Arkadaşlar arabamın kullanma klavuzunda şanzıman yağı değişim km'si 30.000 yazıyor ve yağ numarası da 75/90 gl-4 olarak belirtilmiş fakat ben bu yağı servis dahil hiçbir yerde bulamadım. Acaba nerede bulabilirim? (Sakın bu yağın yerine başka numara veya bu yağın gl-5 olanını almayın yoksa şanzımandan ses gelmeye başlar ve vitese özellikle soğuk havalarda zor geçer.) Düzenleyen : 007fatih
çoğu usta şanzımanın içindeki yaşı deiştirmenin iyi olmadığını sölüyorlar.ama tam olarak sebebini bilemiyorum.
ben aralıkta serviste değiştirttim ama tanıdık bir ustam var eskiden serviste çalışmış, sorun olmadıkça yağı değiştirmeye gerek yok diyordu. ben pek kulak asmadım ayrı konu.
Accent milenyum ve admire lerde EPX 75w 90 yok ise EP 80 GL-4 kullanılabilir. Yağ markalarına göre uyumluluk tablosu. <a href="http://i1004.hizliresim.com/2010/4/5/1851.jpg" target="_blank"> </a>
vites geçişlerinde büyük rahatlama oluyor. zaten normalde sabahları vitesleri çok zor geçer bizim araçların. özellikle kış öncesi şanzıman yağı değişimini tavsiye ederim.
Yağ uygun modelden ve uygun miktarda konulmazsa vitesler iyice sertleşir. dikkatli olmak lazım. Şanzıman yağ değişimi 120000km den aşağıda değildir. Hatta yeni çoğu şanzımanda bakımsızdır ( değiştirmeye gerek yoktur).
getzlerın kullanım kıtapcıgında her 30000km de duz sanzıman yagı degısımı gereklıdır dıye gosterılmıs.
kullanım deneyimlerime dayanarak söylüyorum. şanzıman yağı değişiminde viteslerlerde büyük rahatlama oluyor. zaten yağın bir kullanım ömrü yok mudur ? dediğiniz gibi olsa vitesler herzaman ilk günkü gibi geçer sanırım. ama 2-3 bakım geçince özellikle soğuk havalarda vites geçişlerinde çok sorun yaşıyorum. şanzıman yağı değişiminde sorun bitiyor. bilemiyorum. zaten 1-1,5 litre birşey alıyor. maliyetli birşey değil. elbet sorun yaşayanlara tavsiye ederim.
Her aracın kullanma kılavuzunda motor yağı, filtrelerde olduğu gibi şanzıman yağının değişim aralığı da verilmiştir. Buna bakarak yağınızı düzenli olarak değiştirmenizi öneririm. Yalnız aracınız sıfırsa ilk 15-20 bin km'de şanzıman yağını mutlaka değiştirmelisiniz. Araç yeni olduğundan, dişliler birbirine alışana kadar metal, çapağını yağa bırakacaktır.
İlk 30.000 km yağın değişmesi yerinde bir karardır.Çünkü yeni dişli çapak yapacağından dişli kutusunu kirletebilir.Ama bu değişimden sonra bir sorun olmadıkça değiştirilmez.
Mobilube 1 SHC 75W-90 şanzıman yagını mutlaka kullanın arkadaslar dunya yuzundekı en kalıtelı yagıdr. ozellıkle vıtes gecıslerı mukammel yumusak ve asınma yok denecek kadar azalıyor