Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

selam herkese..boya mıkron sorunu

'Boya & Kaporta & Trim Sorun Ve Çözümleri' forumunda desmond tarafından 13 Şubat 2014 tarihinde açılan konu

1. desmond

desmond Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    murat basaran
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    selam arkadaslar,gönül isterdiki yeni aldıgım i30 1.6 mode aracım hakkında iyi seyler soyleyerek aranıza katılmayı.bir ay kadar önce cok yakınım olan bı arkadasımdan otomatık vıtes i30 aracı satın aldım.kendısı cok guvendıgım bırısı oldugu ıcın araca baktırmadan satın aldım.aracı 2010 yılında esıne sıfır almıstı ve arac kaput ve camurluk harıcınde boyanan degısen parcası yoktu.aracımla galerıcı olan bır dostumun yanına gıttıgımde aracımın boyasını kontrol ettı.aracımın tavan ve ve ıc kesımlerı dahıl boyalı oldugunu soyledı..adeta beynımden vuruldum.aracı aldıgım arkadası aradım ımkansız oldugunu aracı sıfır aldıgını soyledı aracı beraber bırkac tamircıye goturduk boya olcum cıhazıyla bakıldıgında tavan 310 /380 mıkron arac bel altı 200 350 mıkron arası cıkıyor.araca boyacılar gozle baktıkları zaman boya goremıyorlar ama farklı cıhazlarla bakılmasına ragmen aracın boyası cok kalın ve arac ıcınde boya ızlerı gozle gorulur durumda.galerecı arkadasım bu aracı asla bu sekıde kımseye satamaya cagımı ılerde sorun yasayacagımı soyluyor.aracı aldıgımız bayıye hafta sonu gıdıcez nasıl bır yol ızlemeleyım.aracı 2010 yılında aldılar ve ben ıkıncı sahıbıyım 4 sene once alınmıs arac ıcın bayı hatasını kabul edermı?aradan gecen zamanda arac hep kaskoluydu hıc kazası olmadı bugun butun tramer bılgılerını cıkarttım.sıfır aracta nasıl boya olur aklım almıyor.

2. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    abi öncelikle foruma hoş geldin.talihsiz bir durum ama olabiliyor. sana şöle izah edeyim hyundainin bayisinde çalışan bi arkadaşımız vardı anlattıklarına bende inanamadım ama gerçekmiş.araçlar sıfır geliyorken tırda bazı araçlar hasar görebiliyomuş üstüne kurşun düşen falan olmuş indirirken çizilen ezilenler falan adamlar bunları anlaştıkları herhangi bir boyacıda boyatıyolarmış bunu söleyen bir sıfır hyundai bayisi ama boyayı müşteri anlamıyor neden sıfır oldu için incelemiyor ve sonunda böle biyerden patlak veriyor.ama aracınız servis tarafından boyatılmış olabilir.

3. desmond

desmond Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    murat basaran
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    Hoşbulduk arkadasım.benım aracım bellıkı servıste boyanmamıs tavanında ve arac bel altında gozle gorulur hıcbır hata yok hatta bakan ustalar bu boya orjınal dıyorlar.fabrıka resmen uc kat boya atmıs araca;((

4. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    valla eğer gözle belli olmuyorsa vede aracın kaydıda yoksa sıkıntı olacağını sanmıyorum cihazla genelde amötör galericiler bakar.hobi olarak araba alıp satanlar diyelim.ben burda babama araba alırken bikaç araba getirdik kaportacıya her defasında elleyerek gözlerler ince şekilde bakarak test ettiler.

5. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    ince atsalar ayrı problem kalın atsalar ayrı problem... Bu boya nasıl bir şeydir ki hepimizi üzüyor...

6. kartalacar

kartalacar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    cem cem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Arkadaşım hayırlı ugurlu olsun ALLAH(cc) kaza bela vermesin,bence arkadaşın arabayı geri almayı kabul ederse bence geri ver yada pazarlıgı yinele çünkü satacagın zaman hakikaten sıkıntılı bir durum söz konusu olabilir hiç birisi olmazsada yapacak bişi yok neticede tecrübe hayatta yedigimiz kazıkların(ben araba konsunda epeyce kazık yemişimdir inşallah son arabamda yemem:)) toplamıdır saygılar...

7. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Araç fabrikadan çıkmadanda tahsis yapılabiliyor gerek boya gerek kaporta işlemi . bunun sebebi bu olabilir.
    Oda fabrika içi araç kartı takibiyle ortaya çıkabilir ama biraz imkansız gibi göstereceklerini zannetmiyorum ayrıca araç yurtdışı zaten.

İçinizi rahatlatmak isterim.Bursa da bi fabrikada çalışırken bunu çok gördüm.ikinciyeboyanan kapılar bagaj kapakları motor kaputları vs..

serviste olma durumuda var tabi.

canınızı sıkmayın.olağan durumdur. 10 arabadan 3 ünde bu mevzu var.

8. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Kendinize dert etmeyin boyle seyleri. Kimse belli olmuyor dedigine gore fabrika boyasi kalin atilmis yada 2 kat atilmis. O galerici arkadas da arabayi ondan almadiginiz icin cok bozulmus benden soylemesi :)

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

9. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Sonradan boyama arkadadimin sıfır aldığı passatta da çıktı. Müdürüm mini aldı 1 ay once ona söylemişler nakliye hasarindan boyanan araç da var daha uygun fiyata isterseniz diye. Eğer satışı yapmadıysanız bence uzak durun, yaptıysanız geçmiş olsun.

Tepetaklak

10. salih_karali

salih_karali Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    563
    Ad Soyad:
    salih karali
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Beninde konsumun aldigi sifr 2012 kango tavan boyali cikti tabi bir sene sonra fark ettiler birsey ispat edemidi tirdan indirirken de bazi sikintilar oluyor

11. desmond

desmond Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    murat basaran
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    İlginize tesekkurler lakin bu is burda bitmez avukatim ve aracin eski sahibiyle ucar oto ya ziyaret yakin.ayrintilari yazarim.

12. DoganCanDemir

DoganCanDemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Arabayi verip paranizi geri isticeksiniz vermezlerse dava acip matti manevi yuksek bir miktar isteyeceginizi soyleyeceksiniz bende bi korku sarar onlari

HTC One cihazımdan gönderildi

13. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aramiza hosgeldiniz. Tramer kaydi yok diye boyasiz olacak diyebirsey yok. Benim aracim kaskolu ve bagaj kapagini boyattim. Tramer kaydi yok.

Sent from my iPhone using Tapatalk

14. desmond

desmond Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    murat basaran
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    Kapi iclerini tavani zevk icin kimse boyatmaz sanirim..hem tramer trafik kaza kayıtlarına kadar cikartim ve aracta fabrikasyon boya kalinligi oldugu asikar.arac alındığında n beri kaskolu.durum acik net arac fabrika hatali uretim.

15. desmond

desmond Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    murat basaran
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    Umarim dostum.

16. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Zevk icin tabii ki boyatmaz, fabrika da boyamaz. Ben size kaskolu olmasinin bisey dehistirmeyecegini ve hic birsey kanitlamayacagini soyluyorum. Siz yinede hakkiniz oldugunu dusunuyorsaniz arayin ama hic bir sey elde edemezsiniz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bu Sayfayı Paylaş