Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Servis Macerası ve Ön Cam Üst Rengi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ottoman35 tarafından 14 Şubat 2015 tarihinde açılan konu

1. ottoman35

ottoman35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Mustafa E.
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Merhaba arkadaşlar;
    Aracımın ön camı klimadan dolayı çizgi şeklinde çatlamıştı, başka bir konuda belirtmiştim ama tekrar yazayım;
    Servis garanti süresince her seferinde bir sonraki bakıma ertelemiş ve en son garanti bittikten sonra ücret karşılığı değişeceğini söylemişti, bende bunun üzerine Hyundai Assan'a bir mail attım ve dönüş yaptılar. Sanırım durumu servise iletmişler ki hemen akabinde servis beni aradı. İlk defa karşımda söylediğimi anlayan, yardımcı olmaya çalışan birisi vardı karşımda. Durumu Mesir Otomotivde garanti uzmanı olan Onur Bey'e anlattım ve bana yardımcı olacağını, izmirden geleceğim için (servis manisada) git gel olmasın diye önce kendisinin camı getirteceğini sonra beni arayıp davet edeceğini söyledi. Gün olarak da yaklaşık 1 hafta sonrasında sözleştik...
    1 haftalık süre oldu 2 hafta ve arayan yok dayanamadım ben aradım, Onur bey camın daha gelmediğini belirtti ve yola cıkacağımı, durum hakkında acil bilgi istediğimi belirttikten sonra 2 günlük bir konuşmanın ardından camım geldi...
    Çarşamba manisaya gidip arabayı bırakmam gerektiğini, 1 gün kalması gerektiğini söyledi. Nedenini sorduğumda da silikonun kuruması için geçen süre dedi ki doğrudur. Bende kendisine arabayı bırakamıyacağımı, perşembe sabahtan gelip akşama kadar bekleyebileceğimi söyledim olur dedi. Perşembe günü sabah erkenden servise gittiğimde karşılaştığım manzara içler acısıydı. Hyundai fabrikası barkod sistemini değiştirmiş ve gelen cam accent camı olmasına rağmen benim arabama uyumlu değilmiş (dikiz aynasının arkasındaki gölge baya bi derindi) ellerinde ona uyumlu dikiz aynası olsa takcaklardı fakat dikiz aynası da yokmuş. Ben izmire döndüm ve ertesi gün olan cuma bırakıp cumartesi geri almak için sözleştik... Sonunda cuma günü yani dün aracı götürüp bıraktım ve bugün yola çıkacağımı camı takıp gece kurumaya bırakırlarsa daha iyi olacağını konuştuk. Dün akşam aradılar ve camcının işi olduğunu camımın ise bugün sabahtan takılacağını, öğlen de gidip alabileceğimi söylediler. Bende öğlen oraya gittiğimde kafamda soru işaretleriyle arabaya yaklaştığımda bir baktım camın alt tarafındaki plastikler kırılmış, cam takılırken arabanın boyasını çizmişler ve boya kalkmış. Cam da benim camım gibi ama üst tarafında yeşil bir boya var (güneş için sanırım). Sinirlendim tabi yetkili de yemekteymiş zaten. 3 gündür gidip geliyorum araba bi onlarda bi bende, cam değişti değişmedi derken dedim bu plastikleri yapın öyle alıcam, ve dolaşmak için servisten ayrıldım. Geri geldiğimde plastik kısmı ellerinde olmadığı için kendi araçlarından sökmüşler ve birinin üzeri çizik olduğu için boyamışlar. Arabamın kalkan boyası için de rötüş yapıp beni gönderdiler. Onur Bey gönlümü almak için krom kapı kolu hediye etti o ayrı ona da anlam veremedim ya neyse...
    Şimdi;
    - Bu silikon 1 günde kuruması gerekiyorsa bugün cam takıldı ve 1 saat sonra teslim ettiler aracı, su değirme dediler (yola çıkıcam diyorum birşey olmaz diyolar çanakkaleye söyliyeyim de yağmur yağmasa bari)
    - Madem 1 saatte takıp gönderebiliyorsunuz ve birşey olmuyorsa neden beni 3 defa manisaya getirip götürdünüz, arabamı hiçbir işlem yapmadığınız halde gece serviste alıkoydunuz.
    - Kırılan plastik parçalar elimizde yok ne demek ? Ben mi kırdım onları, yoksa geçici olarak evet elindekini takarsın ama dersin ki sonra gelin değiştirelim, şimdilik işiniz görülsün diye taktık dersin anlarım. Serviste benim aracımın aksamını kır, yerine başka arbadan çıkarttığın çizik plastik parçayı boya biri parlak siyah biri mat siyah tak arabaya varmı böyle birşey?
    - Ve size soruyorum bu camın üzerindeki yeşil şey aklıma takıldı acaba camım mı orjinal değil yoksa iki tip mi cam var ve hangisi daha iyi ?

