Arkadaslar daha oncede sehir disindan araba almadim ama sanirim bu sefer sehir disindan alicam ve merak ettigim birkac husus var. Noter satisinda plaka degisikligi istiyorum diye isaretledigimiz bir belge vardi oyle hatirliyorum. Ben sehir disinda alim satim yaptigimda aracin eski sigortasi iptal oluyor eski sahibine geciyor para. Peki ben atiyorum istanbuldan eskisehire gelene kadar sigortasiz mi gelicem yoksa once istanbulda sigorta yaptirip eskisehir e gelince onu iptal edip 26 plaka takinca tekrar sigortami yapilacak arabaya. HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
abi benim bildiğim şehir dışından aracı alınca noterde plaka değişimini işaretliyorsun sonrada çıkıp bir acentede sigorta yaptırıp bulunduğun şehire geliyorsun orada emniyete gidiyorsun seni yönlendiriyorlar en sonda muayene istasyonuna gidip oradan da geçtikten sonra gelip emniyetten yeni plakalara alıp şoförler cemiyetine gidip yaptırıp taktırıyorsun eski sigortayı iptal edip sonrada yeni plakaya sigorta yapıyorsun acentedekiler zaten yardımcı olurlar.
Ben sizin yerinizde olsam 1-2 bin fazla veririm uğraşmam sıkıntılı işler git gel olmadı şu saatte gel efendim parmaklarım ağrıyo işte basamıyorum bilgisayar tuşuna uğraştırırlar bir sürü pişman olmayın sonra
Eskisehirde malesef xd2 elantra yok. Istedigim arabayi nerede bulursam kararliyim gidip alicam insallah. HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
merhaba plaka değişimini işaretlediğinde istanbuldan eskişehire gelene kadar aracın eski sahibindeki sigorta 10 gün sana zaman veriyor 10 gün içinde sigortanı yaptırıp bulunduğun ilin trafik tesciline gidip araca tescil alıyorsun hepsi bu kadar endişelenecek bir durum yokkk
Plaka değişikliği yapılmadan önce aracın üstündeki eski plakaya trafik sigortası yapmak zorundasınız.Trafik tescil' de trafik sigortası olmayan plakaya, plaka değişikliği işlemi yapmıyorlar.Yani Araçla yol yapacak olmasanız bile plaka değişikliği istiyorsanız eğer eski plakaya trafik sigortası yapmalısınız.Ki zaten yeni plakanızı aldığınızda eskisini iptal edip paranızı iade ediyorlar ama tamamını değil.arada ne kadar olur onu bilemiyorum.Bende İstanbul' da ikamet ediyorum aracımı 15 gün önce falan kastamonu' dan almıştım.Plaka değişikliğine gerek kalmadı ama ozaman merak edip araştırmıştım ordan biliyorum..
15 gun once plaka islemlerimi yaptim. Aynen bahsettiginiz gibi once eski plaka sigortasi sonrada yeni plaka sigortasi yapildi. Konu yeni arac alacaklara rehber olur umarim. tepetaklak yazdim imla hatasi varsa aramizda kalsin.