Araç lpg de iken anlik kalkislarda kisa mesafede tekrar debriyaja basildiginda devir saatinin asiri derecede dusmesi aracin motorunun sallanip stop edecek duruma gelmesinin sebebi nedir ayni sorunu yasayan varmi acaba sadece tupte yapiyo bunu
Ateşlemede herhangi bir problem yoksa eğer bu işi sağlam yapan bir yerde güzel bir gaz ayari yaptırın. Sorun Büyük olasılıkla şöyle çıkacak; Araba normalde 800 - 850 gibi bir devirde çalışır rölantide. Gaz ayarında bazıları bunu görmez yada dikkat etmez. Çoğunlukla ecu resetleyince otomatik gaz ayarında 600'de kalır. Ve araba ikilem yaşar. O yüzdende tekleme ve rölantide stop edecek duruma kadar gelir ama stop etmez. Sağlıcakla kalın..
Yani hyundai de başıma hiç gelmedi her aracım alışkanlıkları farklıdır ama e90 bmw vardı bundan önce o dediğiniz olayı yapardı hatta devir düşer di 10 un altkna titregerek kalkardı kalkamassa arada stop ederdi ama gazla alakası yok muş hava akış metre arzalanmış değiştirdilerdi çözülmüştü aynı problem bikez daha geldi başıma oda buji ile bobinden dediler onuda değiştirdim bidaha hiç prblem yaşamadm tabi yanlş bilgi kirliliği yapmak istemem hyundaide bu durum farklı işliyor olabilir
Eski aracımda vardı bu sorun zengin hava karışımından kaynaklıydı. Görüdüğüm kadarıyla araç 1.5. Eğer sıralı değilde normal LPG var ise LPG beyninin üstünde sarı renkli prinç bir vida var onu sağa yada sola hafif hafif çevirip deneyerek düzeltebilirsiniz. Hangi yön olduğunu şimdi tam hatırlamıyorum. Ama sıralı LPG ise muhtemelen rölanti motorunda arıza vardır.
Muhtemelen ayar yapamadilar motor isindiginda azaliyo bu sorun ama ben sivasta yasiyorum eksi35 lerde bile aracim teklemeden calisirdi suan havalarda duzeldi sabahlari motorun boyle calismasi cok canimi sikti bulamadik ta sorunu verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim
Ben aracimin tum filtrelerini ve bujilerini sifir degistirdim arkadaslar sorun sonra cikti zaten ama bu sari pirinc vida ile oynayinca sanki duzeldi biraz cok sagolun
O ayar yaptığınız parçanın adı gaz regülatörü. Araba ısınınca ve gazdayken dikkat edin, gaz regülatörü sıcak mı diye dokunun. Sıcaksa problem yok ama eğer soğuksa devirdaimide kontrol etsinler. Gaz regulatoru soğuksa problemler çıkar öyle ve fazla kullanmadan kontrol ettirin.
Aynen hocam benim rolantide 600 devirlerde çalışıyor lpg ci ayar yaptı bizlik bişi yok dediler. Serviste de lpg sistemi büyük akım çektiğinden dolayı devir düşük çalışıyordur diyor anlamadık gitti Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Benzinde problem yokta gazda varsa; gaz ayarı yapanlar birşeyleri eksik yapıyodur. Ama hem benzinde hem gazda problem varsa, sorun ateşleme sisteminde. Kısacası teşhis konmadan tedavi etmek sağlıklı değil. Iyi bir gaz ayarcısı bulmanız lazım.
Benzinde de aynı lpg de aynı devir 600-650 arası hocam Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben bugun de yine bu isin pesine dustum bi usta buldum 30 km oteye goturdum yaptirdim gaz ayari yaptilar yeniden ama yine cozemediler arkadaslar regulator sicak isiniyo sorun yok o sari vidaylada bn kendimde oynadim ayar yapanlarda oynadilar ama bir turlu bu anlik kalkislarda ileri geri farketmiyo devir saatnin dusmesini engelleyemediler benzinde hic bir problem yok gazdada cekisinde falan kesinlikle sorun yok ama bu araci hareket ettirip tekrar debriyaji kullandigimdaki devir dusuklugunu yok edemedik daha once hic bisey yoktu suan tup beynini degiatirmeyi yada komple sirali sistem taktirmayi dusunuyorum acab o sekilde gecermi onuda tam bilmiyourm
Bu arada arkadaslar hava akismetresiyle ilgili biseyler soylemislerdi her cvp yazandan da Allah razi olsun sagolun arkadaslar ama sordum o hava akismetresi arzali olsa eger benzindede yapar dedi usta motor sogukken cok yapiyo ustanin yaninda yapsa bile cok belli olmuyo ben bu isi anlayamadim yani bi turlu sorunu cozduremedim de hava filtresinin ucunuda yarisini bantla kapadik yine olmadi
Benim aklimada gelen tek sey ayar yapilamadi diye dusunuyorum cunku aracta herhangi bir arza olsa ceksinde falanda farkederdi diye dusunuyorum fakat sorunu cozmedik arkadaslar oyle kaldi ve biliyorum ki kis mevsiminde bu daha cok sorun olacak suan havalar guzel motor cabuk topluyo kendini o zaman belkide defalarca ilk kalkista geri geri cikarken yada park ederken her debriyaja bastigimda stop edecek
Benzer sorun bende de var. Ustelik benim araba 1.8 elantra sirali sistem lpg. Benimki sadece kalkislarda debriyaji birakirken sanki gaz kesmisim gibi devir dusuyor aniden stop edicek gibi oluyo. Tabi simdi ayagim alisti ara gaz verir gibi yapiyorum yarim debriyaj yapiyorum idare ediyorum. Benzinde cok yapmiyor lpgde daha belirgin. Acaba diyorum debriyaj bitmistir aniden birakirsinya araba stop eder ona benziyor biraz. Bilen abilerimiz bi beyin firtinasi yapsa debriyajla alakali olabilirmi? Lenovo S90-A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Debriyajda problem olsa benzinde'de yapar. Ama lpg'de yaptığını daha fazla hissedersiniz o ayrı mesele. Ayrıntılı bakılması gerekiyor araçlara, bizim burdan yorumlarımız ihtimaller.
Yok debriyajla alakasi olamaz cunku debriyaj balatasini sifir degiatirdim yine ayni sorun var bendede gecmedi yani en guzeli ben komple tup beynini degisip deneyecem arkadaslar olursa eger burayada yine yazacagim benim afabamda benzinde hic yapmiyo gayet normal sadece tupte yapiyo soguk havalarda stop bile ediyo