Herkese Merhaba Arkadaşlar 99 accent 1.5 gls aracmı bu gün ustaya götürdüm usta şanzıman kulaklarının 2 sinin kopmuş oldugunu söyledi benim öğrenmek istediğim arkadaş bizim araçlarda kaç tane şanzuman kulagı vardır bu sanzuman takozu dedikleriyle aynı parçamıdır internette biraz fiyat araştırdım şanzuman burcu diye ilanlarda cıkıyor acaba bizim araçların sanzuman kulaklarının iç kısmındaki burçlar değişiyormu bilen arkadaşlar yardım ederse sevinirim iyi günler
Altta 3 tane kulak olması lazım. Hangileri olduğunu iyi tespit ettirin. Gerekirse resmini çekin. Burçla uğraşmayın. Direk kulak alın ve kesinlikle orjinal alın.
hocam bizim ustanın dedine göre ön ve arka kulak kopmuş öndeki net görünüyodu bende gördüm ancak işte kulağın kendi pahalı burç değişimi kolaysa burçlarını değiştittireyim diyorum
Renault araçlarda gaza basınca vites kolunun kafa sallaması efsanedir . Defalarca yan sanayi takoz taktırdım şanzımana. Hiçbiri orjinal kadar dayanmıyor dediğiniz gibi . Artık bünye alışmıştı gaza basınca vites kolunun sallanmasına , hatta hoşuma gidiyordu . Motorla fiziksel bir bağlantı kurmuş gibi oluyordum . Gaza basıyordum , hop elimde vites topuzu hopluyordu Hey gidi günler
https://www.parcamix.com/saseliarac/motor-takozlari-baglantilari/1948 Örnek olarak bir link attım. 5-6 farklı motor takozu görünüyor. Farklı firmalarda bazı motor takozlarının orjinalleri mevcut görünüyor. Daha önce dediğim gibi hangi kulakların bozuk olduğunu tam tespit edin. Gerekirse detaylı fotoğraflarını çekin. Hatta parçanın üzerinde kod numarası vardır muhtemelen. Bunları not edin. Ona göre parça aranır. Piyasada bulunamazsa servisten sorabilirsiniz. 2 adet kulak serviste 400-500 TL arası olur muhtemelen.