya bağlamışlar arabamı ve bi sorun bulamamışlar.
    O gün aracımda bi sorun bulamadıkları için öylece ayrıldım servisten.
    Fakat aracımın yakıtı giderek artmaya başladı. Ve artık 7/100lt nin altına hiç düşmez oldu.
    Tabi ben yine o çok güvendiğim servisin yolunu tutdum temmuz ayında. Ve yine aynı işlemler. Arabamı o cihaza bağladılar. ve yine hiç bisorun olmadığını söylediler.
    Ağustos ayında yıllık izne ayrıldım. kozandan yumurtalığa gidip geldim.Araçtan indim arabadan çok acayip mazot kokuyor. İşte arkadaşlar çiğ mazot falan dediler yakmadığını atmıştır dedik geçiştirdik.
    Ertesi gün yine uzun yola gidip geldim ve yine mazot kokusu. Ama araçtan inince durulacak gibi değil.
    Servise hemen gitme imkanım olmadığı için kozandan sanayide usta bakar bakmaz bildi. Mazot filtresinin altından ki müşürde (sensör) çatlak varmış ve ordan damlatıyomuş.
    Bu damlama mayıs ayından beri yani aracın 60.000km bakımından beri devam ettiğine eminim. Mazot filtresi altındaki o müşürü servisteki usta arkadaşlar biraz fazla sıkmış galiba ve çatlatmışlar. Sanayideki usta o çatlak yere idareten bi parça yerleştirdi.
    Ve 7/100lt nin altına düşmeyen arabam ertesi gün servise giderken normale dönmüştü. 4,8-5.2/100 lt gösteriyodu.
    Kozandan adanaya gelene kadar 6 nın üstüne hiç çıkmadı.
    servise gittim durumu anlattım o parçayı değiştirdiler ve kendilerinde kaynaklanmadığı söylediler ve 30 ytl aldılar.
    kozandan servise kadar 5.2lt gösteren aracım serfisten çıktıktan sonra 6/100lt nin altına yine hiç düşmez oldu.
    Bilmiyorum aracımın servise karşı bir gıcığımı var ama artık bu durum canımı iyice sıkmaya başladı.
    Ya servisi değiştirecem yada servise hiç gitmeyip sanayide ustalara götüreceğim

2. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bu konuyu daha öncede bu sitede okumuştum heralde bi daha yazmıştın?https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

adanadaki servisi tolga hocam ve diğer arkadaşlar beğenmiyorlar.tolga hoca ankarada bakımını yaptırıyor mesela.bence sende servis değiştir dışarıya sanayiye gitme.

3. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bana görede servisi değiştirmeni tavsiye ederim.

4. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    öncelikle merhaba adaşım ve hemşerim.ertuğrul plazadan belliki memnun kalmamışsın.birde mobilyacılar sit. yolu üzerinde hyundai plaza var adını bilmiyorum ama bundan sonra orayı deneyebilirsin.bu servisteki ustalar arabayı makinaya bağlamaktan başka bişey yapmazmı şöyle bir incelese senin sorununu dışardaki usta değilde onlar görürdü.makina her zaman arızayı bulamıyor işte.

5. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhabalar hemşerim.
    Ertuğrul plazadan ben bi zamanlar çok memnundum ilgilenmeleri yaptıkları iş çok iyiydi sadece braz fazla alıyorlardı.Uzun bi aradan sonra tekrar gittim ne ilgilenen var nede yaptığı işten memnun olan müşterileri vardı orda.
    Aracımın tamponunu boyatmaya gittim en son.Beni birinin yanına gönderdiler başından sağdılar yani ben müsteriyim kardeşim madem sen sorunumla ilgilenemiyorsan ilgilenecek kişinin yanına senin götürmen lazım beni.Öyle değilmi arkadaşlar?Neyse aradım buldum bahsettiği kişiyi hanım efendi tlfnla konuşuyor artık sewgilisiylemi dostuylamı kiminle bilmem canımlı ciciml, konuşuyordu.Neyse kiminle konuştuğu beni ilgilendirmez ama müşterisini kendi keyfi için 5 dk bekletemez dimi 5 dk tlfnla konuştu yahu ve en sonunda patladım ben Bu ne saygısızlık yaa müşteri bekliyor sen hala tlfnla konuşuyorsun bu ne sorumsuzluk dedim sizin yapacağınız iştende hayır gelmez dedim.Odasının kapısını çarptım çıktım.Ben bunları söylerken o hala tlfnda boş boş şeyler konuşup duruyordu.
    Ordan çıktım bastım mersin Derya plazaya birde tanıdık vasıtasıyla ordakilerle tanıştım ilgiyi alakayı fiyatlarının uygunluğunu ve en önemlisi müşteri memnuniyetine önem vermeleri çok hoşuma gitti İşlerinide dört dörtlük yapıyorlar.Servistede aracının başında istediğin kada durabiliosun ertuğrul plazada böyle bişi kesinlikle mümkün değil.
    Yaklaşık 8 aydır Mersin Derya Plazaya gidiyorum bir gün olsun şikayetçi olmadım Bu gidişlede olacağımı hiç zannetmiyorum

