merhaba arkadaşlar istifade edenler olabilir diye 2 gün evvel başıma gelen olayı paylaşmak istiyorum, aracım yumurta kasa 1.5 gls ac uzun yolda klima açık olarak 1 saatten fazla yol aldım. ankaraya gelince aracı bir yerde stop ettim çalıştırırken marş biraz güçsüz çevirdi gibi oldu daha 10 dakika kadar sonra aracın fanının üflemediğini aracın lpg den benzine geçtiğini dahası dijital saatin gidip geldiğini fark ettim aracı stop ettim. daha çalışmadı, neyse elektirikçi çağırdım geldi aracı takviye ile çalıştırdı bir süre sonra yeniden stop etti takviye akü araca bağlı olarak dükkana gittik. şarj dinamosunu söktü kömürler de bişey yokmuş konjektör arızalı imiş şarj dinamosundaki kömürleri kullanarak kablo uzattı ve şarj dinamosunun dışına harici konjektör bağladı (15 tl imiş fiyatı) araç düzeldi. orjinali gibi olurmu bilemiyorum, takan usta her hafta en az 1 araca bu şekilde uygulama yaptığını söyledi herhangi bir sorun çıkmaz dedi. klimayı uzun süre kullanmak yine başıma böyle bir iş açarmı yada orjinali ile değiştirmeye gerek varmı ne dersiniz.
1 saatlik klima kullanımı uzun bir süre değilhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif Klimayı motor calıstıktan sonra 3-5 dk sonra kullanmaya baslarsanız ve motoru stop etmeden önce klimayı 2-3 dk önce kapatırsanız klimadan dolayı bir sıkıntı olmaz. 7 saat kesintisiz sekilde klima acık kalmasına ragmen sıkıntı olmadı. Önemli olan klimayı dogru zamanda acıp, dogru zamanda kapatmak.
benim yumurta kasada da şarj dinamosu arızalanmıştı. usta önce kömürleri değişti olmadı diyot tablasını değiştirelim dedi. bende uğraşma dedim yeni şarj dinamosu aldım 130tlye komple değiştirttim.
klima ile ilgili olmamasına sevindim malum sıcakta klimalı arabanın kıymeti bi başka... şarj dinamosunun dışına harici olarak bağlanması da bi sorun değil anladığım kadarı ile bende parçaya 15 tl , işçiliğe 25 tl toplam 40 tl ye hallettim. başka bi sorun da marşa basarken bazen tık diyo almıyo 3-4 denemede çalışıyor bazende direk alıyor bu sorunun maliyeti nedir acaba bilginiz varmı...