Arkadaşlar herkese merhaba Yaklaşık 5 yıl boyunca bindigim 2015 model i20 style + pan aracımı sattım ve artık bir Seat Leon sahibiyim.. fakat bu siteye ara arada olsa goz gezdirecegim..2 aracla ilgili tespitlerimi aşağıda herkesle paylaşmak istedim 2 aracında kendilerine gore artıları ve eksileri bulunmakta. Fakat i20 gercekten cok güzel bir arabaymıs i20 artıları; *Gözlük saklama kabı mevcut.Basit bir şey gelecek size ama gercekten cok arıyorum bunu malesef Leon'da yok *Süspansiyon konforu i20 de gercekten iyiymiş. Leon'daki lastiklerim 205 55 16 olmasına ragmen aracın süspansiyoları sert denebilir. i20 de 195 55 16 olmasına ragmen gercekten başarılıydı *Motor sesi. i20 nin atmosferik motorundan cıkan ses gercekten cok hoştu. TSİ motorda yüksek devirdeki ses biraz bana mekanik geldi *Yedek parça maliteyleri. İ20'nin yedek parca fiyatlaru ucuz denebilirdi.Genelde kendim yetkili servisden alıp ustaya taktırıyordum *Kol dayama içindeki göz. İ20 ' nin kol dayamasının içindeki göz tabiki cok daha geniş Leon artıları; * TSİ motor ve turbolu olmasından dolayı aracın hızlanması ivmelenmesi gercekten cok iyi ve arac cok seri.İ20 de milletten korna yememek için rampalarda 6 bin devire kadar çıkardım *Bagaj ve iç hacim.Çok aşırı fark olmasada bagaj daha derin ve buyuk.İç hacimde ise çok olmasada bir tık geniş, *Aracın görseli.Ön ve arka led farlar araca gercekten sportif bir hava katıyor.Fakat i20nin durusuda hariakydı *Donanım.Aracım style paket olmasına ragmen yagmur sensoru, far sensoru, geri gorus kamerası, start sport gibi ozellikler mevcut Şuanlık aklıma gelenler bunlar..Tabi benim Leon'a gecme amacım aslında otomatik bir araca gecmekti.Yoksa i20 gayet güzel bir aractı..Yakı konusuna deginmedim dunku Leon'un yakıtını tam cozemedim fakat sanıyorumki 7 litre civari bir yakıtı var.i20 ise 6.5 aralıgında geziyordu İstanbul'da Tecrübelerimi sizlerle paylasmak istedim gorusmek uzere..
Hayirli ugurlu olsun hocam Bende uzun süre 2015 i20 style pan kullandim 3 ay once audi a3 sedan 35 tfsi gectim. 1.5 tfsi motoruyla s tronic sanzimani i20 ye tak ömur boyu kullanirim. Gercekten i20 nin konfor ve surus hissiyatini premium C segment disinda bir arabada bulmak mumkun degil. Bu araci alana kadar bir cok araba kullandim B ve C segmentinde hic biri i20 etmez. Gecen sene peugeot 2008 almistim sifir olarak o kapida yatiyordu yine i20 kullaniyordum. Hem iş hem yatirim amacli fiorino aldim araziye yine i20 ile cikiyordum, kona,fluence,megane, yeni elantra, station wagon cross egea, 2015 leon bunlarida aktif olarak kullandim hepsi getir göturunu yapar 2015 i20nin(yeni kasalar haric)