Arabamızın yekili serviste bakımı yapılırken istediğimiz yağı onlara verip yağ değişimini yaptırabilir miyiz?Bazı servislerin bunu kabul etmediğini duymuştum.Aslı var mı diye siz değer Hyundaicilerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak istiyorum.
Ozaman gitmeden önce tel açıp sor bakalım .Çünkü her serviste .Kullanılan yağın markası aynı olmuyor.. Düzenleyen : Leventt
Adamlar yağdan da para kazandıkları için tavırları farklı olabilir. Benim başıma şöyle bir olay gelmişti. Real den yağ aldım orada ücretsiz değiştiriyorlardı. Ama yağ filtresini değiştirmiyorlarmış. Hadi bakalım şimdi ben ne anladım bu işten diyerek he dedik. Bir de üstüne makine ile çekmez mi yağı. Tabi uyuz oldum. Ben yukarı kaldırılıp tıpasından boşaltılmasını istiyordum aslında. Yağ böylece değiştirilmiş oldu. Neyse oradan atladım arabaya doğru kartal sanayiye. Ya dedim şunun filtresini değiştirelim. Neyse eleman değiştirdi filtreyi ne verecez dedim at ne gönlünden kopuyorsa muhabbeti oldu. Bu da beni rahatsız etti tabi. Eleman sonra castrol yağı kaça aldın dedi o zaman 60 idi. Bizde mobil var oradan 5 YTL kalıyor normal bir fiyatmış dedi yağ için. Tabi böyle diyen bir adama al abi castrol değiştir sana da 5 YTL demek zor bence. Ama izmirde iken mesela Shell benzinciye girdim abi değiştirelim dedi iyi dedik. Fark almadan yağ parasına değiştirdi. Üstelik hidrolikle kaldırarak. Yağ filtresine 5 verdim hava filtresine 10. Yani basit bir bakımı bu şekilde hallettik izmirde. Onu da düşünebilirsin.
Levent hocam bu yetkili servislerde pek kaliteli bir yağ kullanıldiğini düşünmüyorum.Bu ay sonunda servise bakıma girecem olmadı yetkili serviste ne değişcekse o olcak, dediğim gibi bu garanti olayları...
Arabanın standartlarına uygun olmak koşuluyla motor yağını önceden satın alıp servis esnasında servise bu yağı koydurtabilirsiniz. Mırın-kırın ederlerse ısrar edin, mecburen koymak zorundalar.
Yağın standartı olmaz.Benzinli araç ise konulacak yağ bellidir.Siz dediğim gibi gitmeden soruşturun.Muhtemel castrol kullanıyor olabiliyorlar..
bazı servisler kabul etmiyorlar sebebide kendi yağlarını satabilmek için,ama garanti bozulur gibisinden göz korkuturlar.garanti açısından hiç bişey olmaz,kendi yağınızı alıp gidebilirsiniz.