arkadaşlar selam benim şu sıralar ilgi duyduğum bi meslek forumda da bu işi yapan ya da bilen kişiler vardır muhakkak goruslerınızı alabılırmıyım.... bu işin getirisi ne olur yapılabılır bır iş mi gunumuz sartlarında karlı bır işmidir bılgılendırırsenız sevınırım ...
bildiğim kadarı ile bu işin getirisi çalıştıgınız firma ile ilgili..kocaeli de herkes bu işe girmesin diye bir engel konuldu ve "P" plaka çıktı hat misali..bir kaç yıl önce 1.500-2.500tl civari bir ücret iken şu anda 8.500 e kadar cıkmış durumda..istanbulda bu sıkıntı yok bildiğim kadarı ile..ama istanbul plaka servis araclarıda kocaeliye giremiyor..
ben istanbul için şehiriçi düşünüyorum burda plaka sıkıntısı yok onu bılıyorum benım merak ettıgım mazot - kredı masrafı dusunce para kazandırır mı ya da kac servıs atılmalı gıbı...
şu aralar banada böle bi iş teklifi geldi bende sizin gibi kararsızım.sabit bi hatta calısıo servisi J plaka aylık 1500 2000tl kalır dedi bilmiorum napıcağımı
tek serviste masraflar düşüncemi (kredi-mazot) o zaman iyi gıbı ama gunde ıkı servıs atılabılırse kar artar gıbı gozukuyo
okul servisi bu tek bi okula gidio merkezden ilçeye giden öğrenciler var 200tl öğrenci bası 14 kişiden 2800tl edio 800tl mazot yakıomus ayda 2000 tl kalıo eger olursa ben peşin almayı düsünüorum eh arabamı satmak gerekicek ama napalım işimiz olcak sonucta
iyide bu tür servis işlerinin firmaların bünyesinde ihale sonucunda alındığını biliyorum sizin bahsettiğiniz çok farklı
valla arada ihale alan firmalar oluyor diye biliyorum. bizim bankanın servisleri aytur mesela,şoförleri kravat takmak zorunda. takmayandan gün başına 20 tl cezakesiyormuş firma. günlük 2 servisten aşağı kurtaracağını pek sanmıyorum. tek servis kredi+mazot+araç bakımı vs. derken gider zaten. iyice araştırılması gereken bir sektör bence.
Tek servisle kurtaracak bir iş değildir servisçilik arkadaşlar. 2800 lira getirisi var 800 lira mazot yakıyomuş. eee 2000 karmı? en kötü 40.000 tl lik bir aracı bağlıyorsunuz. Kaskosu, bakım gideri, amortismanı, şöförlü ise maaşı, ssk sı, vergisi , şusu busu daha aklınıza gelmeyecek onlarca maliyet. Kayseride bir arkadaşımın eniştesi yapıyor ve para kazanıyor. Nasılmı? 3 servis yapıyor 1-Normal okul servisi 2-Anaokulu servisi 3-İşyeri servisi bütün bunları bir arada yapıyor, giriş çıkış saatleri çakışmayacak şekilde ayarlamış bu işleri, sabah5 gibi iş başı yapıyor, arada boş vakitleride olmak üzere en son gece 12 gibi bitiriyoru işini. Böyle bir hayata razı iseniz ve 2-3 iş bağlayabileceğinizi düşünüyorsanız hiç durmayın...