Arkadaşlar Benim sorumun büyük. CRDİ 2002 model accentim Erzuruma gittiğimde arabam -10 derecede çalışmamaya başladı (Yepyeni akü de almıştım). Hatta takviye ile de ancak 10 dk da çalışabiliyordu!! İnanabiliyormusunuz??? Daha sonra ben naptım, nadiren yaptığım şeyi: erzurumda servise götürdüm. Tabi abi hemem bakalım dediler. Sonra telefon açtılar ısındırma bujileri arızalı imiş dediler. Eğer kolayca sökülürse 150 lira, yok eğer silindir kapağına açmak gerekise + 250 liraya patlar dediler. Eyvallah dedik. Sonra + 250 liraya maliyeti olacağını öğrendik!! Şimdi buraya kadar herşey normal mi. Daha sonra bir tel daha geldi, mazot pompası kaçak yapıyormuş, derhal yapılmalı imiş. O da + 250 lira daha!! Buraya kadar normal mi??? Daha sonra da şimdi tel açtılar : ===(( Vay anasını!! aynı zamanda motorcuğum yatak da sarmışmış! Buraya kadar da normal mi?Bu araba eğer yatak sarmışsa şimdi ye kadar, aldığmdan beri 50.000 km nasıl gitti! Normal çalışırken servise gidince kafayı mı yedi. Eğer bu motor yatak sarmışsa neden bunu hemen tesbit edemediler ve ısıtma bujilerini değiştirdiler. Lütfen değerli fikirlerinizi bekliyorum ve servisle kapışmaya gidiyorum.
benim cokbilgim yok ama benim mantıgıma pek yatmadı. keşke başka yerlerede götürseydiniz. biraz daha orda kalırsa hurdaya cıkmış bu araba dicekler galiba.... daha bilgili arkadaşlar yardımcı olucaktır.
https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifvalla bu servislere akıl sır ermiyor, bence gidip servis yetkilileri ile görüşün, aracınızın yağını en son ne zaman kontrol ettiniz? hararet falan yaptımı yakın zamanda? normalde aracınız bakımlı mıdır? bunları niye sordum, çünkü dizel araçlar daha fazla ilgi alaka gerektirir bence
geç biler kalmışsınız.ta basında itibaren yağınızı değiştirseniz tahminimce sorununuz çözülecekti..erzurum geceleri -20 dereceye varabiliyor..gecmiş olsun..servis ne yapmışsa yapmış..
Kardeş geçmiş olsun öncelikle. Sizin arabada böyle bir sorun olabilir gerçekten. Siz yinede başka birilerine de gösterin. Erzurum'un gerçek soğukları başlamadı çünkü. -10 derece hiç birşey değil. Size şunu da söylemeliyim ki Erzurum servisinin personeli o kadar da kötü değil. Sizin sorununuz bu kadar büyük ise idare ile görüşmeyi deneyin bence. Olmazsa baştan tekrar kontrol edilsin aracınız.