arkadaşlar ben 99 starex e motor yaptırdım.Yanı sıfır motor dedikleri olayı yaptırdım. segmanlar pistonlar silindir kapağı vs vs değişti. bu işlemi hyundaı özel serviste yaptırdım. işlem bitince aracı teslim alırken çalışır durumda yağ çubuğunu çektim ve oradan yağ atıyordu aynı zamandada beyaz duman üflüyordu. bu olayı ustaya sorduğumda bana normal dedi. AMA Usta motor yapılmasına karar vedğindede yağ çubuğunu çekmiş ve motor bitik demişti.aracımın çekişi düştüğü için motor yapılmasını ben istemiştim. benim anlamadğım usta motor yağ çubuğuu çekiyor yağ atma o zamanda vardı ve motor istiyor diyen usta şimdi motor yenileme işi bitince bu sefer yağ çubuğundan yağ atmayı normal diyor. ve renault servisindeki bir arkadaşa bu olayı söyledim o da dediki bizim renaultlarda böyle yani yağ çubuğundan yağ geldiği zaman motor gidik dedi. kafam iyice karıştı. motor yapılınca aracın çekişi arttı ama bu yağ atma olayı benim canımı sıktı. ve son olarak ta aracım hala siyah duman atıyor Şimdi siz değerli arkadaşlardan rica ediyorum bilgisi olan bana bir yol göstersin yani uzun lafın kısası hyundaı starex motorları yağ çubuğundan yağ ve beyaz duman atarmı hepine şimdiden teşekkürler
aracı yeni çalıştırıp baktığınız için karteldeki yağ henüz yukarı çıkmadı için yağ atmış olabilir siyah dumanda sadce çok gaza bastınızda çıkıyosanormal bence...
servisten sonra bugünde yaklaşık 100 km yol yaptım ve eve geldiğimde yağ çubuğunu çektim yine yağ atma oluyordu. siyah duman olayı da belkide yakıtımı daha önce opetten alıyordum şimdş bpet aldım sanırım kalitesi yakıttı
kompresyon testi yaptırmadım fakat araç giderken ites küçültüğünde bir kapanma yapmıyodu. ve kalkışlar kağnı arabası gibiydi. ama sorum şuydu motor yağ çubuğundan yağ atarmı teşekkürler
Normalde motor rölantide çalışırken çubuğu çektiğinizde çok az da olsa oradan yağ damlacıkları gelir.Ancak ciddi olarak yağ geliyorsa sorun vardır.Oradan yağ gelmesinin bir kaç nedeni vardır. Krank milinin dönüşü yüzünden yağ sıçramaları olur bu yüzden oradan çok az da olsa yağ gelir.(bu normaldir) Segmanların aşağıya basınç kaçırmasından dolayı yağ gelir.(Motor ömrü azaldıkça bu olay daha çok artar.Kaçan gazlarla beraber yağgelir.) Karter havalandırma kanal ve boruları bazen tıkanır.Bu tıkanma sonucu olarakta oradan yağ gelebilir. Yeni yapılmış bir motorda dediğiniz şekilde yağ gelmesi pek normal değil.Ancak silindir,segman pistonlar birbirlerine alıştıkça belki biraz azalır.