Düzenleyen : burkks

6. Misafir

Misafir Guest

burak abi adanadan mersine 1 sa çekio mu yol çok uzak diil heralde

7. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    45 dk da Derya plazadayım ben.Zaten yengende mersinli gitmişken onuda görüyorum bu arada.Ordanda yazlığa geçiorum bazen.Ben çok memnunum derya plazadan.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

8. Misafir

Misafir Guest

aradan çıkıo hepsi halloluo abi güzelAllah servisten pişman etmesin kimseyi ben de tunadan memnunum

9. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

10. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    arkadaşıma katılıyorum

11. goyildirim

goyildirim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. servisi değiştirmeye karar verdim. Derya plazaya gidiptememnun olmayan yok galiba.
    Ama gitmeden ertuğrula uğrayacağım. Bu içimde kalanları onlarada dökeceğim.
    Bişeyi söylemeyide unutmuşum.En son servise gitttiğim yani o parçayı değiştirdiklerinde "bu araba böyle yakıt akıtırkendizel değilde benzinli olsaydı nolurdu diye bi soru yönelttim."
    adamın verdiği cevap herşeye bedel galiba "Araç Patlardı galiba."
    Ortada insan hayatını ilgilendiren bi sorun varken hala aracı omakineye bağlayıp bişey yok demeleri çaresizliklerinin kanıtı bence.

12. accent2004

accent2004 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bizim accent tede vardı öyle bir sorun geçen bayramda geziden döndükten sonra kaputu açınca çok yoğun bir mazot kokusu geliyorduve motorun üstü sanki su dökmüşsün gibi ıslaktısonra ustaya götürdüm dediki bu mazot pompasından sızıyor dedi mazot pompasının contalarını değiştirdiler işdüzeldi belki sendede öyle bişi vardır

Not:sanayide her arabaya bakan bir tamirci var oraya götürdüm ama usta sen bunu pompacıya götür o değiştirsin dedi sonra bosch yetkili serviste contaları değişti.

13. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Servise güven olmaz kesinlikle katılıyorum. AKBAK lastiklerimi söktükten sonra bijonlarım iflah olmadı. Üstüne benden para aldılar ama telefonla paramı alacağımı belirtip iade faturası kestim. Antalya'da lastikleri sökerken bijonlar sapır sapır döküldü. Arka lastiklerden toplam 6 bijonum değişti. Hatta bi tanesi test sırasında bijon kesti. Düşünün yani. Hayatımız bi bijona bağlıyken servisin yaptığını. En berbat servislerden biri AKBAK bence.

14. exelance

exelance Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    servislere gitmeyin arkadaşlarım kazıklanıyoesunuz....

15. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

16. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    derya plazayı düşünürsen mutlaka haberim olsun hocam.Tanıdık var orada

17. goyildirim

goyildirim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ilginiz için teşekkür ederim.
    Derya plazaya muhakkak gitmem lazım çünkü arabanın yakıtını artık kontrol edemez oldumhttp://hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif
    ama yarın okullar açılıyo. Şu ders programı tam bi belli olsun inş. en kısa sürede gideceğim.

18. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu hafta içi bende gidecem derya plazaya verdiğim spariş gelmiş bide vites halatını değiştiricem

19. HuSeYiN©Є

HuSeYiN©Є Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Geçenlerde Giresun'dan geldiğimde arabamda bir sorun yoktu. Ertesi gün arabayı çalıştırdığımda arabanın altından çeşme gibi mazot akıyordu. Biraz araştırdıktan sonra akıntının mazot filtresinin altındaki müşürden geldiğini tespit ettik.
    Neyse. Bizim Pendik sanayide arabamın motorunu indiren bir usta var. Sonuçta arabamı tanıyor. Ona bir sorayım dedim. Bana şimdilik geçici olarak müşürü çıkar onun yerine oraya uygun bir vida tak dedi. Dediğini yaptık.
    Ertesi gün Gebze Görtan Hyundai servisine gittik. Bana verdikleri fiyat:
    Mazot filtre müşürü : 20 YTL
    Mazot filtresi : 40 YTL
    İşçilik (olsa olsa) : 20 YTL'den aşağı değildir.
    Müşürü oradan aldık. Fakat mazot filtresi pahallı geldiği için onu bıraktım. Filtrenin dışarıda fiyatını sorduğumda 15 YTL dediler. Ben 10 YTL'Ye buldum. Mahallede bir ustaya 10 YTL'ye taktırdım.
    Sonuç toplam 80 YTL'lik işi 40 YTL'Ye yaptırdım.
    Belki filtre müşürünü dışarıdan alsaydım fiyat dahada düşerdi.

20. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ee..servis kardeş o kadar olacak..arabanın garantisi bitti ise veya yok sayıyorsan istediğin yerde yaptırabilirsin. adamlar okadar kira işçi parası ödüyorlar..sanayideki usta ise yanında sigortasız 1-2 çırak çalıştırır tamam. ş.den 10-30 km dışında ucuz bir dükkanda..

ben era mın ilk bakımını 145 ytl ye yaptırdım ki..diğer markaları düşündüünde oldukça az..bir arkadaşta admire baskı balatayı geçen yaz 300 e değiştirtti servise..diğer arabalarda bu 500 hele japon falan olursa yada orjinal alman 1250 ytl den aşağı çıkamazsın

Bu Sayfayı Paylaş