Arkadaslar selam 2021.aracımın garantisi devam ediyor 45.000de. Kayıştan çok ses gelmeye başladı v kayışından sanırım, servise götürsem garantiden faydalanır mıyım yoksa ücret çıkarırlar mı ? Bilgilerinizi bekliyorum
Garanti devam ediyormuş , gösterirsin aracı , değişmesi gereken parça ve işçilik için ücret almamaları gerekir. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kayışın garantiye gireceğini sanmıyorum. Uzun süreli kullanım sonucu aşınır ve yıpranır. Doğasında olan bir şey.
Hocam kayış , bir balata veya lastik değil ki aracın çalışmasında önemli fonksiyonu olan bir parça , sarf malzemesi gibi değerlendirilmemeli. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
45 binde bir kayış aşınıp ses yapabilir hale gelemez, gelmemeli. Muhtelemen gergi kütüğünde sorun var, eğer öyleyse bu sorun hem kayışı daha erken yıpratır hem de gerginip kilitlenip ya da kopup kayışın atmasına neden olur, en iyi ihtimalle de bu şekilde ses yapar durur. 45 binde bir araç için kabul edilebilir bir şey değil kesinlikle.
V kayışından bahsediyoruz ama. 50bin km civarında sabahları soğuk havalarda ısıtma veya soğutma için fanı açtığımda direksiyonu sala sola kırdığımda veya rampa çıkarken cıyak cıyak bağırıyordu ben ücretli değişim yaptırdım. Şimdi 110bin kmye geldik. Yine başladı. Yine ücretli değiştireceğim, zaten garantim bitti.
Bendeki c elysee 2023 model 46 binde ,aynı sorun bende var, yarin sabah 10 için randevum var bakalım ne diyecekler...citroen servis bakımından çok sıkıntılı,hyundai bence garantiden değiştirir...
aracın kullanım kılavuzunda v kayışının ne zaman değiştirilmesi gerektiğine bakılmalı. bazı kılavuzlarda örneğin 45000 km bakımı için "v kayışı kontrol edilir" yazıyorsa bu durumda değiştirilir. bu arada v kayışının kendisi çok ucuz, yetkili serviste bile çok birşey tutmaz.
Araç 3 gün serviste kaldi, triger kayışı ve bilyalar garantiden değişti...citroen c elysee 1.5 dizel 46 bin km de 2023 model
Merhaba aracımı servise verdim 1 saat durdu ve verdikleri cevap gelen sesin normal oldugu zincir paletlerinden geldiğini kayıştan gelmediğini söylediler ,sesin artması durumunda değişeceklerini söylediler tabi ki hiç içim rahat etmedi ama durum böyle ne diyebilirim ki servis sorun yok diyor
Arkadaslar tekrar merhaba aracı servise tekrar götürdüm 3 gün kaldı ama hiç birsey yok dediker sesin normal oldugunu 1.0 3 silindir araclarda bu ses normal dediler birsey yapmadan gçnderdiler.Sonrasında sanayiye ustama götürdüm adam sesi duyar duymaz gergi bilyasının değişmesi gerektiğini söyledi.Samsundaki şahıa ait servis ben bunları kime şiamyet etmem gerekir yarsımcı olurmusunuz
Hyundai Türkiye'yi arayıp durumu detaylıca anlatın. Yine çözüme kavuşmuyor ama en azından sorun yaşadığınız bayii tarafından aranabiliyorsunuz.