Arkadaşlar kolay gelsin. Forumda bulamadım yağ değişim vakti geldiğinde yağ gösterge ışığı yanarmı yada böyle bir ışık varmı merak ettim.Işık yanınca birde servise gitmeyelim. birde Ben yağı kendim değiştirdim opet turbo fullmaster 15w/40 yağ koydum sizce nasıl? bu arada arabam dizel 2011 era team.şimdiden teşekkür ederim.
Slm lar bildigim kadarı ile yag lambasi yag eksildiginde yanar ayrıca km niz çok fazla degilse 15w40 bence kalın gelir saygılar...
Slm lar eger km fazla degilse 5w30 ya da 5w40 dizel motora göre olanları uygundur diye biliyorum saygılar...
Slm lar MSC arkadaşın dedigini dikkate alın dizel motorlardan bilgim yok benzinli gibidir diye düşünmüştüm yukarıda attıgım emsajı dikate almayınız saygılar...
Serdar bey crdi vgt motor icin servis kitapciginda 5/30 tavsiye ediliyordu yanlis hatirlamiyorsam tabi sadece 5/30 degildi ama siz direk 5/30 uygun degil dediginiz icin sorma geregi duydum bi yazim yanlisi var mi? Yoksa boyle dusunmenizin gerekcesi nedir?
Sicak viskositesi 30 olan yagin yuksek sicakliklarda yaglama ozeligi yeterli degil, 40 kullanin, turbo kaliteli ama sogutucusu cok kucuk, 30luk yag su gibi oluyor ve mili asiniyor.
Servistede 5w30 koymuslardi. Onlardaki yag kataloguna baktim ordada 5w30 yaziyordu. Demekki bilincsiz teknik servisimiz var.