Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Şanzıman Yağı Değişimi

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda xeals tarafından 6 Nisan 2018 tarihinde açılan konu

1. xeals

xeals Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Sadık Poyraz
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    97 model 1.3 ls aracım var. Alalı çok uzun süre olmadı. Yalnız vites geçişlerinden memnun değilim. Sanki olması gerekenden daha sert bir geçişi varmış gibi. Şanzıman yağını değiştirsem sorun çözülecekmiş gibi geliyor. Baskı balatayı değişmiştim ama şanzıman yağını ellememiştim. Özellikle 2. ve 3. viteste bu ağırlığı hissediyorum. Yağı değişmek çözüm olabilir mi yoksa şanzımanı bir elden geçirmek mi gerekir?

2. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Twingomda kemikli vites geçişleri bardı şanzıman yağı yenile düzelir dediler, yeniledim düzelmedi açıkçası. Debriyaj seti ve debriyaj teli değişirse düzelir denilmişti servisden ama değiştirmeden sattım :)

3. Under Ground

Under Ground Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,435
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Daha önceki sahipleri güzel bir debriyaj şanzıman kullanımı yapmadıysa yağ değişimi- debriyaj takım değişimi ile herşeyi düzeltme imkanı biraz zor . Ben eski aracımın şanzımanın hangi sıcaklıkta hangi devirde çemkirdiğini iyice öğrenmiştim. Buna göre rahat geçtiği devirleri- noktaları sizde ezberleyip ona göre kullanmalısınız . İkinci el araba kullanımında araç sahibine göre değil , sahibi arabaya göre şekillenir .

birolkeser ve umutd07 bunu beğendi.
  4. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Senkromeçler sağlamsa yağ ile bir nebze iyi olur. Bende yakın zamanda debriyaj seti yeniledim geçişler kemik gibi oldu özellikle 2 ye girmez oldu ararım ustami 80w90 koymuşlar. Hemen boşalttım 75w90 tam sentetik castrol koydum tekrar pamuk gibi oldu.

Bu Sayfayı Paylaş