Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Şanzıman yağı değişimi

'Getz Forum - Club' forumunda 007fatih tarafından 20 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. 007fatih

007fatih Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar arabamın kullanma klavuzunda şanzıman yağı değişim km'si 30.000 yazıyor ve yağ numarası da 75/90 gl-4 olarak belirtilmiş fakat ben bu yağı servis dahil hiçbir yerde bulamadım. Acaba nerede bulabilirim? (Sakın bu yağın yerine başka numara veya bu yağın gl-5 olanını almayın yoksa şanzımandan ses gelmeye başlar ve vitese özellikle soğuk havalarda zor geçer.)
    Düzenleyen : 007fatih

2. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    çoğu usta şanzımanın içindeki yaşı deiştirmenin iyi olmadığını sölüyorlar.ama tam olarak sebebini bilemiyorum.

3. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    ben aralıkta serviste değiştirttim ama tanıdık bir ustam var eskiden serviste çalışmış, sorun olmadıkça yağı değiştirmeye gerek yok diyordu. ben pek kulak asmadım ayrı konu.

4. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Accent milenyum ve admire lerde EPX 75w 90 yok ise EP 80 GL-4 kullanılabilir.

Yağ markalarına göre uyumluluk tablosu.

<a href="http://i1004.hizliresim.com/2010/4/5/1851.jpg" target="_blank">[​IMG]
    </a>

5. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    vites geçişlerinde büyük rahatlama oluyor. zaten normalde sabahları vitesleri çok zor geçer bizim araçların. özellikle kış öncesi şanzıman yağı değişimini tavsiye ederim.

6. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Yağ uygun modelden ve uygun miktarda konulmazsa vitesler iyice sertleşir. dikkatli olmak lazım. Şanzıman yağ değişimi 120000km den aşağıda değildir. Hatta yeni çoğu şanzımanda bakımsızdır ( değiştirmeye gerek yoktur).

7. barey77

barey77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    getzlerın kullanım kıtapcıgında her 30000km de duz sanzıman yagı degısımı gereklıdır dıye gosterılmıs.

8. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kullanım deneyimlerime dayanarak söylüyorum. şanzıman yağı değişiminde viteslerlerde büyük rahatlama oluyor. zaten yağın bir kullanım ömrü yok mudur ? dediğiniz gibi olsa vitesler herzaman ilk günkü gibi geçer sanırım. ama 2-3 bakım geçince özellikle soğuk havalarda vites geçişlerinde çok sorun yaşıyorum. şanzıman yağı değişiminde sorun bitiyor. bilemiyorum. zaten 1-1,5 litre birşey alıyor. maliyetli birşey değil. elbet sorun yaşayanlara tavsiye ederim.

9. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Her aracın kullanma kılavuzunda motor yağı, filtrelerde olduğu gibi şanzıman yağının değişim aralığı da verilmiştir. Buna bakarak yağınızı düzenli olarak değiştirmenizi öneririm. Yalnız aracınız sıfırsa ilk 15-20 bin km'de şanzıman yağını mutlaka değiştirmelisiniz. Araç yeni olduğundan, dişliler birbirine alışana kadar metal, çapağını yağa bırakacaktır.

10. getz 1.5 crdi

getz 1.5 crdi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İlk 30.000 km yağın değişmesi yerinde bir karardır.Çünkü yeni dişli çapak yapacağından dişli kutusunu kirletebilir.Ama bu değişimden sonra bir sorun olmadıkça değiştirilmez.

11. barey77

barey77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Mobilube 1 SHC 75W-90 şanzıman yagını mutlaka kullanın arkadaslar dunya yuzundekı en kalıtelı yagıdr. ozellıkle vıtes gecıslerı mukammel yumusak ve asınma yok denecek kadar azalıyor

Bu Sayfayı Paylaş