Aracım 2006 1,5 Admire. Alalı 1 hafta oldu yol bilgisayarı ve gösterge yakıt koyunca 1 saate ancak artarak değerini gösteriyor bu normal midir tepkime süresi daha kısa sürede olması gerekmiyor mu? birde yol bilgisayarı sürekli yakıt sarfiyatını 11,3 göstermekte bu aşırı fazla bir rakam değilmi?
Yakiti az alinca 10 tl 20 tl gibi benimkide hemen oynatmiyo gostergeyi ama 50 tl falan alinca hemen gosteriyo ortalama tuketimi gosteren ekranda gosterge degistirme tusuna basili tutun ortalama tuketim sifirlansin bide oyle deneyin
Sıfırlama yaptım 30 saniye basılı tutarak lakin bir değişiklik olmadı. Dediğim gibi çok geç değerleri göstermekte birde bayır aşağı giderken azalma yukarı giderken değerlerde yükselme olmakta baya bi garipsedim?
Yol bilgisayarından anlamam ama depoya mazot koyunca 2 3 dakkaya falan ibrenin olması gereken yere gelmesi lazım çok uzun 1 saat şamandıranız arızalıdır .Ve de her aracın ibresi yokuş yukarı giderken fazla yokuş aşağı ise az gösterir yakıtı bu bir sorun değil
Şamandıra arızası yanında tüm göstergede bir sıkıntı olabilir mi? birbirinden bağımsız diye biliyorum ama devir göstergesi hiç çalışmıyor ?
Amcam arabayi bana bıraktığında bende arkadasla 20 tl lik mazot atmistim ama oynamamisti yerinden benimde moralim bozulmustu tam arabayi birakim bari dedim gosterge oynamisti cok sevinmistim ve gezmeye devam etmistik buda böyle bi anım : ) LG G2 cihazımdan tapatalk ile gönderildi
bayır aşağı ve yukarı giderken artma ve azalma tamamen normal şamandıra deponun arkasına konumlu olduğu için yakıt nereye akarsa o şekilde artar ve azalır ama azar azar artıp azalır yokuşa bağlıdır, bizdeki milenyum kasanın yakıt göstergeside 100 liralık yakıt aldıktan sonra geç yükselirdi ancak bir saat değil birkaç dakika sonra yükselirdi, yol bilgisayarı tüketimini az görmek istiyorsanız uzun bir düzlükte 5. vitese takıp 70-80km hızda ilerleyin yol bilgisayarı 100km/litre menüsünde iken sıfırlayın birden yüksek değerler göstermez 4,5-5 gösterir yavaş yavaş yükselir 11-12 litre göstermez o zaman. Gerçekten 1 saatte yükselen benzin ibresine sahipseniz problem olabilir.
Akünün + kutup başını çıkarın ve 10 dk o şekilde dursun. Sonra arabayı çalıştırır gibi kontağı çevirip frene basın bir kaç defa. Sonrasında akü kutup başını yerine takıp kontrol edin eğer düzelmiyorsa demekki şamandıra yada gösterge tablosu ile alakalı sorun var demek olabilir. Yakıt değeri o kadar yüksek gösteriyorsa motor soğukken kısa mesafeli kullanımınızdan olabilir mi ?
Verilen her cevaba teker teker teşekkür ederim demekki bu araçlar az biraz bilmece bulmaca gibi hayırlısı ne yapalım yavaş yavaş çözeceğiz...
Aynı sorun bende vardı öncelikle yakıt göstergesinin hızlıca artmaması aldıgınız yakıtın miktarıyla alakalı.Aynı şekilde farkettiğim diğer olay eğer depoda 6ltden daha az mazot olursa yol bilgisayarı doğru sonuç vermiyordu.Siz km sayacınız ile kendi yaktıgınızı kendiniz hesaplayınız eğer normal değerler çıkarsa dediğim olay sizde de olabilir.Benim aracım 2005 getz