Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Şehir içi 7.5 litre normalmi

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda replank tarafından 1 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. replank

replank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    alper kultufan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar merhaba.
    Benim 2006 accent admira crd .Şehir içi yakıt yüketimi 60 bin bakımdan önce yol bilgisayarı 7.3 lt gösteriyordu.60 bin bakımından sonra 7.5 lt olarak göstermeye başladı.Bence arabamın yakışı arttı .Aynı problem başına gelen varmı? bu yakıt tüketimi düşer mi.
    Birde accent crd ler km arttıkça çok yakkmaya başlıyor diye bir söylenti var.Bilgisi olan var ise ve paylaşırsa sevinirim.

2. Okan Bedir

Okan Bedir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yol bilgisayarına güvenmeyin doğruyu söylemez. Kendi ölçümleriniz sonucu neyse o doğrudur. Şayet 7.5 lt ise bile muhteşem bir değer. Daha ne olsun.

3. izmirlee_era

izmirlee_era Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    7.5 litre dizel bir araç için nasıl mükemmel olur anlamadım

23-24 kuruş yakması çok fazla bence
    Düzenleyen : izmirlee_era

4. replank

replank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    alper kultufan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ilğinize teşekkür ederim.sizce olması gereken nedir.örnegin dizel megane göremi yada dizel fokusa göremi fazla.yada 206 dizellere göremi fazla.

5. izmirlee_era

izmirlee_era Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim bildiğim dizellerin 5-6 litre yakacağıdır.

6. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hepsine göre fazla. Şehir içinde 0.17 - 0.18 kuruş aralığında yakması gerekiyor.

7. nyomoto

nyomoto Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Niyazi Motor
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Bence normal. Ben de aynı araçla 7lt / 100km yakıyorum şehir içinde hem de bitik baskı balata ile araç 137.000 de.

8. gokeri06

gokeri06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Gökhan Güneri
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    fabrika verisi ne diyor acabahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

9. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    <div style="-: initial; -repeat: initial; -attachment: initial; -webkit--clip: initial; -webkit--origin: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; -: initial initial; "> <div style="-: initial; -repeat: initial; -attachment: initial; -webkit--clip: initial; -webkit--origin: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; "> <div style="-: initial; -repeat: initial; -attachment: initial; -webkit--clip: initial; -webkit--origin: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; "> <div style="-: initial; -repeat: initial; -attachment: initial; -webkit--clip: initial; -webkit--origin: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">
    tavsiyem ölçümü deponuzu fulleyip bir miktar yol aldıktan sonra tekrar fulleyip aradaki farka göre ölçmenizdir..en sağlıklısı bu olacaktır..bir de 60 bin bakımında hava filtresi değişti mi ??
    <div style="-: initial; -repeat: initial; -attachment: initial; -webkit--clip: initial; -webkit--origin: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">
    <div style="-: initial; -repeat: initial; -attachment: initial; -webkit--clip: initial; -webkit--origin: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">evet kabul etmek gerekir ki mükemmel değil...
    yeni nesil dizel motorlarda bunu sağlamak mümkün..fakat şehiriçinde bu değeri tutturmak biraz zor..bir de admiredeki dizel motor sanırım yeni nesil dizel motorlara göre biraz

10. yasar34

yasar34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hyundainin dizelleri diğer dizellere göre biraz fazla yakıyor.7.5 lt. bence fazla.ama yapacak bişey yok ya binicen ya satıcan.

11. kicker

kicker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Fahri ŞEN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    babam da şimdi arabadan indi geldi yanıma 6.7litre gösteriyo çok değilmi ya dedi hakkaten fazla. arkadaşta megane II var 5.1litre gösteriyo şehir içi inanamadım ama o da hyundainin gidişine inanamadı

12. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    renoult un dizelleri adeta kokluyo ama performans berbatt

13. getz110

getz110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yag degişiminden sonra motor alışana kadar bir miktar fazla yakıyor.Sonra bu durum düzeliyor.Benim de başıma gelmişti.Açıklamayı o şekilde yaptılar.
    Yani bu durum geçici.

14. doganerahmet

doganerahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arabam 2005 crdi 70000 de.normal yoğunluktaki şehir trafiğinde sakin kullanımla 6,2 litre yakıyor

15. replank

replank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    alper kultufan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar konu ile ilğili paylaşımlarınız içi hepinize teşekkür ediyorum.
    son ölçümlerime göre.
    15 litre mazot ile 219 km şehir içi yüksek performans kullanımda yaktı.
    yani 100 km de 6.8 litre.
    ilk önce depoyu silme doldurdum.bir süre kullandım.
    depo 2/3 doluluk oranına gelince
    tekar silme olarak 45 tl ye doldu.ve ben 219 km yol yapmıştım.
    yani şehir içinde 20.5 yeni kuruş yakmakta (yüksek performansta)

16. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Renault'un dizellerinde performans berbat mı? Clio ile kıyaslıyorsanız normal ancak Laguna, Koleos, Fluence, Megane, Scenic, Laguna Coupekullanırsanız performansın ne olduğunu anlarsınız.
    Düzenleyen : Burak

17. kralgogo

kralgogo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bakımdan sonra değişen filtreler yakıtı biraz arttırır.

18. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    ben 99000 km de aracımla şehiriçi kısa mesafe(10 km altında) 8 lt civarı tüketiyorum.

19. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    2006 crdi, 110.000km'de, şehir içi karışık kullanım benim ölçümüme göre 7.5lt/100km, ama yol bilgisayarı 8.2lt gösteriyo sinir ediyo beni, birçok kez ölçtüm 7.5lt yakıyo şehiriçi buda 0.22 kuruşa tekamül ediyo, bence 3 silindir debriyajı son demlerini yaşayan bir araba için gayet ideal bir değer :)

20. krc_60

krc_60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bencede. en iyi yorumu bu arkadaş yapmış.

Bu Sayfayı Paylaş