merhaba arkadaşlar 1997 otomatik elentra aracım var şanzıman için hangi yağı önerirsiniz ve kaç litre almak gerekir bu arada bu kasa elentraların şanzımanı hyundai yumurta kasa accentler ile aynımı teşekkürler
Accent blue 2012 model 96.000 kilometrede ki 4 ileri tam otomatik aracım için değişim yaptım orjinal filtre kullandım. SP 3 onayı istiyor benim için piyasada en çok motul olduğu için bende multi atf ile değişim yaptım fakat değişim sonrası vites geçişi yumuşama yerine bir tık sertleşti bunun üstüne bir daha değiştim olmadı bir daha değiştim toplam 4 defa değişim yapmışım sistemin %90 I yeni yağla yenilenmiş olsa da geçişler içime sinmedi hep bir tık sarsıntılı oldu. Daha sonra liqui moly atf additive katkısını kullandım o bir nebze yumuşattı bunun üstüne lqui moly atf 1200 yağ aldım daha değiştirmeye fırsat bulamadım bakalım iyi gelirse burdan yazarım ama motul benim arabaya iyi gelmedi nedense tozlu madeni yağ satıcısından aldım yetkili satıcı diye biliyorum sahte midir bilemem.
eski yağa adapte olmuş verilerle sürüş konforu bozuluyor, servis cihazı yada benzer desteği olan bir cihazla öğrenilmiş değerleri sıfırlamak gerekiyor.
Hocam akü kutup başı sökülerek bir müddet bekledikten sonra da şanzıman kendini sıfırlamaz mı bu şekilde de yapamaz mıyım
Benim şanzıman için olur mu nasıl öğrenebilirim. Bir de aküden sıfırlama prosedürü nasıl oluyor nelere dikkat etmem gerekiyor yaparken.
Aracınızdaki A4CF1 için servis manueli şu şekilde tariflemiş; High-Scan Pro veya GDS kullanarak otomatik şanzımanın değerlerini sıfırlayın. 1. Hi-Scan Pro veya GDS konektörünü gösterge paneli altındaki veri bağlantı konektörüne ve güç kablosunu orta konsol altındaki sigara çakmağı jakına bağlayın. 2. Kontak anahtarını açın ve Hi-Scan Pro'yu çalıştırın. 3. Aracın adını seçin. 4. 'OTOMATİK ŞANZIMAN'ı seçin.