bulamadım ama daha önce konusu açıldıysa kusuruma bakmayın. şu aralar hem boyayı güneş ışınlarından koruma amaçlı, hem de taş izi veya küçük çizikleri önleme amaçlı şeffaf folyolardan kaplatma konusunu araştırıyorum. böylece araba oldugundan daha parlak duracak, uw'yi filtre ederek rengi güneş ışınlarından koruyacak ve ufak tefek muhtemel çizilmeyi önleyecek. şeffaf oldugu için muayene trafik kontrol vs. durumlarında sıkıntı olmayacak. benim atladıgım veya bilmem gerekenler varsa konuya hakim arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var şimdiden teşekkürler. şöyle bi link var : Meguiar's Merter Yetkili Hizmet Noktası - Araç Folyo Kaplama Uygulaması Tanıtım Filmi - YouTube
Hocam aynen dediğiniz gibi boyanızı koruyor, arabaya böcek gibi şeylerin yapışması sonucu verilen zararı sıfıra indiriyor kısaca boya ile hava arasında dış tampon oluyor seçtiğiniz malzeme kaliteli olması lazım yoksa 4-5 ay sonra kalkabilir bu sebeple dikkatli olun bir kaç yerden teklif alın ve araştırın derim bu işi en iyi yapanlar istanbul'da maslak sanayisinde oraya bir hafta sonu uğrayıp bir bak istersen tavsiye olarak; kaput koruması, ön arka tampon ve bel altı kısım dedikleri ( kapının yarısı, çamurluklar ve eşikler ) ben maslakta 650 tl gibi fiyat aldım komple düşünürseniz de 1,500 civarı (i20 için) pazarlıksız fiyattı
Bizim konyada yaptıran arkadaşlar oldu, Ucuza kaçayım derken sıkıntıya düştüler. Hem bir süre sonra kalktı hemde boyada iz bırakmıştı. O yüzden hemşerim aman iyi bir yere yaptır. huseyin arkadaşın dediği gibi.
haklısın hüseyin kalkma konusunu blmiyordum ama kalitesiz folyolar zaman içerisinde sararma da yapıyormuş. malum maslak sanayi büyük bi yer, bildigin usta var mı işçiligi iyi olan ?
Folyo Garaje vardı maslakta birde Trend folyo kaplama... Ama yanlış yönlendirme olmasın ben sadece dıştan profesyonel gördüm... İşcilikleri sanırım mağazalarında az çok belli olur... yada yaptıran arkadaşlar bilgi verse iyi olur...
ikisi de iyi iş çıkarmışlar gidip yerinde görmek konuşmak lazım. evet yaptıranların yorumları çok önemli ama sanırım kimse yaptırmamış
Yazın çalıştığım Autowax ta bu işlemi yapıyorduk. Ama genel olarak kaput folyosu gibi. Çanakkale ye göre fiyatlar şöyleydi Sadece kaput 300 Tl, Komple 3.000 Tl gibi bir fiyat oluyordu... Autowax ta bu işi profesyonel olarak yapan firmalardan... Şu konumu inceleyebilirsiniz: https://www.hyundaiclubtr.com/31206-omer-garaji-2.html#post571204
Kuzenimde Coupe aracını siyahtan sedefli beyaza kaplatmıştı Maslak'ta. Yanlış hatırlamıyorsam ya 1600'dü yada 1800'dü. Sizin yerinizde olsam ya farklı bir renge kaplama yaptırırdım yada aracın aynı rengine kaplama yaptırırdım, Şeffaf kaplama zamanla çizikleri artınca kötü görünüm sunabilir. Kolay Gelsin.