Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Segman attırmayı düşünüyorum..

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda uazro tarafından 1 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. uazro

uazro Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhabalar..
    Aracımı ilk aldığımdan beri yağ yakmakta. Yaklaşık 10 000 kmdir bu şekilde kullanıyorum zaten. Daha öncesini bilmiyorum.
    Aracım 99 çıkışlı 1.3 lx accent. Yağsız bırakmıyorum aracı, sürekli ekliyorum üstüne. O kadar alıştım ki kaç kmde ne kadar yağ yaktığına bile bakmıyorum artık. Yağ çubuğunu çekiyorum, azalmışsa ekliyorum..

Bugün dayımla konuşurken (kendisi yılların tecrübesine sahip bir insandır ve hayatının 4te 3ü araba üzerinde geçiyor..) aracın bakımını yaptırmamım gerektiğini söyledim. Yağ, su, filtreler ve trigeri değiştiricem dedim.O da segman attırmamı söyledi. Bakım için zaten ortalama 200 lira harcıycam. Segman 650 700 liraya geliyor, yağ ve trigeri değiştirmiş olursun dedi. Segman atıldığında trigerin değiştiğini bilmiyordum. İlk sormak istediğimde bu, segman atılınca triger seti de değişiyor mu? Araba sanki eskisi gibi gitmiyor, yüksek devirlere çıkarken zorlanıyormuş hissi veriyor. Hava filtresinin değişme zamanı geldi, buda etkiliyor olabilir tabi. Triger kesin değişecek, kafamı kurcalayan segman olayı. Çünkü segman attırırsam resmen bir maaşımı vermiş olacağım. Bu yağ yakma olayını sineye çekip devam etsem çok yanlış bir karar mı vermiş olurum? Ekonomik açıdan çok zorlayacak bu beni. Ayrıca merak ettiğim bir diğer konu ise, segman atıldıktan sonrası. Araç yine eskisi gibi tam performans ve sorunsuz çalışacak mı? Sonuçta kapak falan taşlanacak. Ayrıca aracım şuanda çok yakıyor. 100km'de 9 litre civarında. Buda 33 kuruş yapıyor...
    Birkaç ay sonra araca tüp taktırmayı da düşünüyorum. Tabi sadece düşünüyorum.. Aracın yağ yakıyor olması lpg ile sorun yaşama olasılığımı arttır diye düşünüyorum. Zaten lpgnin yağ ile pek iyi geçinemediği aşikar bir gerçek gibi..
    Sizin tavsiyelerinizi alabilir miyim?

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,978
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Günaydın Burhan bey,

Segman attırınca normalde triger değiştirilmez, eğer aşınmışsa/ihtiyaç varsa değiştirilir. Bunun nedeni üst kapağı sökmek için trigerinde sökülmesi.

Bu şekilde kullanmaya devam ederseniz ileride sadece segman attırma ile kurtaramayabilirsiniz, gömlek değişimide söz konusu olabilir. (Tabii şu an içinde bu geçerli, kapalı kutu hakkında konuşuyoruz, içi ne durumda kimse bilemez.)

LPG taktırırsanız yağ miktarı bir miktar artabilir, bunun nedeni LPG'nin yağla geçinememesi değil, yağlama kanallarındaki kurumu temizlemesi, bu sayede araç tasarımındaki gibi yağ yakar ve motor ömrü uzar. Tabii segmanlar sağlıklıysa.

3. viper37

viper37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Dayınız hazır sökme işçiliği verilmişken triger değişiminin daha ekonomik olacağını düşünmüş. Doğrusu da bu zaten(eğer yıpranma varsa tabi)

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,978
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    tabii, 10.000 km önce değiştirmiş olsanız bile 50-60 lira verip komple seti değiştirmek bu durumda çok mantıklı.

5. uazro

uazro Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bütün maaşı ustaya yatıracağız yani.. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Teşekkürler cevaplarınız için.

6. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    hocam 10.000 km boyunca boyle kullanmıssınız ılk aldıgınızdada cok yag yakıyormuydu 10.000 km boyle durumlar ıcın hatrı sayılır bır rakam sadece segmanla kurtarırsınız ınsallah

7. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    özel servis ararsan ya da fiyat almak istersen danışırsın burhan.

yılmazlar hyundai özel servis
    cevizlibağ çırpıcı yolu, fırat sanayi sitesi no:69-70-71
    tel: 0212 481 91 91 topkapı/istanbul.
    www.yilmazlarotomotiv.com

8. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    bence motora girmeyin. segman olayında usta çok önemli. o kadar para boşa gidebilir. Trigiar zamanı çok yaklaştıysa segman da attırabilirsiniz. işçilik ücretini azaltırsınız. benim takasa verdiğim accent de yağ eksiltiyordu. 1000 km de yarım litre diyebilirim ve lpg li idi araç. Ekleye ekleye kullandım. Biraz kalın yağ koyabilrsiniz. Bana servis öyle demişti ama ben zarar verir diye 10-40 kullanmaya devam ettim. Eğer yakında satacaksanız attırmayın sekman.Bir de segman attıktan sonra kurum bağlaması için belli bir süre benzinde kullanmanız grekir az yakması için. yani kurum bağlarsa az yakar o açıdan. 1000 km de ne kadar yağeksiltiyor onu yazmamışsınız. Yazarsanız daha çok yardımcı olabiliriz. Bir de LPG nin motora zarar verip vermediği konusu var. Eski accentimi yetkili servise götürmüştüm. Servisin sahibi bi çok yenden ödül almış makine mühendisiydi. Yıllarca her çeşit motorla uğraşmış biri. Lpg söz konusu olmuştu. O da bir aracın motorunu indirdiklerini ve kocaman bir delik bulduklarını bunu da lpg nin yaptığını söylemişti. Hatta paran yoksa benzin parasından korkuyorsan arabaya binme dedi:) Ben bunlara rağmen taktırmıştım. LPG de patlama odası kuru kalıyor ve yüksek ısı da oluyor benzine göre. pistonlar dengesiz gidip geliyor. ama taktır. tavsiye ederim. çevreci olması bile yeterli sebep

9. bulent35

bulent35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynı sorun bendede var eskimiş yağda 1000 km de yaklaşık 1 litre değişik değişik yağ koyuyordum :) daha sonra yağ değişimi oldu 3000 km de 800 ml civarı yağ eksiltti şimdi değişim zamanı geçti yağın fakat yağı yine baya eksiltmeye başladı ustaya götürmüştüm gaz pedalını kökledi arkadan mavi duman geldiğini görünce segman atılması gerektiğini söyledi benimde ayn arkadaşın durumu gibi maddiyattan yaptıramıyorum fakat lpg de yakıtı gayet iyi şuanlık yağsız bırakmıyorum elimden geldiğince sadece yokuşlarda bayılma yapıyor ilk aldığımda araçda performans çok düşüktü hiç bir bakım yaptırmamıştım bi kez yağ değiştirmiştim sadece bi gün araçta tekleme oldu yolda giderken tepinmeye başladı sanayiye gittim , üst kapak contası yağ kaçırmış bujiye gitmiş kablo arasında temazsızlık yapmış ne var ne yoksa orda bujileri komple değiştirdim conta dahil araç gayet iyi oldu biraz çekişi arttı benim aldığım adam arabayı maf etmiş motor kanser galiba fazlada anlamıyorum artık yavaş yavaş forumdan kapıyoruz bişeyler bu segman işi benimde acayip kafamı bozdu aracımı çok seviyorum 2 kez İzmir-Giresun yaptım sadece yağ ekledim her sabah ilk marşta tık diye alıyor maşallahı var ama kanserli hasta gibio sıkıyor canımı:)

10. uazro

uazro Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ahmet Abi önerin için teşekkür ederim, yazdım bir kenara.

Alp abi, 1000 km'de yaklaşık 1 litre diyelim. Aracı hiç yağsız bırakmıyorum tabiki ama ne yapacağımı şaşırdım.. LPGnin motora zarar vermesi ikinci planda benim için. Motor bu haldeyken LPG takmak nasıl bir sorun yaratır asıl merak ettiğim bu. O nedenle segmandan sonra LPG daha iyi olur gibi bir düşünceye kapıldım. Eskiden bu kadar çok duman çıkmıyordu ama gün geçtikçe artıyor gibi...
    Okula maaşın yarısını vereceğim. Kredi borçlarını kapatacağım maaş bitti. Bunun yanında arabanın segman sorunu çıktı... E binmeden de olmuyor..

Duman olayı arabayı ilk çalıştırdığımda çok oluyor. Maviden ziyade daha beyaz bir duman çıkıyor. Hava biraz soğuksa ve fazla rüzgar yoksa ortalığı dumana boğuyor.

11. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Beyaz duman olayı genelde sübablardan dolayı çıkar diye biliyorum. Belki segmanlarda bişey yoktur. LPG taktırmanızda bi sakınca yok bence. Benim eski accent de yağ eksityiordu ben yine de taktırdım. LPG de yağı birazcık daha fazla eksiltir diye biliyorum. Ama 1000 km de 1 lt yag kaç lira eder bilmiyorum. Heramde 15 tl. Ayda kaç km yapıyorsunuz bilemiyorum ama 1000 km desek ayda yağa 15 tl verirsiniz. Bu da yılda ortalama 160 tl eder. Aracı kaç yıl kullanmayı düşünüyorsun. Mesela 5 yıl diyelim. 5*160=800 tl yağa verirsin. Segman attırınca 400 tl gidiyordu sanırım dediğinie göre. Ancak şunu söylemeliyim ki segman attırmak yağ eksiltmeyi kesinlikle keser diye bir şey de yok. Sübaplara bir baktırın o zaman mavi duman değil de beyaz atıyorsa.

12. bulent35

bulent35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben aracıma yeni segman attırdım bana 700 e patladı ...

Bu Sayfayı Paylaş