Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Seçim konusunda yardım

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ajanhakan tarafından 3 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. ajanhakan

ajanhakan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    hakan ajan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Merhabalar,

Bu hafta içinde Era almaya karar verdik. Aracı sıfır alamıyacağımız için 2.el düşünüyoruz. Elimizdeki para 18.500.

1- 1.4 team abs'e baktım ama bu araçtada aynalar elektrikli değil :) Çok mu önemli diyeceksiniz ama ne bileyim bu kadar para verip aynaların elektrik olması biraz tuhaf geldi :)

2- Esp direksiyonlarda (esp benim bildiğim farklı Electronic Stability Program diye biliyorum ama direksiyonda ne arıyor onu bilmiyorum, yanlışta biliyor olabilirim neyse) sorun varmış. Bir taksici söylemişti duraktaki bütün araçlarınkini değiştirdik abi diye. 2009larda değiştirmişler ama bizim paramız 2007-2008'e yetiyor. Bu problem teşkil eder mi?

3- Çevrenizde temiz era satan var mı :)

Teşekkürler

2. gone

gone Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ERKUT ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Araç Modeli:
    aynaların elektirikli olup olmaması küçük şey bunlar paranla gidip symbol albea falan alırsan elektirikli aynayı geç arkada koltuk başlar otomatik cam 65 bg motor ve daha birçok dandik özellik laırsın kalitesizliğide cabası ama era böyle değil gayet hızlı ve atik 97 bg ve 110 bg tüm camlar otomatik kafalık 3 tane kaliteli malzeme daha ne istersin yakışıklı güzel araba era

3. bizimki elektriklide ne oluyor ayırlıyorsun öyle kalıyor:DD manuel olsada aynısı ama tabiki ayrı bir donanım katıyor arabaya elektrikli ayna..

4. Misafir

Misafir Guest

her gün ayar yapamaycaksaınız ya tabi tek kullanıyorsanız arabayı.çok da önemli değil ama 1.4 yerine 1.6ya güç yeterse ve bulunabilirise daha güzel

5. Göztepe1925

Göztepe1925 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    esp ayrı eps ayrı. era'da değişen, eps. electro power steering. yani elektrikli direksiyon sistemi. ama bildiğim kadarıyla 2008'den sonra kullanılmıyor. sadece hidrolik direksiyon.

ayrıca era'da esp sistemi bulunmuyor.
    Düzenleyen : Göztepe1925

6. Misafir

Misafir Guest

1.6 select modelinden başkasını kesinlikle düşünmeyin derim. 2.el almakla bence iyi yapıyorsunuz.Sıfır alıp 1 yıl sonra 7.000-8000 tl zarar etmektense 2.el olması çok daha iyi.

7. Misafir

Misafir Guest

Üstad "bu kadar para" ifadesini kullandığınız otomobil piyasanın en ucuz otomobillerinden biri ve bu paraya bu donanımda araç bulmanız imkansız, 33.000TL'ye satılan Megane'de bırakın elektrikli aynayı lastik paspas bile vermiyorlar üstelik arka camları bilemanuel, bi MP3'ü bile yok hende benzinli dizel bile değil.,18.500'e bu donanımda başka araç bulamazsınız buna emin olun...

8. gone

gone Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ERKUT ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Araç Modeli:
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif aynen öyle

9. repsol

repsol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    evet bence de kesinlikle katılıyorum bende uzun zaman araştırmıştım bu fiyata alınabilecek en iyi araba.hem donanım olarak hem motor teknolojisi olarak en iyi seçenek.her arabanın kronik rahatsızlıkları vardır,sen arabana iyi bak o sana karşılığını verir.bence https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

10. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    1,4 ECO 18,250 tl

hem sıfır,hemde ilk koltuğa oturan sensinhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

hidrolik direksiyon tek hava yastığı merkezi kilit v.s var bunlarda yeterli aslında bu fiyata sıfır bir araç için iyidir.ama dediğin özellikler için select almak zorundasın..

11. sah.savar

sah.savar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Eraları sıfır alıp birkaçyıl sonra satarsan tamamen zarar ama sen zaten ikinci el alıcan,yani ucuz alıcan vede satarkende ucuz satıcan çokta zararın olmayacak.1.4 team absde çok önemli olan özellikler var zaten maddi olarak kendini sıkıntıya sokmana gerek yok eğer detaylara çok önem vermiyorsan team abs yeterli bir model.