2. alparslan76

alparslan76 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    alparslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    geçmiş olsun sabrınıza hayran kaldım

3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    ön cam üzeri yeşillik güneş yansıtıcı işlevi gören renkli camdır, eski camınızda eğer bu yoksa o cam sizin arabanızın esas camı değildir full modele yakın bir üst model era nın camıdır. Satarken ön camın değiştiğide kötü işçilikten dolayı anlaşılırsa araba önden kamyon altına girmiş gibi muameleye sebep olur, ön camı sökerken pense ile iki kişi biri içten biri dıştan keskin kenarlı kare profil ince çelik tel kullanırlar stajda söktük biz, bu da dikkatli yapılmazsa kaportayı plastik aksamı kolayca çizer, böyle bir serviste sonradan yapıştırılan iç dikiz aynası ileride güneşten yada sert bir çukurdan dolayı düşecek elinizde kalabilecektir tekrar assan lar aranacak hak istenecektir,

Garanti kapsamında müşteri oradan oraya sürüklenemez size Manisa da kalacak otel yada geçici ikame araç tahsis etmeleri gerektiğini ve bunun tüm masrafını kendilerince karşılamalarını istemeliydiniz, bu madde garanti kılavuzunda yazar en azından benimkinde var ama uygulamayı hiç denemedik.

Servisin yaptığı tüm işgüzarlıkları şu linkte yazdım arkadaşlarımızın hepsi servisin bu tutumuna farklı farklı tepki verdiler, servislerin yaptıklarını ekseriye yazma ihtiyacı duymuyorum artık tüketiciler servisler hakkında iyice bilgi sahibi olmalı.

KAFKAS TÜRKÜ bunu beğendi.
  4. ottoman35

ottoman35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Mustafa E.
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Bugün farkettim ki ön tarafta bulunan park sensörüm de cam değişikliğinden sonra çalışmıyor. :(

5. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    anasını satayım servis değil kasap dükkanı harbiden rezillik önü yeşil cam bizim yumurtaların fullerindede var

6. astamiga

astamiga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    46
    Ad Soyad:
    Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Benim milenyum da yeşil güneşlikli orjinal cam. Camın alt kösede hyundai yazısı olur orjinalde.
    Ama servisten gelen orjinallerde yazmıyo demişti bi arkadaş. Aslını bilmiyorum.
    Merak etmeyin servis dısardan cam almaz. Barkod sistemi değişti diye başka cam gelmesi bana cok saçma geldi. Sizin aracın şase numarası girilip istenir.
    Nasıl yanlış cam geldi pek bişey anlamadım bu işten.
    Su degdirme konusu da yagmur degil de yıkamacılardaki basınclı sudan bahsediyolar. Islanmayı sorun etmenize gerek yok. Cam da köşerlerden bantlanır oynamasın diye.
    Servisten plastik parcanın yenisiyle değişmesini istemeniz gerekirdi ki çalıştırdıkları adamları işe alırken dikkatli seçsinler.
    İşçilikteki sıkıntınızı servis müdürüne bildirmeniz gerekir. Servis müdürleri genelde ilgilidirler. İlgilisiz kaldıgı durumlarda şikayetçi olcagnızı söylersiniz.
    Servisler küçük hediyelerle müşterilerin gönlünü almaya çalışırlar (kaporta boyası konusundaki sıkıntınızdan dolayı) servisin adı kötüye çıkmaması ve şikayet yerine memnuniyet belirtmeniz icin.

7. ottoman35

ottoman35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Mustafa E.
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Camda hyundai logosu var onda bir sorun yok. Açıkçası ilgilenen kişi garanti uzmanıydı müdür yetkisindeymiş, camı taktılar ama bant falan yoktu hiç, neyseki yağmur yemeden atlattım geçti gitti ama park sensörü ve plastik parçalar için arayacağım yarın, bu boyalı parça çok gözüme batmaya başladı. :(

8. astamiga

astamiga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    46
    Ad Soyad:
    Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Plastik ve sensör konusunda sorun cıkarcaklarını zannetmiyorum.

Bu Sayfayı Paylaş