Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

sarsıntı,devir düşmesi,rolanti anormalliği yaşayan

'LPG Sistemleri' forumunda enginis58 tarafından 24 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Sorun kısaca şöyle servisin arıza bulmuş oldugu ateşleme bobını taktıktan bır mudden ıyı calısan araba tekrar eskı halıne dondu.Titreme ,gurultulu calısma,arada devir saatı çıldırması,stop etme,2000-3000 devirde aniden güçten düşme. Neyse arkadaşlar akşam eve misafir geldi.Abi dolmuşculuk yapıyordu .Aynı sorunun kendısınınde basına geldıgını neredeyse 6-7 ılde gosterdıgını en son kendısının yaptıgını anlattı.Lpg nin şasesindeki arızayı gıdermesı sonucu olay duzelmıs.Benzındede aynı problemı yapıyormus.Elektrık ploblemının olacagını soledı gece aldık ışıkları.Ben eğer bıole bısı varsa lpg sigortasını cıkarınca lpg devre dışı kalacağını söledim .Araba çalısırken lpg sigortasına dokunma ile birlikte araba yine bırden duzensız calısmaya basladıhttp://www.skodam.com/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif Sigortayı cıkardıktan sonra araba saat gibi çalışmaya başladı.Bi kaç sigorta denedık olmadı.Abinin dediğine göre lpg nin şase sınde sorun olduıgunu soledı.Kendısı bu sorunu gidermek için 700 ytl den fazla para harcadığını en son kafasının atıp kendisinin kurcalaması ile birlikte buldugunu soledı.Düşünsenıze lpg düğmeden kapalı olduğu ahalde aynı sorun devam ediyor kimin aklınan gelir lpg den olduğu,yada kim düşünebilir.Benim sorun çözüldü vesselam .Arabayı benzinle kullanıp hafta sonu doğru lpg ciye gideceğim.

Brc marka tesisatı ankara a4 mühendıslıkte taktırdım.Onca para verdımkı adam gıbı yapsınlar dıye.Kendım tüm ssıtemı kontrol ettım ne kadar gelısıguzel elektrık tesısatını gecırdıklerını gordum.

eger kı aracınızda lpg varsa arada bır kafasına estıkce dedıgım sorunlar yasanıyorsa benım yaptıgım gıbı yapıp bı deneyın.Benım cebımden okadar para cıktı. alternator,atesleme,buji,bogaz kelebegi,lpg filtresi ne akdar değiştirdim sonunda sorun belli oldu...ben çok çektım umarım sız çekmesiniz..

(alıntıdır)yardımcı olur diye paylaşmak istedim.

Düzenleyen : enginis58

2. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    bende de devir düşmesi var servise bu sorundan dolayı 2 defa gittim ama nafile kelebeği temizledik diyolar 3-5 gün iyi sonra başlıyo gene mesela geri geri geldim fren debriyaj yaptım mı devir 5 rpm e kadar düşüyo. bunun aynısını 1 de dur kalk yapıncada yapıyor.

ama bende lpg yok.

3. hasan37

hasan37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aynısı bende de oluyor stop edecek gibi oluyor sonra hemen düzeliyor LPG yok. Bilgisi olan arkadaş var mı acaba boğaz kelebeği yada her neresi ise acaba servise gitmeden kendim bir yerleri temizlesem bir faydası olur mu?

Düzenleyen : hasan37

Bu Sayfayı Paylaş