Merhaba arkadaşlar. Sıfır bir 2017 i20 1.4 crdi Elite paket sahibi olalı 2-3 gün oluyor. Satın alım esnasında Bayi bana ısrarla seramik kaplama uygulaması yaptırmaya çalıştı ve boya koruma açısından çok faydalı olduğunu anlatıp öve öve bitiremedi. tabii 1500 tl karşılığında. Ben yaptırmadım. Ama sonrasında internette seramik kaplama ile ilgili baya bir araştırma yaptım. Seramik kaplama yapan yerlerin/firmaların anlattıklarına bakarak değil, bizzat aracına yaptıranların yorumlarını videolarını vs izledim. Gerçekten boya açısından çok iyi koruma sağlıyormuş bayi doğru söylemiş. Örneğin arabaya kuş pislediği zaman ve o pislik kuruduğu zaman mevcut boyayı yakmasının yanı sıra pisliği çıkartmak için de kazımak gerekir biliyorsunuz. İzlediğim bir video da adam parmağı ile iterek kurumuş pisliği basitçe tamamen söktü. Aynı şekilde reçine damlaması vs. Seramik kaplama sonrası aracın yüzeyi cam evet bildiğiniz cam kaplama gibi oluyor ve pürüzsüz oluyor. su tutmuyor. Kaplanan malzeme cam malzemesi olduğundan Aracın boyasını 3-4 kat daha parlak gösteriyor. Tek sıkıntı 6 ayda 1 felan ek bir koruma malzemesi ile kaplamayı güçlü tutmanız gerekiyor - (muş). Aslına baktığımızda seramik kaplama esnasında kullanılan malzemeler, dışarıda 200 tl civarına satılıyor. Fakat işçilik ve kullanılan cila makinası vb şeyler + olarak 3 yıl garanti vermesi gibi etmenler fiyatı 1500'e getiriyor sanırım. İnternette baktığım firmalarda bu uygulama 1200 lira ile 2000 lira arasında değişkenlik gösteriyor. Benim Aklıma gelen diğer bir soru, boya kalınlığını arttırdığı için olası bir satış durumunda ekspertize girdiğinde boya kalınlığını ölçen cihazlar komple boyalı mı diyecek. Görüşleriniz? Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar var ise bilgi paylaşımında bulunalım istedim.
Boya kalınlığı konusunda bir şey diyemem ama o parayı o kaplamaya verene kadar yakıt alır çatır çatır binerim. Neticede araba benimle yaşayacak hali de yok.
Merhaba seramik boya koruma işin ehli ellerde uygulanmalı ticari kaygıdan ziyade bu işi severek yapan merkezlerde uygulanmalı. Nasiol zr53 tavsiye ederim uygulama açısından kolay. Ayrıca seramik kaplama taş çatlasın 1-2 mikron fark eder ve kalıcı bir koruma değil iki bir ya da iki sene kabaca 60 ph dengesiz kimsalla yıkamada akar gider. Seramik korumadan ziyade katı wax tavsiye ederim
yaşadığınız yerde ki detailing çileri bulup fiyat alın derim daha uyguna yaptırırsınız aracınız hayırlı olsun
Seramik kaplama mikron arttırmaz, bazıları kurşun geçirmez gibi de anlatıyor. Kuş pisliği için zaman kazandırır, tek başına güneşin altında haftalarca kalan kuş pisliği seramiği de yakar, boyaya da işler. Kaplama tecrübe istiyor, yanlış yaparsanız sökmek ve düzeltmek için zımparaya kadar yolu var. Antepte Ahmet Tansel var(instagramda tanselgaraj diye bulabilirsin), sevdiğim yakın bir arkadaşımdır, gözüm kapalı tavsiye ederim. Bu arada sıfır bayiden çiziksiz çıkan araç görmedim(lüks markalar dahil), kaplama öncesi inceden polisaj ister. Kendinize güveniyorsanız, elim yatkındır derseniz ve garaj imkanınız varsa, kendiniz de ürünü alıp uygulayabilirsiniz ama yukarıda bahsettiğim riski de bilerek yapın.