Öncelikle herkese merhabalar arkadaşlar. Hemen hemen hepimizin Era hakkında şikayetçi olduğu rüzgarlardan savrulma problemine güzel bir çözüm getirmek istiyorum ki sizlerle ortak bir fikir alışverişiyle umarım sorundan kurtuluruz. Bugün havaların epey rüzgarlı olması sonucu hangi kilometrede olursam olayım aracın sağa sola savrulduğunu gördüm tamam belki tek kişi olduğum için ayaklarını yere basamamış olabilir ama sonuçta önemli bir durum benim gözümde virajlarda ne hikmetse hiçbir sıkıntı çekmedim bu güne kadar aracımda önden arkadan hiçbir türlü sıkıntı çekmedim ama rüzgarlar ve kamyonlar stabilitemi resmen bozuyor. Şimdi işin icraat kısmına gelicek olursak. 1- 2 gün önce aracımı rot-balansçıya götürdüm aracımın alt takımlarını kontrol ettirdim Sağ-Sol viraj kol lastiklerinin eskimiş olduğunu ve boşluk yaptığı için çukurlarda lokurtu yaptığını öğrendim ustaya sordum işçilik+malzeme 50 lira dedi fırsat olmadı değiştirmeye acaba savrulma durumu bu sebepten dolayımı bu kadar fazla ? 2- 2007'nin 2. yarısına kadar Accent Era'lar tamponunda rüzgarlık'lı şekilde çıkıyormuş ki neden daha sonraki modellerde bu uygulamayı kaldırdı anlamadım neyse acaba bu rüzgarlık'lardan bulsam savrulmayı bir nebzede olsa çözme şansımız varmı ? Yada dışarıdan sizin önereceğiniz bir lip varmıdır ? ve mantıklı bir çözüm olurmu ? 3- Eğer bu iki uygulama yine bize olumlu bir yanıt vermezse yay işine girişmek bu durumdan köklü bir şekilde kurtarırmı ? Aklımdaki ölçü 3 yada 3.5 cm arası daha da alçaltmak istemem sizce köklü bir çözüm olurmu ? Aklımdaki en mantıklı ve hesaplı çözüm bunlar lastik-jant değişimi 1 sene düşünmüyorum o yüzden ona göre yorum yaparsanız sevinirim şimdiden teşekkürler ?
Güncel Bu arada forum sponsoru yedek parça sitemizden şu üründen sipariş edeceğim bakalım faydası olucakmı ? Bu arada araca birebir uyumlu bir ürünmüş klipsle yerine oturuyormuş isteyenler alabilir. http://www.amazon.com/Genuine-Hyundai-86525-1E000-Bumper-Molding/dp/compatibility-chart/B005VX75LS