Arkadaşlar merhaba. 2009 Model Accent Era 1.5 Team CRDI aldım. Aracın vites geçişleri bana çok sert geldi.Özellikle geri vitese geçerken çok zorlanıyor? Bundan önce2008model 1.4 Team benzinli kullandım. O aracın vites geçişleri oldukça yumuşak ve rahattı. Servise götürdüğümde birazkullan düzelir falan dediler. Araç 3000 Km yaptı sorundevam ediyor ve hiçbir düzelme yok.Buna benzer sorun yaşayan oldumu?İki model arasında bu kadar fark normal mi sizce?
Km geçtikce bu olay düzelcektir.Bi 2.000 - 3.000 km daha yap eyer sorun devam ederse Servise göstermekte fayda var.
Benim aracım 33.000 e dayandı. Vites geçişleri önceleri çok sertti ama şimdi yağ gibi oldu hiç zorlanmıyor. Yalnız soğuk havalarda ilk aldığım gibi biraz sert geçiyor.
Bu çok normal, hemen hemen bütün araçlar için geçerli, sebebide soğuk havalarda şanzıman yağının yoğunlaşması....
Öncelikle yanıtlarınız için teşekkür ederim. Aracı salı günü yetkili servise götürdüm. Vitesi söküp ayar yapmamız lazım dediler. Yapacakları iş yaklaşık 2 saat sürecekmiş. Bende zamanım olmadığı için sonra bakalım dedim. Böyle bir ayarlama yaptıran oldumu?