Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Segman attıracağım

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda bulent35 tarafından 9 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. bulent35

bulent35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bugun segman için bi kaç yerden fiyat aldım sadece motor ustalığına 350 milyon fiyat çektiler bir tanıdık vasıtasıyla bi ustaya uğradım orda 200 işcilik alırım dedi...Ayriyetten kapak taşlanmasının ve özel segman yapılmasının gerektiğini söyledi...Bunların fiyatı segman 100 tl taşlma kapağın durumuna göre 100-200 arası tutacağını söyledi..Parçacıdan kol yatak 30 tl takım conta 65tl yağ 55 yağ filtresi .7 tl olarak fiyat aldım halbuki ben bujilerimi yeni değiştirdim...Birde triger ve gerekiyosa baskınında değişmesini ilave etti şimdi listeye başka neler dahil olabilir sizce ustalık fiyatı iyimi satmaya kalksam ben bunu bu şekilde kimseye vermek istemem asla...Sizce değermi yaptırmama yağ tüketimi kafamı çok bozuyor araç yokuşlarda devriliyor.Pati bile doğru düzgün çekmiyor o halde yani :D

2. Misafir

Misafir Guest

Ben olsam maden uğraşmak istemiyorsun, masrafları düşer satarım...

3. bulent35

bulent35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hocam aracı seviyorum zaten satsam tekrar bi araç almaya kalksam alımıydı satımıydı plakasıydı bi sürü uğraşacaz sonuç olarak yine masraf...Yaptırıp bikaç sene binmeyi düşünüyorum araç gayet temiz tek problem şu motoru canımı sıkıyor ön takımı motoru komple yaptırıp huzurlu bi şekilde binmektiamacım sizin tecrübelerinizden bilgi almak istiyorum hocam:)

4. Misafir

Misafir Guest

O zaman iyice araştırıp sağlam bir usta bulmak lazım, can sıkacak bir şey değil hocam, tek problem biraz parayı gözden çıkarıp iyi bir usta bulup problemigidermek..

5. bulent35

bulent35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Coşkun abi ilgin için teşekkür ederim bu hafta sonu tekrar bi araştırma yapıp vereceğim aracımı dediğiniz gibi gözden çıkardım masraflarını.Bu tanışın önerdiği usta iyi diyorlar ordaki bi müşterisiyle diyaloğum oldu memnunlar ustadan.Hemen hemen herkes 400*300 arası fiyat verdi kendisi 200 istedi.Fakat taşlatma işini farklı bi yere yaptıracakmış birde segman özel olarak yaptırılacakmış.Abi bu iş için önerebileceğiniz bir husus varmı dikkat etmem gereken bi husus...Birde arabanın yağsını yeni değiştirdim yine yağ konulacakmış o yağ tekrar kullanılırmı :)

6. Misafir

Misafir Guest

Aynı yağı kullanmanı tavsiye etmem...

7. bulent35

bulent35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Abi bugün verdim aracı şu bizim reklamımızda olan karapancaotomotive gereken neyse yapılacak inşallah.Ustaya sordum yapıldıktan sonra aracın gidişinde bi değişme olurmu diye farkedilir bi değişme olmaz sadece yağ azaltmayacağını, performansta fazla bi artış olmayacağını söyledi verdiğim yer fakat diğer ustalar yukuşlardaki bayılmanın gidebileceğini söylemişlerdi kafam karıştı ...

8. Misafir

Misafir Guest

Yağ yakan motor düzde iyi kaçar ama rampada yığılır, segman attıktan sonra rampada çekişi artacaktır...

9. bulent35

bulent35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Abi ilgin için teşekür ederim araç çıkınca izlenimlerimi paylaşacağım sağolasın :)

10. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    babamda 96 model suzuki super carry panelvan var.
    geçen cumartesi motor arıza verdi.
    sorduk soruşturduk iyi bir usta bulduk güngörende, usta orjinal parça kullanarak komple motor yaptı ayrıca baskı balata ve ufak tefek bi kaç şeyler yapıldı, değişti.
    1 saat önce gittik panelvan'ı aldık.
    bakalım şu an her şey yolunda.
    toplam masraf 1250 lira tuttu.
    artık geriye motorun açılması kaldı.

11. bulent35

bulent35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracı bugün teslim aldım. Mesai çıkışı uğradım son dakkalarına yetiştim lifte kaldırmışlardı araçdan duman geliyordu çalıştırmışlar deniyorlardı.Oldukça gürültülü bi ses vardı , dumanın sebebi çalışma sırasında motorun üst kısmı yağ olmuş bi müddet sonra düzeldi , ses ise sibop lastikleri yeni olduğundan oturmamış bi müddet sonra oturacağını söylediler fakat test sürüşü sırasında ses kesildi şuanda motor gayet iyi durumda.Sonuç olarak yokuşlardaki çekişi gayet iy.Gazı köklediğimde artık duman gelmiyor yağ azaltması lpg den dolayı biraz olacakmış fakat eskisi kadar olmayacağını söylediler.Motorda herhangibir aşınma olmamış .ÜSt kapakta bir çürüme söz konusu olmuş fakat anlayamadım nasıl çürümüş....Kaynak ile düzeltilmiş bi problem çıkarmayacakmış demelerine göre ilerleyen zamanda göreceğiz neler olacağını artık ama motor eskisinden iyi gaz yiyor :)

12. eroglu1977

eroglu1977 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    büyük geçmiş olsun umarım bundan problem çıkarmaz rahat rahat kullanırsın aracını, birde nekadara yaptırdın işlemleri???

13. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    @bulent35

Oncelikle hayirli olsun. Aracinizi sorunsuz, kazasiz, cezasiz kulllanmak nasip olsun. Yag yakma hususunda sorun yasayan bircok arkadas var, ozellikle artik yaslanan yumurta kasalarda.

Sizden ricamiz; yapilan islemleri, kullanilan malzemeleri ve tutarlarini tam olarak yazarsaniz yol gosterici olmasi acisindan cok faydali olacaktir.

14. bulent35

bulent35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sağolun arkadaşlar 700 tl ye yaptırdım.Benden işciliği 300 tl aldılar 100 lira kapak taşlamadan aldılar(başka yerde yapıldı,kaynak yapılmış çürükler oluşmuş çünkü).Diğerlerinin fiyatlarını göremedim tuttukları formda gördüm sadece.Diğerleri ise ; segman kol yatakları, segman( benim motor aşınmamış o yüzen orginal takıldı bildiğim kadarıyla),sibop lastikleri,yağ,yağ filitresi,conta takımı, bi kaç bişey daha vardı tam bilmiyorum...Bugün aracı denedim gerçek çok farketti duman yok artık :) Yokuşlarda bayılmıyorum gayet iyi gidiyor :)

15. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    hayırlı olsun aracınız kaç kmdeydi motor yaptırdığınıza göre kmsi yüksek heralde.

16. bulent35

bulent35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Bu Sayfayı Paylaş