12. ajanhakan

ajanhakan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    hakan ajan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Aslında haklısınız bu kadar para dediğim bir büyük bir para değil. Aslında özellikle aramam, çalıştığım şirketteki arabaları kullanmaktan dolayı oldu (2008 Ford Fiesta ve 2008 Ford Focus). Çok önemli değil sadece biraz ayrıntı benim için.

Peki 1.4 Select GP'ler var. 10 airbag, abs, elektrikli aynalar (taktım buna kabul ediyorum :) ) vs. Fiyatlarıda 18.500 civarında ki pazarlıkla 18.000'e rahat düşerler (diye düşünüyorum). İki yerde buldum 2007 model 1.4 Select GP. Ne dersiniz?

13. ormanci14

ormanci14 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    km çok değilse süper valla biz 22 küsur (lpg hariç)verdik 2009 a tek hava yastığı, aynalar manuel al hocam al düşünme

14. ajanhakan

ajanhakan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    hakan ajan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İstanbul'da 2 galeriyle görüştüm, nasipse bu akşam babamla yola çıkıp, yarın araçlara bakıp uygun olanını alacağız.

15. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ankarada biraz pahalı araçlar istanbul ankat-raya nazaran daha ucuz.Bir keresinde ankarad abir oto pazarına denk gelmiştim yeirin bilmiyorum,ama az ilersin de sanırım.Kuruyemiş sitesi vardı.Yani toptan satış gibi.yanlışta olabilir
    Düzenleyen : Leventt

16. ajanhakan

ajanhakan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    hakan ajan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Gimat Toplancılar Sitesi senin dediğin yer ve doğru yer tarif ediyorsun :)

Hafta sonu pazarı gezdim ancak Era hiç bulamadım. 3-4 tane vardı onlarda Dizel'di.

Bu arada dizellerin bir sorunu mu var? Çünkü tavsiye eden yok ve 2. el dizel sayısı çok fazla.

17. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    elektrikli aynalar aslında önemli benimde 1.4 team abs var. yağmurlu havalarda aynalardaki damlalarda arkayı görmekte zorlanabiliyorum. elektrikli olsa buğulanırdı ıslaklıklar.. eps ye gelince benim araç 2007 ilk çeyrek imalatı sorun yok direksiyonda. belli bir parti gelen mal sorunlu olsa gerek ve servise gidenler değiştirdi. sen al. inşallah satıcısı doğruyu söyler..daha önce problem çıkarmadıysa bir daha çıkarması zor. sorun varsa gider değiştirirsin eps yi. biliniyor sorunlu oldukları servis zorluk çıkarmaz. aracında abs mutlaka olsun. kaygan yoldaki frende çok önemli bir özellik. (ankara da hele şart)2007 6. aydan sonra imal edilmiş bir era bulursan eps si sorunsuz olacaktır diye düşünüyorum. şimdiden hayırlı olsun.

18. ama elektrikli aynada bir donanım özelliği katıyor arabaya oturduğun yerden ayarlıyorsun herseyi..

19. ajanhakan

ajanhakan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    hakan ajan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Eps'yi bilmiyordum esp sanıyordum :) Düzeltmeniz için teşekkürler (Bu teşekkür biraz gecikti kusura bakmayın). Bulduğum araç 2007 3. aya ait. Zaten sorunluysa adam değiştirmiştir, değilse kullandıkça göreceğiz :)

Elektrikli aynalar, ısıtmalı değil sadece sağa sola çevirmeye yarıyor :) Bunu özellikle park ederken çok kullanıyorum (geçen arkadaşın arabasını rot başını kaldırıma soktum :) ). Şimdiye kadar hep geniş yerlere park ettim ve kaldırım kenarlarına hiç park etmiyorum ama artık gerekecek :)

20. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    elektrikli aynalarda ısınma özelliğide olmalı. arka cam için basılan düğme aynalarıda ısıtır normalde..

hemen baktım siteye style ve select seçeneklerinde ısıtmalı elektrik kontrollü yan aynalar diyor. kısaca varsa bu iki özellik bereber oluyor yani hem elektrik kontrolü hem ısıtması

http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=aracozellikler&tid=2&model_id=4&menu_id=21&ordercolumn=1.1

birde yanlış anlaşılma oldu herhalde..aynalar zaten içerden küçük bir kolla elektrikli ayarlanıyor tabi ki. ama yan kapıdan uzaktan kontrol arıyorsan -düğmelerle- bunun la beraber ayna ısıtmasıda geliyor yani
    Düzenleyen : mdx78

Bu Sayfayı Paylaş