Arkadaşlar 2013 İ30 dizel otomatik ile bende aranıza katıldım. Herkese selamlar ismim Ercan. Size danışmak üzere bir video yükledim, aracı alalı bir ay oldu gayet memnunum ancak bir sorun var bunu size sorayım dedim. Frene bastığımda ve ayağımı frenden çektiğimde, tam dururken ve hareket ederken garç gurç diye ses gelmekte, özellikle yokuş aşağı yolda dur kalk yaparken sürekli bu ses geliyor. Servise götürdüm ancak serviste gayri ihtiyari olarak bu ses normal olur dediler. Daha önce tam otomatik ve yarı otomatik araçlarım oldu ancak böyle bir ses hiç yoktu, hiç ikna olmadım. Videoyu dinleyip frene bastığımda gelen ses ile ilgili fikirlerinizi beyan edebilir misiniz ?
Diğer arkadaşlarda belki yorum yapar ama genelde otomatik araçlarda olabiliyor. Balata diske yapışmaya çalışıyor. İşin içinde sürtünme var, aynı zamanda durmaya çalışıyorsun, disk dönmeye çalışıyor. Balatanın diske baskısı arttığı için ses yapabiliyor. Sen yinede servise gidince bir sor. Belki balatalar eskimeye başlamıştır. Ondan dolayı ses artmıştır.
Balatalarınızı değiştirin hyundai için en güzel sessiz sedasız ve ucuz balata hi-q markadır ayni ses benim dizel otomatik blue da vardı bu şekilde çözdük.
Hi-q kadar dandik balata görmedim. Bosch yada trw bakın, canınızı emanet ediyorsunuz. MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hiq kullanıyorum hiç memnun değilim. Aynı bahsettiğiniz sesler mevcut. Yavaş hızlarda fren esnasında balatanın diske sürtünme sesini de duyuyorum. Sert bir balata. Trw disk ve bosch balata seti aldım. Yakında değistirecegim. Lenovo A7020a40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yorumlar için çok teşekkür ederim arkadaşlar, içim rahatladı biraz. Geçen bu ses için götürdüm servise, normal dediler, arka balatan bitmiş ön de 2-3 bin km idare eder dediler, Şubatta yıllık bakımı geliyor ön balataları sizin önerdiklerizi taktıracağım.