merhaba arkadaşlar,dün ankara kuruçayılı hyundai servisne gittim fiyaları paylaşmak istedim aslında faturayı resim olrak yükleyecektim ama olmadı ortalama yaptırdığım şeylerin ve sorduklarımı fiyatlarını yazıyorum ortalama yazdım çünkü bazı parçalarda %25 indirim vardı artı işçilikte, kdv dahil iskontolu şekilde. hava filtresi-6 ytl yağ filtresi -5 castrol motor yağı55 ytl 5 litre fren balata temizleyici 6 ytl malzeme conta tıpa 4 ytl ön fren balata takımı 40 sağsol ön çam.davlumbazı 20+20+15(kıskaç,plastik kelepçe)=55 ytl plaka lambası 1,5 ytl işçilik 40 ytl arabaya ücretsiz check up yapıldı arka frenler dahil kontrol edildi çakmağına kadar yapıldı,motor yıkandı temizlendi,araç yıkandı(motorda yağ filtresnin orlardan yağ atıyordu hallolmuş oldu),kışlık bakımı yapılmış oldu,toplam 215 ytl +havlu hediye yakıt filtresinin parça fiyatı 41 ytl sol ön iç kapı kilidi 30ytl(dışarda 10 a aldım 5 e taktırdım) jant kapakları adeti 23ytl(dışardan 4 ü 25 ytl ye aldım tabi yan san) anahtar 65 ytl ısıtma bujisi 25x 3 ytl
teşekkürler çoşkun abi,bana fiyalar uygun gibi geldi,servis yalnız yağ faturada 15 40 yazılmış daha önce 10 40 konulmuştu söledimde ama bilmiyorum.
coşkun abi bu motor yıkama işini servis nasıl yapıyor..gecende otoyıkamada yıkıycaktık servisi arayalım dedik sordum yıkamayın bakıma geldiğinde biz yıkarız dediler..ABS sensörleri hata verebiiyormuş..acep servis nasıl yıkıyor..
bende düşündüm aynı şeyi ama bir şey diyemedim ama dediğim gibi bir yerlerden yağ atıyodu alt komple yağ olmuştu belki lokal yıkamışlardır çünkü can güvenliği açısından pek sokmuyorlar servisin tamir kısmına ben zaman zaman baktım ama,tabi bi sorun olursa servis garantisi yaptıklarının arkasında dururlar herhalde aman sorun olmasında
Normalde motorun basınçlı sıcak su +mazotla yıkanması lazım, hassas alıcılarıda kılıfla kapatıyorlar diye biliyorum, ayrıca yağ kaçağı olmadan motor yıkatmayın. Düzenleyen : Coşkun Uçar
Tablodan'da anlaşıldığı gibi 15W -20 dereceye kadar kullanılabilir.... https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=6139
sağolasın abi bu tabloya bakmıştım,ama unutkanlık erken başladı,servislerde fiyatlarda tutarlılık yok,ve kampanyada acele ettiğim için pazarlık ettim ama kış kampanyasında %25 lik iskonto herşeyde geçerli değil ama kaporta da var görnüyo,bazılarında yağdada var görüyorçamurluk davlumbazlarında yoktu mesela gerçi fiyat uygundu internette adeti 40 ytl falandı mesela serviste 20 ye geldi gibi,ama birazda tuturabildiklerine aslında arayıp soricam zaten ucuza yaptırdık çirkinleşmiş gibi olacağım,neyse geçti borun pazarı bidahakine artık.